Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Μας ψεκάζουν με το σύστημα ACARSHOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Καταρρίπτεται – Μας ψεκάζουν με το σύστημα ACARS

2 Μαρ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Όπως έχω πει πολλές φορές, οι οπαδοί της θεωρίας των αεροψεκασμών, πιστεύουν οτιδήποτε ταιριάζει με την απίστευτη θεωρία τους, όπως βιντεάκια από το youtube και φωτογραφίες από το ιντερνετ. Δεν τους ενδιαφέρει αν είναι αληθινά, αρκεί να ταιριάζει με τη θεωρία τους και ότι ταιριάζει είναι απόδειξη των αεροψεκασμών, για αυτούς.  Αποτέλεσμα είναι να τους τρολάρουν και να τους κοροϊδεύουν διάφοροι χρήστες στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook, μέχρι και επαγγελματίες από το χώρο της αεροπορίας (πιλότοι, μηχανικοί, κτλ). Έτσι σήμερα θα ασχοληθώ με 2-3 φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στις ομάδες των ψεκασμένων (ψεκασμένοι = οι οπαδοί της θεωρίας των αεροψεκασμών).

19306

Η πρώτη φωτογραφία είναι η παρακάτω και είναι από το σύστημα επικοινωνίας ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System) των αεροσκαφών, που ανέπτυξε η AKINO το 1978, σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο φόρτος εργασίας του πληρώματος και τη βελτίωση της ακεραιότητας των δεδομένων που μέχρι τότε μεταδίδονταν από το πλήρωμα, χρησιμοποιώντας τη φωνητική επικοινωνία, μέσω VHF ή HF

19303

Το σύστημα επικοινωνίας ACARS εκτός από τα αυτοματοποιημένα μηνύματα, που ανιχνεύονται από διάφορους αισθητήρες, σχέδια πτήσης, καιρικές συνθήκες, δεδομένα για την υγεία και τη συντήρηση του εξοπλισμού και μηνύματα ping, έχει τη δυνατότητα να στείλει και γραπτά μηνύματα (free text)που πληκτρολόγησε το πλήρωμα.

Αυτό βλέπουμε και στη φωτογραφία. Ένα free text μήνυμα από το σύστημα ACARS, που κάποιος από το πλήρωμα ή κάποιος μηχανικός το πληκτρολόγησε και το φωτογράφισε για να ξεγελάσει τους οπαδούς της θεωρίας των αεροψεκασμών και το αναφέρει στο πάνω μέρος της οθόνης (ACARS – FREETEXT). Φοβερή απόδειξη το σύστημα επικοινωνίας ACARS.

http://www.skybrary.aero/index.php/Aircraft_Communications,_Addressing_and_Reporting_System

Η δεύτερη φωτογραφία είναι και πάλι από το σύστημα επικοινωνίας ACARS αλλά αυτή τη φορά δεν είναι πραγματική. Είναι εικόνα από εξομοιωτή πτήσης. Απίστευτο μας ψεκάζουν και με εξομοιωτές πτήσης. Μετά φωνάζουν οι ψεκασμένοι πως δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά…

19302

19309

19308

http://mutleyshangar.com/reviews/bc/t7/t7.htm
http://www.simflight.com/2013/08/03/pmdg-777-beta-and-nda/
Ας δούμε και άλλη μία φωτογραφία, για να καταλάβουμε ότι τρολάρουν τις ομάδες των πιστών στο facebook.

19301

Ψεκασμοί στην Λευκάδα; Στη Λευκάδα, της Αυστρίας;

19305

Μην παραπονιέστε πως δεν σας παίρνουν στα σοβαρά και σοβαρευτείτε πρώτα εσείς, γιατί οι απίστευτοι ισχυρισμοί χρειάζονται ακλόνητες αποδείξεις και όχι ψεύτικες φωτογραφίες. Εμείς εδώ στα ellinika hoaxes, παίρνουμε στα σοβαρά τις αποδείξεις σας και γι’ αυτό τις ψάχνουμε και τις ερευνούμε αν είναι πραγματικές.

Έχτρα bonus, βίντεο με τον οπαδό της θεωρίας των αεροψεκασμών να μας εξηγεί τι είναι οι αεροψεκασμοί…

https://www.youtube.com/watch?v=9uPY3NpasrE&index=5

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.