Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Δεν θα καλλιεργηθεί κλωστική κάνναβη στη Λέσβο.HOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – Δεν θα καλλιεργηθεί κλωστική κάνναβη στη Λέσβο.

2 Απρ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Μεταδόθηκε από πολλές σελίδες και blogs αλλά δεν είναι αλήθεια. 
klostiki_0
Η “είδηση” υσχιρίζεται πως
Λέσβος: Πολυεθνική θα καλλιεργεί κάνναβη σε έκταση 1.200 στρεμμάτων!

Ακούγεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά μια νέα πρωτοποριακή επένδυση έρχεται τους επόμενους μήνες στη Λέσβο. Συγκεκριμένα, 1200 στρέμματα στη περιοχή Μεγάλη Λίμνη θα καλλιεργηθούν με κάνναβη! 

Πρόκειται για την κλωστική κάνναβη, που θα καλλιεργηθεί στην συγκεκριμένη έκταση από πολυεθνική εταιρεία. Η περιοχή της Μεγάλης Λίμνης κρίθηκε κατάλληλη καθώς διαθέτει αφθονία υδατικών πόρων (αρδεύεται από τις Πέντε Βρύσες και είναι εφικτή η πρόσθετη άρδευση από τις πηγές Τσίγκου και Βουλέλη που βρίσκονται κοντά στην περιοχή).

Ο Δήμαρχος του νησιού κ. Γαληνός, κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα, συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας Royal Hemp Corporation και συζήτησε διεξοδικά μαζί τους το επενδυτικό σχέδιο. Στόχος είναι να ξεκινήσει η καλλιέργεια στη Λέσβο το αργότερο μέχρι την άνοιξη του 2016.

Σε περίπτωση που προχωρήσει η επένδυση, η Λέσβος θα είναι μία από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας που θα γίνει συστηματική καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, μαζί με τους νομούς Σερρών, Λάρισας, Χανίων, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας. Στο αρχικό στάδιο θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 25 νέες θέσεις εργασίας στο νησί.

 

 

Δεν ακούγεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, ΕΙΝΑΙ πρωταπριλιάτικο αστείο, που διαδόθηκε σαν πραγματική είδηση.

20803

Η πηγή της είδησης είναι το lesvosnews.net (κάτι που ξεχάσαν να αναφέρουν) και είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Η ιστοσελίδα lesvosnews.net το ξεκαθάρισε μόλις πέρασε η πρωταπριλιά και αναφέρει ότι: “up date / 2 Απριλίου 2015 : ήταν το πρωταπριλιάτικο θέμα του Lesvosnews.net Κλωστική κάνναβη προς το παρόν δεν θα καλλιεργηθεί ούτε στη Λέσβο ούτε πουθενά στην Ελλάδα. Ακόμη περιμένουμε την Υπουργική Απόφαση” (αλλά ο αναγνώστης δεν μπορεί να ενημερωθεί γιατί δεν υπάρχει η αρχική πηγή στις αναπαραγωγές της “είδησης”)

20804 20805 20806 20807

http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/agrotika-alieia/1200-stremmata-kannavis-me-ti-sfragida-toy-dimoy-lesvoy

Πολύ πετυχημένο το πρωταπριλιάτικο από το lesvosnews.net, αν σκεφτούμε πόσοι τσίμπησαν και το αναπαρήγαγαν σαν πραγματική είδηση. Δείτε ΕΔΩ

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.