Ποιοι είμαστε
Αρχική Μας κατασκοπεύει η apple;ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας κατασκοπεύει η apple;

1 Απρ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Μια ανησυχητική είδηση έρχεται από το Wyoming Institute of Technology.

Σύμφωνα με Wyoming Institute of Technology κάθε φορά που η Apple πλασάρει στην αγορά μια νέα συσκευή, υπάρχει και μια σημαντική ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που επηρεάζει όλες τις συσκευές, παλαιές και νέες.

iphone
Ο ερευνητή του Wyoming Institute of Technology, Harry Dunne, χρησιμοποιώντας το Aeroflex RAD-I.G. test της Cobham επιβεβαίωσε ότι η apple συλλέγει στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα.

Το θέμα ξεκίνησε όταν αρκετοί επιστήμονες του Wyoming Institute of Technology, αγόρασαν το τηλέφωνο, όταν είχε κυκλοφορήσει και του έριξαν μια πιο προσεκτική ματιά. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν αρκετά ενοχλητικό.

Η ενημέρωση iSpy δινει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε την κάμερα οποιοδήποτε iPhone εξ αποστάσεως από έναν προσωπικό υπολογιστή. Αυτό το χαρακτηριστικό, αν και είναι προσιτό στο κοινό, γενικά χρησιμοποιείται μόνο από τους εμπειρογνώμονες που εργάζονται για την Apple. Όταν ρωτήθηκε για την ενημέρωση iSpy, η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

Εφαρμογές για την υγεία και την καλή φυσική κατάσταση μοιάζουν ακίνδυνες και είναι χρήσιμα εργαλεία, ωστόσο δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται. Τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτές τις εφαρμογές μπορούν να μοιραστούν με τους γιατρούς ή τους προσωπικούς γυμναστές και είναι πολύ βολικό, αλλά αυτό μας οδηγεί να αναρωτηθούμε ποιος άλλος έχει πρόσβαση στις προσωπικές μας πληροφορίες. Αυτές οι εφαρμογές συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή, το βάρος, το ύψος και η σωματική άσκηση μας, ακόμη και τις σεξουαλικές συνήθειες του χρήστη του iPhone. Κανείς δεν είναι βέβαιος για το λόγο που συλλέγονται αυτά τα προσωπικά δεδομένα και όταν ρωτήθηκε η Apple, αρνήθηκε και πάλι να σχολιάσει.

Όμως τα παραπάνω δεν είναι τα πιο ανησυχητικά. Το λογισμικό iOS μπορεί να συλλέξει τα δακτυλικά αποτυπώματα των χρηστών, όταν ξεκλειδώνουν το τηλέφωνο τους, και να αποστείλει αυτές τις ψηφιακές εικόνες στην IAFIS (Ολοκληρωμένο Αυτοματοποιημένο Σύστημα Αναγνώρισης Δακτυλικών Αποτυπωμάτων). Οι ερευνητές του Wyoming Institute of Technology και ο Harry Dunne πιστεύουν ότι το FBI πληρώνει, και πληρώνει αρκετά καλά, για να συλλέξει αυτές τις πληροφορίες. Το FBI και η Apple, δεν παραδέχονται αυτούς τους ισχυρισμούς.

Αυτές οι πληροφορίες είναι πολύ ανησυχητικές για τους χρήστες του iPhone και υπάρχουν στην σελίδα 463 της σύμβασης συμφωνίας του χρήστη. Ο Harry Dunne ερευνητής του WIT, προτείνει να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να αρνηθείτε αυτούς τους καταχρηστικούς όρους που η εταιρία προσπαθεί με πλάγια μέσα να εξαναγκάσει τους χρήστες να δεχτούν.

witscience.org

aeroflex.com

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.