Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Οδηγός κλώτσησε σκύλο για να παρκάρει- Εκείνος έφερε την… παρέα του και του κατέστρεψαν το αμάξιHOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Καταρρίπτεται – Οδηγός κλώτσησε σκύλο για να παρκάρει- Εκείνος έφερε την… παρέα του και του κατέστρεψαν το αμάξι

12 Μαρ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρων και παράλληλα αρκετά αστείο. Ένας σκύλος έφερε την παρέα του και πήρε εκδίκηση από τον άνθρωπο που τον κλώτσησε, καταστρέφοντας το αυτοκίνητο του; Δε το νομίζω.

19702
Ένας σκύλος απολάμβανε τον μεσημεριανό του ύπνο σε μια ηλιόλουστη θέση πάρκινκ, την ώρα που ένας οδηγός ήθελε να παρκάρει. Βλέποντας πως ο σκύλος δεν έδειχνε διατεθειμένος να φύγει, ο απαράδεκτος οδηγός κατέβηκε από το αμάξι για να τον κλωτσήσει.

Κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να τον διώξει από διεκδικούμενο σημείο, όμως ο σκύλος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Όταν ο Κινέζος οδηγός κατέβαινε από το αμάξι του, δεν περίμενε πως η άθλια ενέργεια του θα είχε συνέπειες. Έκανε όμως μεγάλο λάθος, αφού ο σκύλος επέστρεψε για να πάρει εκδίκηση.

Μάλιστα, όταν γύρισε δεν ήταν μόνος. Έφερε μαζί του και την… παρέα του, για να τιμωρήσουν το αμάξι που του διέκοψε τον ύπνο. Όλα τα σκυλιά μαζί όρμηξαν πάνω στο αυτοκίνητο, δαγκώνοντας το σε αρκετά σημεία και δημιουργώντας του σημαντικές ζημιές. Ο οδηγός έλειπε όταν οι σκύλοι έπαιρναν την εκδίκηση τους, όμως ένας περαστικός που είδε την «μάχη» για την θέση από την αρχή ως το τέλος, φρόντισε να απαθανατίσει το απίθανο περιστατικό.

Δείτε σε φωτογραφίες την εκδίκηση των σκύλων στον απαράδεκτο οδηγό:
19703 19704 19705 19706

Δείτε εδώ την διάδοση της ιστορίας.

Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές, παίρνουν μια ή περισσότερες φωτογραφίες, και γράφουν μια φανταστική και αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία, που ταιριάζει με τις φωτογραφίες. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με αυτή την “είδηση”. Οι φωτογραφίες είναι πραγματικές αλλά η ιστορία, πιθανότατα όχι. Οι λόγοι που το κάνουν είναι πολλοί και μπορεί να είναι η επισκεψημότητα, ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα, ή ακόμη, μια καλοστημένη φάρσα που δίνει την ικανοποίηση στο φαρσέρ, ανάλογα με πόσους κατάφερε να κοροϊδέψει, βλέποντας τη φάρσα του να διαδίδεται.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, και αν οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ιστορία είναι πραγματικές, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν στοιχεία που να καταρρίπτουν τη φάρσα, γιατί απλά δεν υπάρχουν. Είναι μόνο στη φαντασία του αρθρογράφου ή του φαρσέρ.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσέξουμε καλά τις φωτογραφίες μήπως και υπάρχει κάτι που δεν θα έπρεπε, να ψάξουμε για λογικά σφάλματα στην ιστορία, να χρησιμοποιήσουμε τη λογική μας και το ξυράφι του Όκαμ.  Μια ευρέως αποδεκτή επιστημονική αρχή σύμφωνα με την οποία κανείς δεν πρέπει να προβαίνει σε περισσότερες εικασίες από όσες είναι απαραίτητες για την εξήγηση ενός φαινομένου. Με άλλα λόγια, η απλούστερη εξήγηση είναι συνήθως η καλύτερη.

Σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε τη λογική και το το ξυράφι του Όκαμ.
1. Αν θέλατε να παρκάρετε και στη θέση πάρκινγκ υπήρχε ένας σκύλος που κοιμόταν θα κατεβαίνετε από το αυτοκίνητο για να τον κλοτσήσετε με κίνδυνο να σας δαγκώσει ή θα χρησιμοποιούσατε το κλάξον του αυτοκινήτου σας; Πιστεύω πως ένα κορνάρισμα είναι αρκετό για να κάνει το σκύλο να σηκωθεί και μας έχει συμβεί πολλές φορές στον κάθε οδηγό. Ακόμη και να μην χρησιμοποιουσατε το κλάξον, αν θα πλησιάζατε σιγά σιγά με το αυτοκίνητο, ο σκύλος θα έφευγε. Έχει συμβεί σε όλους τους οδηγούς.
2. Είναι δυνατόν ένας σκύλος να πάει να βρει τα φιλαράκια του, και γαβγίζοντας 5-6 φορές να τους εξηγήσει τι συνέβει και όλοι μαζί συνεννοημένοι να πάρουν εκδίκηση; (Γαβ Γαβ Γουφ Γουφ Γαβ) Μετάφραση: ρε μάγκες καλά που σας βρήκα, πάμε να καταστρέψουμε το αυτοκίνητο ενός βλάκα που με κλώτσησε. (Γαβ γαβ γοφ) Σε χτύπησε πολύ; (Γαβ γαββ γαφ γαβ γαβ) Όχι, αλλά μου την έσπασε που με ξύπνησε. (Γγαβ) Πάμε. (κούνημα ουράς) Συγνώμη αλλά είναι τόσο, γελοίο.
3. Στις φωτογραφίες βλέπουμε πως τα σκυλιά, έχουν εστιάσει την προσοχή τους στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και μυρίζουν τριγύρω ακόμη και πάνω από το καπό. Γιατί άραγε και τι θα μπορούσε να υπάρχει στο μπροστινό μέρος ενός αυτοκινήτου; Πολύ απλά, να κρύβετε μια γάτα σε κάποιο μέρος του κινητήρα. Έχει συμβεί χιλιάδες φορές. Οι σκύλοι κυνηγούσαν μια γάτα και αυτή για να σωθεί κρύφτηκε στη μηχανή του αυτοκινήτου και γι’ αυτό οι σκύλοι μυρίζουν, εστιάζουν και δαγκώνουν το φτερό, στο μπροστινό μέρος. Πιο είναι πιθανό να συμβαίνει; Η γάτα ή η παραπάνω συνομιλία μεταξύ των αδέσποτων σκύλων;

Αρχικά οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο weibo, μια δημοφιλή κινέζικη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι ανάμεσα σε Twitter και Facebook. Την ιστορία αναπαρήγαγε και η dailymail και έτσι διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η περίπτωση να κρύβετε μια γάτα στη μηχανή είναι πολύ πιο πιθανή από την παραπάνω απίστευτη συνομιλία και εκδίκηση των αδέσποτων σκύλων.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.