Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, πολυεκατομμυριούχος ΔΕΝ έθαψε μια Bentley για να την οδηγήσει στη μετά θάνατον ζωήΛΕΙΠΕΙ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Όχι, πολυεκατομμυριούχος ΔΕΝ έθαψε μια Bentley για να την οδηγήσει στη μετά θάνατον ζωή

11 Οκτ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο επιχειρηματίας Chiquinho Scarpa έθαψε το πανάκριβο αυτοκίνητό του για να το χρησιμοποιήσει στη μετά θάνατον ζωή, εμπνευσμένος από τους αρχαίους Φαραώ.

Συμπέρασμα:

O Thane Chiquinho Scarpa δεν έθαψε στην πραγματικότητα την πολυτελή Bentley Continental Flying Spur μιμούμενος τις ιεροτελεστίες των Αιγύπτιων Φαραώ. Αντιθέτως, η εν λόγω "τελετή" ήταν ένα τέχνασμα μέσω του οποίου ο επιφανής επιχειρηματίας προσπάθησε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στην καμπάνια του σχετικά με τη δωρεά οργάνων, ενόψει της εβδομάδας δωρεάς οργάνων.

Σε ιστολόγια και λογαριασμούς στο Facebook επανακυκλοφόρησε παλαιότερος ισχυρισμός σχετικά με μια θαμμένη Bentley. Σύμφωνα με τα επίμαχα δημοσιεύματα, ο πολυεκατομμυριούχος Thane Chiquinho Scarpa άνοιξε έναν τάφο στην αυλή του και έθαψε την Bentley που είχε ώστε να είναι σε θέση να την οδηγήσει στη μετά θάνατον ζωή, εμπνευσμένος από τον τρόπο ταφής των αρχαίων Φαραώ της Αιγύπτου. Ωστόσο ο εν λόγω ισχυρισμός είναι παραπλανητικός. Ας δούμε τι ισχύει.

Παραδείγματα: beatnews.gr, i-diakopes.gr, amfoterodexios.blogspot.com, diaforetiko.gr

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Ο 62χρονος Chiquinho Scarpa άνοιξε έναν τεράστιο τάφο στην αυλή του στο Σάο Πάολο και με ειδική τελετή έβαλε μέσα το αυτοκίνητο. Είπε, μάλιστα, στο Τύπο ότι το έκανε αυτό έτσι ώστε να είναι σε θέση να την οδηγήσει στη μετά θάνατον ζωή.

Μια παράξενη ταφή λοιπόν έλαβε χώρα στη Βραζιλία, όταν ένας πολυεκατομμυριούχος «έθαψε» μια Bentley Continental Flying Spur αξίας €367.220 στον κήπο του σπιτιού του. Εξήγησε ότι πήρε αυτή την απόφαση εμπνευσμένος από τους αρχαίους Φαραώ της Αιγύπτου, που είχαν ταφεί με τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά τους.

Μάλιστα συγκινήθηκε ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια της τελετής, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις σε όσους είδαν την πράξη του. Πάντως ο ίδιος δηλώνει περιχαρής που στον άλλο κόσμο θα οδηγεί το υπερλούξ αυτοκίνητό του!

Τι ισχύει

Αρχικά, αξίζει να αναφερθεί πως παρά το γεγονός ότι το περιστατικό παρουσιάζεται ως πρόσφατο, η ιστορία της θαμμένης Bentley έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο του 2013 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Πάμπλουτος έθαψε το πανάκριβο αμάξι του για να μπορεί να το πάρει μαζί του στον άλλο κόσμο
Ο Thane Chiquinho Scarpa επάνω σε εκσκαφέα στην αυλή του σπιτιού στο Σάο Πάολο.

Ειδικότερα, η “τελετή” πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2013 στην αυλή του επιφανούς επιχειρηματία Thane Chiquinho Scarpa. Μερικές στιγμές πριν θαφτεί η Bentley Continental Flying Spur, ο κ. Scrapa, που έμοιαζε συντετριμμένος, διέκοψε την “τελετή” και κάλεσε τους παρευρισκόμενους εντός της οικίας του. [πηγή]

Εκεί, τους αποκάλυψε πως ο ίδιος σκηνοθέτησε την ταφή της Bentley με σκοπό να αναδείξει μια καμπάνια για το ζήτημα της δωρεάς οργάνων, ενόψει της εβδομάδας δωρεάς οργάνων και μυελού των οστών που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου του 2013.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον κ. Scarpa δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άσκησαν κριτική στην “τελετή” του, λέγοντας πως θα μπορούσε να δωρίσει την Bentley αντί να την θάψει. Ο ίδιος ανέφερε τα εξής:

Μια καρδιά, έναν πνεύμονα αλλά και άλλα όργανα. Το αυτοκίνητο δεν κοστίζει τίποτα μπροστά στην αξία ενός οργάνου. Δεν θα θάψω το αυτοκίνητό μου, δεν είμαι τρελός. Το έκανα για να τραβήξω την προσοχή των ανθρώπων, σχετικά με τη δωρεά οργάνων και την καμπάνια που ξεκινά από σήμερα. Είναι εύκολο, απλά ενημερώστε ένα συγγενή σας

Δημιούργησα αυτό το χάος για να τραβήξω την προσοχή. Ήθελα να το δείξω σε όλους. Πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας της έλλειψης οργάνων και πόσοι άνθρωποι είναι θαμμένοι με πολύτιμα υπάρχοντά τους; Ζητώ από τους ανθρώπους που μίλησαν άσχημα για μένα αυτή την εβδομάδα να γίνουν δωρητές οργάνων
.

Συμπέρασμα

Από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές πως ο Thane Chiquinho Scarpa δεν έθαψε στην πραγματικότητα την πολυτελή Bentley Continental Flying Spur μιμούμενος τις ιεροτελεστίες των Αιγύπτιων Φαραώ. Αντιθέτως, η εν λόγω “τελετή” ήταν ένα τέχνασμα μέσω του οποίου ο επιφανής επιχειρηματίας προσπάθησε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στην καμπάνια του σχετικά με τη δωρεά οργάνων, ενόψει της εβδομάδας δωρεάς οργάνων.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).