Κυματιστά Σύννεφα Νο 2 – Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ

9

Επειδή έχω πραγματικά κουραστεί να διαβάζω αμέτρητες κοτσάνες για το άρθρο μου που δημοσιεύτηκε εδώ πριν μερικούς μήνες και επίσης είναι τραγικό να μιλάμε για νεφικούς σχηματισμούς που δημιουργούνται δήθεν τεχνητά με τη χρήση ραδιοκυμάτων (βλ. χααρπισμένα σύννεφα, χααρπισμα κλπ.) αποφάσισα να προκαλέσω του ξερόλες που διαδίδουν αυτούς τους ισχυρισμούς να απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα.

Έστω λοιπόν ότι όντως υπάρχει δυνατότητα να επηρεάσουμε τα σύννεφα με τη εκπομπή ραδιοκυμάτων. Αν και θεωρητικά είναι αδύνατο, επειδή τα ραδιοκύματα δεν έχουν αρκετή ενέργεια ώστε να αλληλεπιδράσουν με τέτοιο τρόπο στην ατμόσφαιρα, θεωρώ ότι αυτά που έχω διδαχθεί στο πανεπιστήμιο και αυτά που έχω μάθει 10 χρόνια τώρα στην επαγγελματική μου καριέρα είναι λάθος επειδή ίσως τα πανεπιστήμια είναι ελεγχόμενα και γενικά μ’ έχουν πιάσει κορόιδο.

Βλέποντας την παρακάτω δήθεν ενοχοποιητική φωτογραφία, μου έρχονται οι εξείς απορίες.

amsterdam_oli_2014306

1. Αν αυτό ήταν αποτύπωμα εκπομπής ραδιοκύματος γιατί δεν κινείται προς την κατεύθυνση της διάδοσης? Μάλιστα αν κινείτο θα έπρεπε να το κάνει με τη ταχύτητα του φωτός. Αντίθετα μοιάζει ακίνητο ή κινείται πολύ αργά.

2. Αν αυτό ήταν αποτύπωμα εκπομπής ραδιοκύματος η απόσταση μεταξύ δύο κορυφών ή δύο κοιλάδων θα έπρεπε να ήταν σταθερή και ίση με το μήκος κύματος. Σε αυτή την εικόνα στην αρχή φαίνεται σταθερή αλλά μετά διαλύεται? Πως γίνεται αυτό. Και με μήκος κύματος περίπου 15-20 χλμ μιλάμε για συχνότητες  περίπου 20kHz δηλαδή VLF. Επίσης γιατί η συχνότητα μεταβάλετε με τη διάδοση?

3. Αντιλαμβάνεσαι ότι σε τέτοιες συχνότητες χρειάζονται γιγαντιαία κεραιοσυστήματα για να γίνει εκπομπή και όχι το HAARP δεν έκανε εκπομπές VLF αλλά πολύ πιο πάνω στα HF (10 MHz). Που είναι οι κεραίες? Πως έχουν τόσο κατευθυντική διάδοση? Πως και δεν έχουμε διαρροές σε άλλες κατευθύνσεις αφού καμία κεραία δεν είναι τέλεια?

4.Τέλος το σχήμα των σύννεφων είναι εντελώς λάθος αν ήταν αποτύπωμα εκπομπής ραδιοκύματος θα έπρεπε να μοιάζει κάπως έτσι.

Ένα ραδιοκύμα διαδίδεται παρόμοια με ένα μηχανικό κύμα από την πηγή προς τα έξω.

Αντίθετα τα σύννεφα αυτά έχουν λίγο περίεργο σχήμα που δεν αντιστοιχεί με αυτό. Θα σε βοηθήσω λίγο:

 

Περιμένω απαντήσεις…

[Κακός Επιστήμονας]

 • Darth Homer

  talking sense to the loonies. εχουμε και τη καθηγητρια (μετα λενε οτι δε χρειαζεται αξιολογηση και μαλιστα ΚΑΙ ψυχιατρικη) να γραφει κατεβατα περι «χααρπισματος» «πσεκαζμων» «χααρπισμενων συννεφων» και «ηχητικων επιθεσεων μεσω τηλεορασης με μικροκυματα» και οτι αλλη μπουρδα κατεβασει το πσεκαζμενο της μυαλο και καποιοι χανοι τα πιστευουν κιολας.

 • Γιώργος Μεταξάς

  http://www.crystalinks.com/lenticular.html Kοιτάξτε σ’ αυτό το link για παραδείγματα φακοειδών συννέφων, που προκαλούνται από κύματα όρους.

 • Γιώργος Μεταξάς

  Το έχω ξαναγράψει στα ΕΗ. Δεν υπάρχει τίποτα στα σύννεφα που να μην εξηγείται μετεωρολογικά. Απορώ μάλιστα πώς δεν έχω δεί ακόμα «κύματα όρους» να παρομοιάζονται με UFO σε σχηματισμό, ή μήπως έχει γίνει?

 • theweekendshow megamix

  μαλλον θα περιμενης αρκετα

 • Remon_Kewl

  Συγγνώμη, αλλά αν τα σύννεφα επηρεάζονταν με αυτόν τον τρόπο από τα ραδιοκύματα, δεν θα σήμαινε ότι δεν είναι διαφανή σε αυτές τις συχνότητες, άρα και τα ραδιοκύματα δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ραδιοφωνικές/τηλεοπτικές/παρατηρησιακές εφαρμογές;

  • Mario

   Φίλε ή διάδοση των ραδιοκυμάτων επηρεάζεται από τροποσφαιρικά φαινόμενα και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτό είναι πλήρως κατανοητός και μερικές φορές τον εκμεταλευόμαστε κιόλας. Οι φίλοι μας οι ψεκασμένοι λένε το ανάποδο, Ότι τα ραδιοκύματα επηρεάζουν φαινόμενα στη τροπόσφαιρα, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί.

   • Remon_Kewl

    Δεν διαφωνώ. Αυτό που λέω είναι ότι αν η αλληλεπίδραση ήταν τόσο δυνατή ώστε να δημιουργούνται κύματα στα σύννεφα από τα ραδιοκύματα, κλπ κλπ, τότε η παραμόρφωση των ίδιων των ραδιοκυμάτων θα ήταν τόσο μεγάλη ώστε κάθε φορά που θα είχε σύννεφα δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καθώς θα υπήρχε πολύ θόρυβος στο σήμα.