Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Νίκησα τον καρκίνο τρώγοντας ανανάΥΓΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Καταρρίπτεται – Νίκησα τον καρκίνο τρώγοντας ανανά

9 Απρ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Θυμάστε την Candice-Marie Fox, που νίκησε τον καρκίνο με την “δίαιτα του ανανά”; Η Candice-Marie Fox ισχυρίζεται ότι είχε καρκίνο του θυρεοειδούς και τον έχει θεραπεύσει με ανανά. Επίσης ισχυρίζεται ότι ο καρκίνος της έχει κάνει μετάσταση στο συκώτι της και ότι οι γιατροί της έδωσαν μόνο πέντε χρόνια ζωής, αλλά νίκησε τον καρκίνο με τη διατροφή της. 

http://www.donotlink.com/ei1h

Αλλά κάτι δεν πάει καλά στην ιστορία της Candice-Marie Fox.

90001

 

Ας δούμε τι λέει το ελληνικό άρθρο το οποίο εμφανίστηκε πριν μερικές μέρες και φορέθηκε πολύ,δείτε ΕΔΩ


Η 32χρονη Κάντις-Μαρί Φοξ έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της όχι μόνο επειδή είναι μια καλλονή, αλλά κυρίως επειδή ισχυρίζεται πως νίκησε τον καρκίνο τρώγοντας πολύ ανανά και επειδή χώρισε από τον «τοξικό» σύζυγό της.

Η Βρετανή καλλονή στην οποία οι γιατροί είχαν δώσει μόλις 5 χρόνια ζωής, καθώς έπασχε από μια επιθετική μορφή καρκίνου του θυρεοειδούς, είπε πως από τότε που άκουσε τα λόγια των γιατρών αποφάσισε να αλλάξει εκ βάθρων την καθημερινότητά της. Ετσι, ξεκίνησε μια υγιεινή διατροφή και ενέταξε στην καθημερινή της ζωή πράγματα και δραστηριότητες που την ευχαριστούσαν, αποβάλλοντας ταυτόχρονα τα αντίστοιχα που της προκαλούσαν άγχος και της επιβάρυναν την ψυχική και σωματική υγεία. Εφτασε ακόμη να πάρει και διαζύγιο από τον σύζυγό της, καθώς ήταν, όπως τον χαρακτηρίζει, «τοξικός» για εκείνη.

«Αντί να ζω για τα πάρτι, τα σαββατοκύριακα και να δουλεύω σκληρά κάνοντας τα ίδια πράγματα μέρα μπαίνει-μέρα βγαίνει, άλλαξα όλη την οπτική μου» γράφει στο προσωπικό της site το οποίο δέχεται χιλιάδες επισκέψεις καθημερινά. «Αποφάσισα να ζήσω για μένα και να αγαπήσω τη ζωή για αυτό που είναι. Ακούγεται τόσο ουτοπικό, αλλά αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να ζει κανείς και να δουλεύει» προσθέτει.

Η Κάντις ανακάλυψε πως πάσχει από καρκίνο πριν από τρία χρόνια και απρόθυμα, όπως λέει, υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις για να αφαιρέσει περισσότερους από 20 όγκους. Ομως, όταν σημειώθηκαν μεταστάσεις και οι γιατροί της δήλωσαν πως της απομένουν μόνο πέντε χρόνια ζωής και πως σε διάστημα ενός χρόνου θα χάσει τη φωνή της, η Βρετανίδα αρνήθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Αντ’αυτού διάλεξε ένα απόλυτα υγιεινό τρόπο ζωής, τρώγοντας περισσότερους από τρεις ανανάδες, γκρέιπφρουτ, λεμόνια, μήλα, ακτινίδια και μπανάνες. Τα φρούτα είναι πλούσια σε αντικαρκινικές πρωτεΐνες που ονομάζονται βρομελίνες.

Η 31χρονη που στο παρελθόν είχε εργαστεί και ως μοντέλο, γράφει πως απέβαλε όλες τις τοξίνες από τη ζωή της. Και σε αυτές περιλαμβάνει το αλκοόλ, το κρέας και τον… σύζυγό της.

Πάντως, το εντυπωσιακό είναι πως μόλις έξι μήνες μετά τη μακάβρια ανακοίνωση των γιατρών της, ο καρκίνος είχε σχεδόν εξαφανιστεί, όπως ισχυρίζεται η 31χρονη. «Ξεφορτώθηκα όλες τις τοξίνες από τη ζωή μου και έγινα τόσο ευγνώμων για τη ζωή. Ξεφορτώθηκα μαζικά τους όγκους και το να τους εντοπίσω και να τους ξεθεώσω “στην πείνα” με την καθαρή επιστήμη της διατροφής. Πλέον, δεν υπάρχει κανένας όγκος μέσα μου. Εκ των υστέρων, είμαι τόσο ευγνώμων για τον καρκίνο (επειδή) με έκανε τον άνθρωπο που έπρεπε να είμαι» δηλώνει το πρώην μοντέλο.

Το είδαμε ΕΔΩ


Ας δούμε και το ξενόγλωσσο άρθρο στο οποίο αναφέρεται κάτι το οποίο δεν αναφέρεται στο άρθρο που αναπαράχθηκε στην ελληνική μπλογκόσφαιρα και γράφει…

Oncologist Mark Simon, director at the Nutritional Oncology Research Institute in California, said she she is clear of the disease.

Το μεταφράζω…

Ο ογκολόγος Mark Simon,διευθυντής του Διατροφικού Ογκολογικού Ερευνητικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνια,είπε πως είναι καθαρή από την ασθένεια.

Χωρίς τίτλο

Το άρθρο μπορείτε να το δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί…

http://www.donotlink.com/eg2j

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα προβλήματα,ο Mark Simon δεν είναι ογκολόγος και δεν είναι γιατρός, όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου που ο ίδιος δημιούργησε.

http://www.donotlink.com/eg2m

Τα διακριτικά δίπλα από το όνομα του Mark Simon (CN)) παραπέμπουν σε  διατροφολόγο (Certified Nutritionist).

Τα προβλήματα στην ιστορία όμως συνεχίζονται…

Τα post στη σελίδα της στο facebook ,την οποία έχει διαγράψει όπως λέει η ίδια και θα δούμε παρακάτω, λένε άλλα και μπορείτε να τα δείτε όλα ΕΔΩ.

Σεπτέμβριος του 2011,διαγνώστηκε ο καρκίνος και αποφασίζει να πάει για χειρουργική επέμβαση και ακτινοθεραπεία

90002

Δεκέμβριος του 2011, μπαίνει στο νοσοκομείο για ακτινοθεραπεία…

90003

Φεβρουάριος του 2012, από τη φράση ”What’s actually left in me” φαίνεται κάποια βελτίωση και σε διάστημα 6-9 μηνών ετοιμάζεται για δεύτερο γύρο ραδιοθεραπείας

90004

Τον Μάη του 2012 δείχνει μετανιωμένη για τη ραδιοθεραπεία και εμφανίζεται ο υποτιθέμενος ογκολόγος..

90005

Αλλά επίσης τον Μάη του 2012 ενημερώνει πως η ραδιοθεραπεία λειτούργησε τελικά..

90006

Τον Αύγουστο του 2012 όμως εμφανίζει τον εαυτό της να έχει θεραπευτεί με φυσικό τρόπο,καμία λέξη για την ραδιοθεραπεία..

90007

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν βλέπουμε πως τελικά η Candice Marie δεν μας τα λέει καλά και έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της περί πλήρους θεραπείας του καρκίνου με ανανά.

Υπάρχουν όμως και άλλα …

Στις 30 Μαρτίου στην επαγγελματική της σελίδα στο facebook και λέω επαγγελματική καθώς ετοιμάζει μια ιστοσελίδα που θα πουλάει διάφορα ”θαυματουργά”  σκευάσματα και κατόπιν πιέσεων από αναγνώστες οι οποίοι επιθυμούν την αλήθεια για την ιστορία της προβαίνει στην εξής ανακοίνωση…

Χωρίς τίτλο

Αυτό δηλαδή που παραδέχτηκε τελικά με την δημοσίευση της στη σελίδα της στο Facebook και που ενημέρωσε για το κλείσιμο του προσωπικού της λογαριασμού είναι πως βρέθηκαν 5 όγκοι στο συκώτι της που ήταν όμως καλοήθεις και βάζει τα πράγματα στη θέση τους για τον Mark Simon όπου βλέπουμε σαφώς πως δεν είναι ογκολόγος αλλά διατροφολόγος και πως δεν θεραπεύτηκε μόνο από τα φρούτα.

Προσωπικά μου αρέσει ότι ξεκινάει λέγοντας πως θέλει να διορθώσει μερικά λάθη στο άρθρο λες και δεν αφηγήθηκε η ίδια την ιστορία της, μάλλον κάποια συνωμοσία κρύβεται και τα παρουσίασαν στο άρθρο λίγο διαφορετικά, δεν το αποκλείω αυτό, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Υπάρχει όμως και το βίντεο στο youtube με τίτλο Candice Marie Fox How I cured cancer by eating healthily και με υποσημείωση πως θεράπευσε το καρκίνο τρώγοντας μόνο 3 ανανάδες την ημέρα…

https://www.youtube.com/watch?v=uo6K_QXaa9A

Άρα λοιπόν σύμφωνα με τα όσα είδαμε οι ισχυρισμοί της στο άρθρο περί θεραπείας του καρκίνου τρώγοντας ανανά καταρρίπτονται πανηγυρικά.

Την σελίδα της όπου πολύς κόσμος της ζητάει αποδείξεις στη  για τα λεγόμενα της (ακόμα και αποδείξεις για να δουν αν όντως έπασχε από καρκίνο),αποδείξεις όμως που η Candice Marie δεν προσκομίζει και υπεκφεύγει,δείτε την στο παρακάτω σύνδεσμο..

http://www.donotlink.com/ehk4

Χωρίς τίτλο

Όλους τους διαλόγους της με τις πιέσεις που της ασκήθηκαν από διάφορους ανθρώπους συμπεριλαμβανομένης και μιας blogger (σχολιάζει επώνυμα)  μπορείτε να τις δείτε στους παρακάτω συνδέσμους.

http://realitybasedmedicine.blogspot.gr/

http://realitybasedmedicine.blogspot.gr/2015/04/and-even-more-candice-marie-fox-deleted.html

Την επαγγελματική της ιστοσελίδα μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.donotlink.com/eg3y

Τελικά τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάστηκαν και δεν θεραπεύτηκε από τον ανανά η κάποια άλλη υγιεινή διατροφή, μια υγιεινή διατροφή σαφώς και είναι καλή αλλά δεν φτάνει για να νικήσεις τον καρκίνο, επίσης να μην ξεχάσω,η Candice Marie Fox πλέον είναι Νο 1 συγγραφέας,μην ξεχάσετε να αγοράσετε το βιβλίο της όσοι πιστεύετε πως θεραπεύτηκε από τον ανανά.

Πως το ξέρω ότι είναι συγγραφέας; Φρόντισε η ίδια να μας πληροφορήσει…

Χωρίς τίτλο

Βιβλία, ιστοσελίδες πώλησης σκευασμάτων και όλα αυτά να διαφημίζονται μέσα από μια ασθένεια για την οποία ακόμα δεν έχει προσκομίσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, τόση καλοσύνη δεν την αντέχω, λέω να το κλείσω το άρθρο.

Πριν όμως κλείσω το άρθρο ας θυμηθούμε μια περίπτωση,αυτή της Ashley Kirilov η οποία το 2008 διαγνώστηκε με εξόγκωμα στο στήθος αλλά ήταν καλοήθης (η Candice Marie Fox καλοήθεις όγκους στο συκώτι) και εξαπάτησε πολύ κόσμο μαζεύοντας χρήματα για την περίθαλψη (υποτίθεται) ανθρώπων με καρκίνο ενώ και η ίδια παρουσιαζόταν σαν καρκινοπαθής ξυρίζοντας ακόμα και το κεφάλι της και βγάζοντας τα φρύδια της ακολουθώντας μια δίαιτα πείνας για να φανεί πως πέρασε από χημειοθεραπείες.

Ashley_Kirilow,_before_and_after

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Ashley_Kirilow

Να θυμηθούμε επίσης και την περίπτωση της Belle Gibson η οποία έλεγε ψέμματα ακόμα και για την ηλικία της μαζεύοντας χρήματα για δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα,αντί όμως να δώσει τα  χρήματα  σε φιλανθρωπικά ιδρύματα τα χρησιμοποιούσε για δικό της όφελος κάνοντας πολυτελή ζωή.

http://en.wikipedia.org/wiki/Belle_Gibson

Να μην ξεχάσουμε και το πρόσφατο παράδειγμα της Jessica Ainscough η οποία παράτησε την κανονική ιατρική για χάρη της εναλλακτικής ιατρικής  βασιζόμενη σε δήθεν εναλλακτικές θεραπείες με διατροφή.Το παράξενο ήταν πως παρά την επιβάρυνση της υγείας της προωθούσε τις θεραπείες αυτές και μάλιστα έδινε συμβουλές και σε άλλους ανθρώπους μέσω του μπλογκ της ενώ στις φωτογραφίες έκρυβε το χέρι της το οποίο είχε προσβληθεί από σάρκωμα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jessica_Ainscough

Ας μην επεκταθώ άλλο….

Γιώργος Ζ.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής