Καταρρίπτεται – ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ: Αν σας πλησιάσει ένα μικρό παιδί, Καλέστε την Αστυνομία…

In Fake news, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες., Αθλιότητες by Θοδωρής Δανιηλίδης0 Comments

Ένα γνωστό και παλιό hoax, τροποποιήθηκε και μεταλλάχτηκε για να δημιουργήσει εντυπώσεις, και να κερδίσει σε επισκεψιμότητα, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

03

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ: Αν σας πλησιάσει ένα μικρό παιδί, Καλέστε την Αστυνομία…

Απ’oτι φαίνεται οι επινοήσεις και η φαντασία των πονηρών απατεώνων που θέλουν να επωφεληθούν τις ημέρες του Πάσχα δεν σταματάει πουθενά. Πριν από λίγο λάβαμε μηνύματα από αναγνώστες του Davidavramidis.gr , οι οποίοι μας ζήτησαν να γνωστοποιήσουμε το περιστατικό. Δείτε με προσοχή λοιπόν για να γλιτώσετε τα χειρότερα.
Εάν σήμερα κατά την περιφορά του Επιταφίου ή το βράδυ της Ανάστασης σας πλησιάσει κάποιο παιδάκι μικρής ηλικίας, λέγοντας σας πως χάθηκε και ζητώντας σας να το πάτε στο σπίτι του, σε κάποια διεύθυνση που θα σας αναφέρει, καλέστε αμέσως την Άμεση Δράση. Αυτό είναι ένα πολύ πονηρό τέχνασμα που έχουν εφεύρει οι κλέφτες ωστε να σας παγιδεύσουν.
Σας δίνουν μια ερημική διεύθυνση και όταν επιχειρήσετε να πάτε το παιδί εκεί, σας ακινητοποιούν και σας παίρνουν ότι έχετε επάνω σας. Φυσικά η διεύθυνση της κατοικίας τους δεν είναι αληθινή αλλά είναι μια διεύθυνση τυχαία σε απόμερη γειτονιά. Τέτοια περιστατικά υπήρξαν πέρυσι τέτοιο καιρό στην Δυτική Θεσσαλονίκη σε περιοχές του Κορδελιού, του Ευόσμου αλλά και της Νικόπολης. Μεγάλη προσοχή λοιπόν …Ενημερώστε και ηλικιωμένους, οι οποίοι είναι πιο αφελείς και αθώοι!!!!
Καλή Ανάσταση σε όλους…
Η συντακτική ομάδα του DavidAvramidis.gr

01

 

Η παραπάνω ψεύτικη ιστορία με το χαμένο παιδάκι και τους ληστές, απαγωγείς και βιαστές κυκλοφορεί αρκετά χρόνια σε όλο τον κόσμο, με διάφορες εκδόσεις του ίδιου προειδοποιητικού μηνύματος.

Μια παλιότερη Ελληνική έκδοση είναι η παρακάτω. Τυχαίο που το υπάρχει η ίδια υπογραφή;

Κανένα παρόμοιο περιστατικό δεν έχει συμβεί στην Ελλάδα και δεν υπάρχει προειδοποίηση -ανακοίνωση από την ελληνική αστυνομία.

Τα περιστατικά που αναφέρει το ανυπόστατο άρθρο στην Δυτική Θεσσαλονίκη σε περιοχές του Κορδελιού, του Ευόσμου αλλά και της Νικόπολης, υπάρχουν μόνο στη φαντασία του αρθρογράφου που τροποποίησε το παλιό ψεύτικο μήνυμα για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Το hoax είναι εισαγόμενο, έχει μεταφραστεί, προσαρμοστεί στα ελληνικά και έχει αφαιρεθεί η αναφορά για την συμμορία MS13 (Mara Salvatrucha) γιατί στη Ελλάδα η MS13 παίζει μόνο στο σινεμά και σε DVD
child-lure-6

 

Πολλά αστυνομικά τμήματα έχουν αναφερθεί στο παραπάνω ψεύτικο μήνυμα και το έχουν καταρρίψει.

 

 

 

 

Απ’oτι φαίνεται οι επινοήσεις και η φαντασία των hoaxers που θέλουν να επωφεληθούν τις ημέρες του Πάσχα δεν σταματάει πουθενά.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το εισαγόμενο hoax

http://www.hoax-slayer.com/gang-member-child-lure-warning.shtml

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.