Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται-Σπάνιο βίντεο με τον κρητικό αγριόγατο.HOAXES

Καταρρίπτεται-Σπάνιο βίντεο με τον κρητικό αγριόγατο.

15 Μαρ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Χωρίς τίτλο

Ένα βίντεο έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο και ισχυρίζεται πως πρόκειται για σπάνιο βίντεο που δείχνει τον κρητικό αγριόγατο,ας δούμε πρώτα το άρθρο…


 Ο Κρητικός αγριόγατος ή Φουρόγατος (Felis silvestris cretensis) είναι ένα υποείδος της Αγριόγατας που ζεί στην Κρήτη. Ο Κρητικός αγριόγατος καταγράφεται ως είδος για πρώτη φορά το 1953. Το ζώο αυτό θεωρείτο για πολλά χρόνια εξαφανισμένο είδος, μέχρι το 1996 όπου 2 φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο της Περούτζια αιχμαλώτισαν ένα, ενώ υπήρχαν πολλές αναφορές από βοσκούς.

Ο Κρητικός αγριόγατος είναι μεγαλύτερος από τις οικόσιτες γάτες και τα αρσενικά έχουν μήκος 50 εκατοστά ενώ η ουρά τους φτάνει τα 30 εκατοστά. Η ουρά του είναι στενή στη βάση και φουντωτή στην άκρη. Στην ουρά του υπάρχουν μαύροι δακτύλιοι. Τρέφεται κυρίως με λαγούς και ζει σε πουρναρότοπους και σε θαμνώνες μεσογειακής βλάστησης με αραιά δέντρα σε υψόμετρο 900 με 1200 μέτρων. Γεννάει 4-7 μικρά 1-2 φορές το χρόνο. Ο Κρητικός αγριόγατος ζει στις κορυφές των Λευκών Ορέων, αφού βρέθηκε νεκρό ένα ζώο από το είδος, το 1997. Επίσης ζει στο δάσος του Ρούβα και στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Δείτε το βίντεο από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ lagoleon06

Το είδαμε ΕΔΩ

https://www.youtube.com/watch?v=csG_xl9xsyQ


Και αφού είδατε το βίντεο από το κανάλι του Λεωνίδα Λαγογιάννη lagoleon06 που το ανέβασε στις 24 Φεβρουαρίου του 2015 δείτε και το βίντεο από τις 22 Ιουνίου 2014,πρόκειται για Pallas’s cat ή αν προτιμάτε Μανούλ,ένα σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογένειας των αιλουριδών και το συναντάμε σε μεγάλα υψόμετρα στην Ασία.

https://www.youtube.com/watch?v=Jat3nBSzhtQ

Και εδώ άλλο ένα βίντεο από τις 11 Οκτωβρίου 2013 που μάλλον είναι και το αρχικό…

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε στοιχεία για τον κρητικό αγριόγατο που το 1996 δύο φοιτήτριες μέλη ιταλικής αποστολής σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης είχαν καταφέρει να τον παγιδέψουν,    ο αγριόγατος κρατήθηκε για λίγο και αφού του τοποθέτησαν πομπό ραδιοτηλεμετρικής παρακολούθησης τον απελευθέρωσαν.

Cretan wildcat

http://www.nhmc.uoc.gr/el/museum/photo-archive/selection/images/nhmc.image.39001

http://www.cretanbeaches.com/panida/thilastika/kritikos-agriogatos-fourogatos-felis-silvestris-cretensis/

Γιώργος Ζ.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής