Ποιοι είμαστε
Αρχική Περί παραπλανητικών τίτλων ο λόγος….ΔΙΑΦΟΡΑ

Περί παραπλανητικών τίτλων ο λόγος….

20 Απρ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Όλοι έχουμε μπει σε άρθρα και δημοσιεύματα εξαιτίας ενός τίτλου και στο τέλος ανακαλύπτουμε πως ο τίτλος ήταν παραπλανητικός.Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή που θα δούμε τώρα και αφορμή στάθηκε ένα μήνυμα που δεχτήκαμε  από φίλη αναγνώστρια της σελίδας η οποία μας έστειλε το δημοσίευμα αυτό…

Χωρίς τίτλο

Συγκλονιστικό: Η φωτογραφία του γιου της την «ξύπνησε» από το κώμα!

Υπάρχουν μερικές ιστορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και διαβάζοντάς τις νομίζεις ότι επρόκειτο για σενάριο ταινίας.
Είναι όμως η πραγματικότητα. Η παρακάτω, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα από το Τένεσι των ΗΠΑ «ξύπνησε» από κώμα όταν είδε μία φωτογραφία του γιου της!
Όλα ξεκίνησαν όταν η άτυχη γυναίκα στις 6 Δεκεμβρίου είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα για 4 μήνες. Η Σαρίστα Γκάιλς όμως ήταν έγκυος και διένυε τον τέταρτο μήνα. Το μωρό γεννήθηκε πρόωρα και ζύγιζε μόλις 500 γραμμάρια. Τότε οι γιατροί έδωσαν μόλις 10% πιθανότητα να βγει η μητέρα από το κώμα αλλά και να ζήσει το μωρό. Η ζωή όμως τους χαμογέλασε, καθώς οι δυο τους έζησαν. Όσο για το τι έκανε τη Γκάιλς να συνέλθει; Μία φωτογραφία του μωρού της!
«Η Σαρίστα ξύπνησε και επικοινωνεί μαζί μας ανοιγοκλείνοντας τα μάτια της ή σφίγγοντάς μας το χέρι. Δόξα τω Θεώ. Αναγνώρισε τον πατέρα της» ανήρτησε η οικογένειά της στο facebook. Θεία της κοπέλας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι η οικογένειά της κρατούσε ζωντανές της ελπίδες της, παρά την αποκαρδιωτική διάγνωση των γιατρών. «Αυτοί είχαν χάσει κάθε ελπίδα. Εμείς όχι. Αγωνίστηκε σκληρά» ανέφερε η Μπέβερλι Γκάιλς.

Το είδαμε ΕΔΩ


Διαβάζοντας τον τίτλο του θα πρέπει λογικά να σας γεννηθεί ένα ερώτημα πριν καν διαβάσετε το άρθρο,πως γίνεται ενώ η γυναίκα είναι σε κώμα να μπορέσει να δει την φωτογραφία του γιου της;

Χωρίς τίτλο

Λογική απορία συνέπεια κριτικής σκέψης,τι συμβαίνει όμως με την ιστορία και δεν λέω πως καταρρίπτεται και ότι είναι ψεύτικη,ο λόγος είναι ότι σαν ιστορία είναι αληθινή,η Σαρίστα Γκάιλς όντως ήταν σε κώμα όταν το μωρό της γεννήθηκε,η κοπέλα όμως συνήλθε,αναγνώρισε τον πατέρα της και μετά της έδειξαν την φωτογραφία του μωρού της.

Στο άρθρο όμως αυτό έχουμε μια μικρή παραποίηση της ιστορίας με ένα τελείως παραπλανητικό τίτλο.

Πως αλλιώς θα τραβήξουν το κλικ σου αναγνώστη μου; (Που θα έλεγε και η Μαλβίνα )

Ο σωστός τίλος είναι…

Sharista Giles: Mom Wakes Up From Coma to Find She’s Had Her Baby

Η αν θέλουμε να το δούμε στα ελληνικά θα ήταν κάπως έτσι…

Σαρίστα Γκάιλς:Μητέρα ξυπνάει από κώμα και ανακαλύπτει πως έχει γεννήσει.

Το περίεργο είναι πως με την ιστορία μου συμφωνεί και το ABC το οποίο (πρώτο) έδωσε την ακριβή ιστορία δίχως να συμπεριλάβει και μεταφυσικές ανησυχίες μέσω παραπλανητικών τίτλων όπως ”Η φωτογραφία του γιου της την «ξύπνησε» από το κώμα!’

http://abcnews.go.com/Health/mom-wakes-coma-find-shes-baby/story?id=30193953

Σαν ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα από μόνη της,ποιος ο λόγος να τη χαλάς με παραπλανητικούς τίτλους;

Τα κλικς,αναγνώστη μου,τα κλικς…(Που θα ξανάλεγε η Μαλβίνα)

Και έτσι για να μην ξεχνάμε που βρισκόμαστε, ο ισχυρισμός ”Συγκλονιστικό:Η φωτογραφία του γιου της την «ξύπνησε» από το κώμα!  Καταρρίπτεται….

Συμφωνεί και ο ΑΝΤ1 με την ιστορία μου,αυτό μας κάνει συστημικούς φαντάζομαι…

http://next.ant1iwo.com/news/kosmos/article/204550/xupnise-apo-koma-meta-apo-4-mines-kai-emathe-oti-eihe-ginei-mitera/

Γιώργος Ζ.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής