Ποιοι είμαστε
Αρχική Το zdf λέει ψέματα πως αυτό πείραξε το βίντεο, με το δάχτυλο του κύριου Βαρουφάκη.HOAXES

Το zdf λέει ψέματα πως αυτό πείραξε το βίντεο, με το δάχτυλο του κύριου Βαρουφάκη.

19 Μαρ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Χαμός από χθες. Τελικά ποιο βίντεο είναι το πραγματικό; Αυτό με το δάχτυλο η χωρίς δάχτυλο. Τελικά μας τρολάρουν οι Γερμανοί; Δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε και κατεβάσαμε τα βιντεάκια για να τα συγκρίνουμε και να βρούμε κάποιο λάθος. 
20006
Αν και δεν είμαστε επαγγελματίες αναλυτές βίντεο, με μεγάλη σιγουριά, πιστεύουμε ότι το zdf λέει ψέματα πως πείραξε το βίντεο και πως το αρχικό βίντεο με τον υπουργό οικονομικών να σηκώνει το δάχτυλο είναι το αυθεντικό, γιατί στο βίντεο το zdf υπάρχει ένα μεγάλο σφάλμα.

Στο αρχικό βίντεο πριν σηκώσει το χέρι και πει τη φράση “stick the finger to Germany”, ο κύριος Βαρουφάκης παίρνει μια ανάσα και όπως είναι λογικό το στήθος του φουσκώνει και οι σκιές στο πουκάμισο αλλάζουν Το τρίτο κουμπί του πουκαμίσου (από πάνω προς τα κάτω) πέφτει ακριβώς πάνω στο όριο της σκιάς και δεν φαίνεται καθαρά. Μόλις κατέβει το χέρι του και αλλάξουν πάλι οι σκιές και η γωνία, το κουμπί εμφανίζεται ξανά πιο καθαρά.

Στο βίντεο του zdf, το στήθος του κυρίου Βαρουφάκη δεν φουσκώνει από την ανάσα που παίρνει και οι σκιές στο πουκάμισο δεν αλλάζουν όπως θα έπρεπε. Ακόμη το τρίτο κουμπί του πουκαμίσου φαίνεται πολύ πιο έντονα σε σχέση με τα υπόλοιπα κουμπιά. Το κουμπί εμφανίζεται και πάλι κανονικά, μόλις το χέρι κατέβει και περάσει από μπροστά του.

Έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά και για να προσέξεις αυτό το λάθος, θα πρέπει να δεις ταυτόχρονα και καρέ καρέ τα δύο βίντεο.

a20001 a20002 a20003 a20004a20005

 

Αυτά είναι αρκετά για να καταλάβουμε πως το βίντεο του zdf είναι πειραγμένο. Μην ξεχνάμε πως η εκπομπή “Neο Magazin Royale” είναι μια σατιρική εκπομπή και πιστεύουμε πως σατιρίζουν τη δήλωση του κυρίου Βαρουφάκη, πως το πρώτο βίντεο που τον εμφανίζει με το δάχτυλο σηκωμένο είναι πλαστό. Το zdf και η εκπομπή “Neο Magazin Royale” μας τρολάρει κανονικά.

Δεν θα μας κάνει καμιά εντύπωση αν σε λίγες μέρες το zdf ξεκαθαρίσει πως δεν επεξεργάστηκε το αρχικό βίντεο και πως όλο αυτό είναι απλά σάτιρα.
Ναι το zdf πείραξε το βίντεο, αλλά μας τα παρουσίασε ανάποδα.

Φυσικά όλοι τσίμπησαν και αναπαράγουν πως το βίντεο με το δάχτυλο σηκωμένο είναι πλαστό. Αν τελικά βγούμε σωστοί (που το πιστεύουμε) θα είναι η μεγαλύτερη τρολιά του 2015, και από τις πιο πετυχημένες.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.