Καταρρίπτεται – Είδαν μακρυμάλλη τουρίστα και τον μπέρδεψαν με τον Χριστό στη Ζάμπια.

In Fake news, Hoax, Φάρσες by Θοδωρής Δανιηλίδης0 Comments

Κυκλοφόρησε πριν καμιά βδομάδα (25/03/2015) αλλά τελικά είναι μια φάρσα.

Πρώτα να δούμε τι ισχυριζεται η είδηση.

20701

Ζάμπια: Είδαν μακρυμάλλη τουρίστα και τον μπέρδεψαν με τον Χριστό!

Ο Ιταλός Αντόνιο Μπορέτι είδε πλήθος κατοίκων να τον πλησιάζουν και να του δωρίζουν ζώα και χρήματα – Πολλοί ζήτησαν συγχώρεση για τα αμαρτήματά τους

Η Δευτέρα Παρουσία έφτασε και συνέβη στη Ζάμπια. Αυτό, τουλάχιστον, νόμιζαν οι κάτοικοι της αφρικανικής χώρας στην πόλη Τσιπάτα όταν αντίκρισαν να περπατά στους δρόμους έναν μακρυμάλλη ανοιχτόχρωμο άνδρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Malawi Voice, αλλά και ιταλικά δίκτυα οι ντόπιοι είδαν στο πρόσωπο του Ιταλού τουρίστα Αντόνιο Μπορέτι τον Ιησού Χριστό.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η εικόνα που έχει σχηματιστεί για την εμφάνιση του Χριστού παρέπεμπε στον Μπορέτι, ο οποίος είναι ανοιχτόχρωμος, με μακριά μαλλιά και γένια, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μπερδευτούν και να πιστεύουν πως έβλεπαν μπροστά τους τον Υιό του Θεού.

Μάλιστα, τον πλησίασαν και άρχισαν να του προσφέρουν δώρα, όπως κότες, κατσίκες, αλλά και χρήματα, ενώ πολλοί ήταν όσοι ζήτησαν συγχώρεση για τα αμαρτήματά τους.
Ο νεαρός που φορούσε λευκά ρούχα και κόκκινη εσάρπα έδειχνε έκπληκτος από την αντίδραση των κατοίκων.

Την ίδια ώρα, η ιστοσελίδα This Is Africa, σχολιάζει πως πρόκειται για λυπηρό δείγμα της επιρροής που έχουν τα δυτικά ΜΜΕ και της ιδεολογίας που συνδέεται με την Αφρική.

Μάλιστα, πολλοί ήταν οι χρήστες του Διαδικτύου στην Αφρική που σχολίασαν αρνητικά την «ψευδή παρουσίαση» του Ιησού από την δυτική κουλτούρα, σύμφωνα με την οποία ήταν ξανθός με ανοιχτόχρωμα μάτια.

 

 

Η είδηση με τον Ιταλό τουρίστα Αντόνιο Μπορέτι δημοσιεύτηκε από την huffingtonpost.it και η πηγή τους είναι η ιστοσελίδα malawivoice

Το πρόβλημα που υπάρχει σε αυτή την είδηση της ιστοσελίδας malawivoice είναι πως υπάρχει μια παλιότερη έκδοση της ίδιας περίπου ιστορίας-είδησης με την ίδια φωτογραφία, (Φεβ – Μάρ 2014) που μιλάει για κάποιο ηθοποιό και τα γυρίσματα μιας ταινίας στην Άκρα της Γκάνας.

Η huffingtonpost.it λίγο μετά την είδηση πρόσθεσε μια παράγραφο για την παλιά ιστορία του 2014 και αναφέρει πως κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από πού είναι η φωτογραφία.

20705

Έτσι η είδηση του Ιταλού τουρίστα στη Ζάμπια είναι μια φάρσα βασισμένη πάνω στην περσινή ιστορία και καταρρίπτεται.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.