Ποιοι είμαστε
Αρχική Η απάτη των φωτογραφιών «πριν και μετά» -Πώς οι πλαδαροί τύποι γίνονται κορμάρες σε 2 ώρεςΔΙΑΦΟΡΑ

Η απάτη των φωτογραφιών «πριν και μετά» -Πώς οι πλαδαροί τύποι γίνονται κορμάρες σε 2 ώρες

15 Μαρ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

beforeafter

Υπάρχουν παντού. Στην τηλεόραση, σε περιοδικά, εφημερίδες… Οι φωτογραφίες του «πριν» και «μετά», με ανθρώπους που έχασαν κιλά και «έχτισαν» κορμί χάρη σε ένα προϊόν είναι παραπάνω από συχνές.

Σε 1′ μόλις λεπτό καταρρέει ο μύθος της θεαματικής αλλαγής σε δεκάδες διαφημιστικά προϊόντων που υπόσχονται γρήγορη απώλεια κιλών και γράμμωση

Πόσες φορές δεν έχουμε δει σε διαφημιστικά φυλλάδια, τηλεοπτικά σποτ και μπάνερ στο διαδίκτυο απλούς καθημερινούς ανθρώπους σε διπλές φωτογραφίες με το περίφημο “πριν και το μετά”. Ένα αδυνατιστικό προϊόν, ένα πρωτοποριακό οικιακό μηχάνημα γυμναστικής ή ολοκληρωμένα μενού αδυνατίσματος χρησιμοποιούν αυτή την πρακτική για να αναδείξουν τα θεαματικά αποτελέσματα όσων τα χρησιμοποιούν.

Κι αν όλα αυτά δεν ήταν παρά οι φωτογραφίες του ίδιου ατόμου με μόλις λίγα λεπτά διαφορά η μία από την άλλη; Κι αν τελικά τα “μοντέλα” της καθημερινότητας δεν έχασαν από το πριν στο μετά ούτε ένα γραμμάριο;

before-after-plagia

Το BBC αποφάσισε να εξετάσει από μέσα το θέμα. Πήρε λοιπόν δύο εθελοντές και τους μετέτρεψε από πλαδαρούς και χλωμούς σε μαυρισμένους, με γραμμωμένα κορμιά που οι περισσότεροι θα ζήλευαν. Πόσο τους πήρε; Κάτι λιγότερο από δύο ώρες.

Για να το πετύχουν, οι ειδικοί χρησιμοποίησαν σπρέι μαυρίσματος, ξύρισαν το στέρνο του ενός, ενώ οι δύο εθελοντές έκαναν 15 λεπτά ελαφριά άσκηση και όταν φωτογραφήθηκαν ξανά είχαν καλύτερη στάση σώματος και χρησιμοποιήθηκε πιο απαλός φωτισμός.

«Έμεινα έκπληκτος όταν είδα τη διαφορά», παραδέχθηκε ο ένας από τους εθελοντές, ο Τζόι. «Μετά βίας έκανα κάτι εγώ», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι οι φωτογραφίες υπέστησαν ελάχιστη τεχνική επεξεργασία.

https://www.youtube.com/watch?v=y6r0WvcPrEI

Πηγέςnews247.gr & iefimerida.gr από bbc.com

Γιώργος Γ.