Καταρρίπτεται – Οδηγός κλώτσησε σκύλο για να παρκάρει- Εκείνος έφερε την… παρέα του και του κατέστρεψαν το αμάξι

6

Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρων και παράλληλα αρκετά αστείο. Ένας σκύλος έφερε την παρέα του και πήρε εκδίκηση από τον άνθρωπο που τον κλώτσησε, καταστρέφοντας το αυτοκίνητο του; Δε το νομίζω.

19702

Ένας σκύλος απολάμβανε τον μεσημεριανό του ύπνο σε μια ηλιόλουστη θέση πάρκινκ, την ώρα που ένας οδηγός ήθελε να παρκάρει. Βλέποντας πως ο σκύλος δεν έδειχνε διατεθειμένος να φύγει, ο απαράδεκτος οδηγός κατέβηκε από το αμάξι για να τον κλωτσήσει.

Κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να τον διώξει από διεκδικούμενο σημείο, όμως ο σκύλος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Οταν ο Κινέζος οδηγός κατέβαινε από το αμάξι του, δεν περίμενε πως η άθλια ενέργεια του θα είχε συνέπειες. Εκανε όμως μεγάλο λάθος, αφού ο σκύλος επέστρεψε για να πάρει εκδίκηση.

Μάλιστα, όταν γύρισε δεν ήταν μόνος. Έφερε μαζί του και την… παρέα του, για να τιμωρήσουν το αμάξι που του διέκοψε τον ύπνο. Ολα τα σκυλιά μαζί όρμηξαν πάνω στο αυτοκίνητο, δαγκώνοντας το σε αρκετά σημεία και δημιουργώντας του σημαντικές ζημιές. Ο οδηγός έλειπε όταν οι σκύλοι έπαιρναν την εκδίκηση τους, όμως ένας περαστικός που είδε την «μάχη» για την θέση από την αρχή ως το τέλος, φρόντισε να απαθανατίσει το απίθανο περιστατικό.

Δείτε σε φωτογραφίες την εκδίκηση των σκύλων στον απαράδεκτο οδηγό:

19703 19704 19705 19706

Δείτε εδώ την διάδοση της ιστορίας.

Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές, παίρνουν μια ή περισσότερες φωτογραφίες, και γράφουν μια φανταστική και αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία, που ταιριάζει με τις φωτογραφίες. Αυτό ακριβός συμβαίνει με αυτή την «είδηση». Οι φωτογραφίες είναι πραγματικές αλλά η ιστορία, πιθανότατα όχι. Οι λόγοι που το κάνουν είναι πολλοί και μπορεί να είναι η επισκεψημότητα, ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα, ή ακόμη, μια καλοστημένη φάρσα που δίνει την ικανοποίηση στο φαρσέρ, ανάλογα με πόσους κατάφερε να κοροϊδέψει, βλέποντας τη φάρσα του να διαδίδεται.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, και αν οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ιστορία είναι πραγματικές, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν στοιχεία που να καταρρίπτουν τη φάρσα, γιατί απλά δεν υπάρχουν. Είναι μόνο στη φαντασία του αρθρογράφου ή του φαρσέρ.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσέξουμε καλά τις φωτογραφίες μήπως και υπάρχει κάτι που δεν θα έπρεπε, να ψάξουμε για λογικά σφάλματα στην ιστορία, να χρησιμοποιήσουμε τη λογική μας και το ξυράφι του Όκαμ.  Μια ευρέως αποδεκτή επιστημονική αρχή σύμφωνα με την οποία κανείς δεν πρέπει να προβαίνει σε περισσότερες εικασίες από όσες είναι απαραίτητες για την εξήγηση ενός φαινομένου. Με άλλα λόγια, η απλούστερη εξήγηση είναι συνήθως η καλύτερη.

Σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε τη λογική και το το ξυράφι του Όκαμ.
1. Αν θέλατε να παρκάρετε και στη θέση πάρκινγκ υπήρχε ένας σκύλος που κοιμόταν θα κατεβαίνετε από το αυτοκίνητο για να τον κλοτσήσετε με κίνδυνο να σας δαγκώσει ή θα χρησιμοποιούσατε το κλάξον του αυτοκινήτου σας; Πιστεύω πως ένα κορνάρισμα είναι αρκετό για να κάνει το σκύλο να σηκωθεί και μας έχει συμβεί πολλές φορές στον κάθε οδηγό. Ακόμη και να μην χρησιμοποιουσατε το κλάξον, αν θα πλησιάζατε σιγά σιγά με το αυτοκίνητο, ο σκύλος θα έφευγε. Έχει συμβεί σε όλους τους οδηγούς.
2. Είναι δυνατόν ένας σκύλος να πάει να βρει τα φιλαράκια του, και γαβγίζοντας 5-6 φορές να τους εξηγήσει τι συνέβει και όλοι μαζί συνεννοημένοι να πάρουν εκδίκηση; (Γαβ Γαβ Γουφ Γουφ Γαβ) Μετάφραση: ρε μάγκες καλά που σας βρήκα, πάμε να καταστρέψουμε το αυτοκίνητο ενός βλάκα που με κλώτσησε. (Γαβ γαβ γοφ) Σε χτύπησε πολύ; (Γαβ γαββ γαφ γαβ γαβ) Όχι, αλλά μου την έσπασε που με ξύπνησε. (Γγαβ) Πάμε. (κούνημα ουράς) Συγνώμη αλλά είναι τόσο, γελοίο.
3. Στις φωτογραφίες βλέπουμε πως τα σκυλιά, έχουν εστιάσει την προσοχή τους στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και μυρίζουν τριγύρω ακόμη και πάνω από το καπό. Γιατί άραγε και τι θα μπορούσε να υπάρχει στο μπροστινό μέρος ενός αυτοκινήτου; Πολύ απλά, να κρύβετε μια γάτα σε κάποιο μέρος του κινητήρα. Έχει συμβεί χιλιάδες φορές. Οι σκύλοι κυνηγούσαν μια γάτα και αυτή για να σωθεί κρύφτηκε στη μηχανή του αυτοκινήτου και γι’ αυτό οι σκύλοι μυρίζουν, εστιάζουν και δαγκώνουν το φτερό, στο μπροστινό μέρος. Πιο είναι πιθανό να συμβαίνει; Η γάτα ή η παραπάνω συνομιλία μεταξύ των αδέσποτων σκύλων;

Αρχικά οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο weibo, μια δημοφιλή κινέζικη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι ανάμεσα σε Twitter και Facebook. Την ιστορία αναπαρήγαγε και η dailymail και έτσι διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η περίπτωση να κρύβετε μια γάτα στη μηχανή είναι πολύ πιο πιθανή από την παραπάνω απίστευτη συνομιλία και εκδίκηση των αδέσποτων σκύλων.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • skevas

  Μου έχει συμβεί πριν 4-5 χρόνια σε πάρκιν εσωτερικό μάλιστα στο Κουκάκι… Γύρισα από ταξίδι και ήταν τα φτερά κατεστραμένα και σχεδόν κατεβασμένος ο μπροστινός προφυλακτήρας. Οι κυνόδοντες, όπως κατάλαβα μετά, είχαν ανοίξει τρύπες στα πλαστικά μέρη και είχαν κατατσαλακώσει τα φτερά. Πραγματικά δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε. Τρελάθηκα. Το άλμα παράνοιας που έκανα ήταν ότι μου έκλεψαν το αμάξι και το χρησιμοποίησαν για ληστεία, φαινόταν σαν σκάγια η ζημιά. Δεν θα μπορούσαν να μου το τρακάρουν γιατί η μούρη ήταν μέσα. Βέβαια αν μου το έκλεβαν γιατί να το έφερναν πίσω; Αν και δεν έφτασα να το αναρωτηθώ αυτό ήμουν έτοιμος να πάρω την αντιτρομοκρατική, πραγματικά δεν μπορούσα να εξηγήσω τη συμβαίνει και δεν ήθελα να αγγίξω χερούλι να μπω μέσα κτλ. Πήρα τον υπεύθυνο του πάρκιν και ούρλιαζα για τη ζημιά. Την επομένη (φυσικά δεν πήρα την αντιτρομοκρατική…!) λύθηκε το μυστήριο. Μια σκυλοπαρέα κυνηγούσε αβυσσαλέα μια γάτα που μπήκε κάτω από το καπώ μου και επί μισή ώρα σύμφωνα με μαρτυρίες έγινε κόλαση το πάρκιν και μου μασούλησαν με μανία το αμάξι. Έπρεπε να έχω κρατήσει φωτό. Κόστισε 300-400 ευρώ να φτιαχτεί… Είναι τρελό αλλά αληθινό. Όκαμ, πάντα Όκαμ από ότι άλλες τρέλες ακούμε.

 • Giorgos Zoulis

  Επίσης το αυτοκίνητο φαίνεται χτυπημένο και όχι δαγκωμένο στο φτερό. Στις φωτογραφίες οι σκύλοι φαίνεται να μυρίζουν το αυτοκίνητο και όχι να το δαγκώνουν. Τέλος μπορεί οι σκύλοι να έχουν δυνατά σαγόνια και μυτερά δόντια αλλά δε νομίζω ότι είναι ικανοί να κάνουν τέτοια ζημιά. Όχι χωρις να σπάσουν μερικά απο τα δόντια τους τουλάχιστον.

 • Anastasia Aravantinou

  ή ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου να εχει θηλυκια σε οιστρο. Μου εχει τυχει σκυλος να φαει την τεντα απο τζιπακι επειδη μεσα ειχα βαλει θηλυκια σε οιστρο

 • Saridakis George

  Επίσης στις σύγχρονες βαφές οικολογικής βάσης, μερικές ίσως από αυτές, έχουν κάποια συστατικά που έχουν κάποια σχέση με τις ορμόνες των σκύλων, κάνοντας τους να έχουν αυτή την συμπεριφορά. Αυτό τουλάχιστον μου είπε φαναρζτης όταν είδα φρεσκοβαμενο αυτοκίνητο να έχει πάει ξανά για είχε δεχτεί παρόμοια επίθεση από ομάδα σκύλων.
  Επί της ευκαιρίας θα ήθελα να καταδικασω το bullying από τους σκύλους που με τις οργανωμένες παρέες τους τρομοκρατουν οδηγούς και δεν τους αφήνουν να παρκαρουν στην νόμιμη θέση στάθμευσης τα αυτοκίνητα τους.

 • Sport Pafos

  Ίσως και η εξήγησή σας να είναι σωστή μιας και είναι πιο λογική. Αλλά λέω ίσως. Όμως πάλι είναι μια θεωρία και όχι απτή απόδειξη του γεγονότος. Θεωρώ λοιπόν λάθος να χαρακτηριστεί ψεύτικη η είδηση από τη στιγμή που δεν αποδείχτηκε πρακτικά παρά μόνο θεωρητικά το αντίθετο του περιεχομένου της.

  • Citizen Harris

   Καταλαβαίνω τι λες αλλά αν είναι έτσι κι εγώ μπορώ να βάλω τον κολλητό μου να ντυθεί Άη Γιώργης πάνω σε άλογο με μια ασπίδα και ένα κοντάρι και να τον βγάλω φωτογραφία πλάτη. Δηλαδή αν δεν καταφέρεις να αποδείξεις ότι είναι ο κολλητός μου θα θεωρείς ότι είναι ο Άη Γιώργης; Όχι! Γιατί η λογική λέει ότι αυτός που υποστηρίζει ένα πρωτάκουστο γεγονός ή μια νέα θεωρία που καταρρίπτει αυτά που θεωρούσαμε ως τώρα λογικά οφείλει να παρέχει ΠΟΛΛΕΣ και πειστικές αποδείξεις και όχι 2 άκυρες φωτογραφίες για να στηρίξουν τα νέα επίπεδα νοημοσύνης που δεν γνωρίζαμε ως τώρα ότι έχουν τα σκυλιά.