Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο μύθος της αστραπιαίας οχιάςΔΙΑΦΟΡΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο μύθος της αστραπιαίας οχιάς

27 Μαρ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Έρχεται η άνοιξη! Ετοιμαστείτε να ακούσετε και να διαβάσετε “πράγματα και θάματα”! Φίδια τεράστια τριών μέτρων και πάνω, οικολόγους που αμολάνε εξωτικές Οχιές με ελικόπτερα, μεταλλαγμένα φίδια και άλλα πολλά. Ως πότε θα πιστεύουμε αβίαστα ό,τι ακούγεται στα καφενεία και γράφεται στα blogs..?

20401

Οι Οχιές έχουν “αστραπιαίο” χτύπημα. Είναι μια φράση που ισχύει αν τη δει κανείς μεταφορικά. Μερικοί όμως παίρνουν τη φράση κυριολεκτικά! Ο γνωστός μύθος θέλει την Οχιά να είναι τόσο γρήγορη που να μπορεί να δαγκώσει ένα άλογο που τρέχει από 7 έως 12 φορές!!! Η πραγματικότητα..; Αν ένα άλογο περάσει δίπλα της τρέχοντας αυτή δεν προλαβαίνει να δαγκώσει ούτε ΜΙΑ φορά! Μάλιστα δεν θα καταλάβει καν τι ακριβώς έγινε καθώς μια μέση ταχύτητα αλόγου σε καλπασμό μπορεί να ξεπεράσει τα 50 km/h!

Σχετικά άρθρα που αναπαράγουν αυτόν το μύθο. ΕΔΩ

2040220403

Υ.Γ.: Επίσης η κόμπρα δεν είναι “ξαδερφάκι” της Οχιάς. Απέχουν γενετικά πάρα πολύ αυτές οι δύο κατηγορίες φιδιών.

Ευχαριστούμε τον ερπετολόγο Ηλία Στραχίνη για τις πληροφορίες.
Πηγή: herpetofauna.gr

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.