Καταρρίπτεται – Δεν θα καλλιεργηθεί κλωστική κάνναβη στη Λέσβο.

In Fake news, Γκάφες, Την πάτησα, Φάρσες by Θοδωρής Δανιηλίδης1 Comment

Μεταδόθηκε από πολλές σελίδες και blogs αλλά δεν είναι αλήθεια. 
klostiki_0
Η «είδηση» υσχιρίζεται πως

Λέσβος: Πολυεθνική θα καλλιεργεί κάνναβη σε έκταση 1.200 στρεμμάτων!

Ακούγεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά μια νέα πρωτοποριακή επένδυση έρχεται τους επόμενους μήνες στη Λέσβο. Συγκεκριμένα, 1200 στρέμματα στη περιοχή Μεγάλη Λίμνη θα καλλιεργηθούν με κάνναβη! 

Πρόκειται για την κλωστική κάνναβη, που θα καλλιεργηθεί στην συγκεκριμένη έκταση από πολυεθνική εταιρεία. Η περιοχή της Μεγάλης Λίμνης κρίθηκε κατάλληλη καθώς διαθέτει αφθονία υδατικών πόρων (αρδεύεται από τις Πέντε Βρύσες και είναι εφικτή η πρόσθετη άρδευση από τις πηγές Τσίγκου και Βουλέλη που βρίσκονται κοντά στην περιοχή).

Ο Δήμαρχος του νησιού κ. Γαληνός, κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα, συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας Royal Hemp Corporation και συζήτησε διεξοδικά μαζί τους το επενδυτικό σχέδιο. Στόχος είναι να ξεκινήσει η καλλιέργεια στη Λέσβο το αργότερο μέχρι την άνοιξη του 2016.

Σε περίπτωση που προχωρήσει η επένδυση, η Λέσβος θα είναι μία από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας που θα γίνει συστηματική καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, μαζί με τους νομούς Σερρών, Λάρισας, Χανίων, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας. Στο αρχικό στάδιο θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 25 νέες θέσεις εργασίας στο νησί.

 

 

Δεν ακούγεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, ΕΙΝΑΙ πρωταπριλιάτικο αστείο, που διαδόθηκε σαν πραγματική είδηση.

20803

Η πηγή της είδησης είναι το lesvosnews.net (κάτι που ξεχάσαν να αναφέρουν) και είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Η ιστοσελίδα lesvosnews.net το ξεκαθάρισε μόλις πέρασε η πρωταπριλιά και αναφέρει ότι: «up date / 2 Απριλίου 2015 : ήταν το πρωταπριλιάτικο θέμα του Lesvosnews.net Κλωστική κάνναβη προς το παρόν δεν θα καλλιεργηθεί ούτε στη Λέσβο ούτε πουθενά στην Ελλάδα. Ακόμη περιμένουμε την Υπουργική Απόφαση» (αλλά ο αναγνώστης δεν μπορεί να ενημερωθεί γιατί δεν υπάρχει η αρχική πηγή στις αναπαραγωγές της «είδησης»)

20804 20805 20806 20807

http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/agrotika-alieia/1200-stremmata-kannavis-me-ti-sfragida-toy-dimoy-lesvoy

Πολύ πετυχημένο το πρωταπριλιάτικο από το lesvosnews.net, αν σκεφτούμε πόσοι τσίμπησαν και το αναπαρήγαγαν σαν πραγματική είδηση. Δείτε ΕΔΩ

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Κρίμα (που δεν θα καλλιεργηθεί)