Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Το φάντασμα με τις μπότες σαμουράι, πίσω από το κοριτσάκι.HOAXES ΔΙΑΦΟΡΑ

Καταρρίπτεται – Το φάντασμα με τις μπότες σαμουράι, πίσω από το κοριτσάκι.

21 Απρ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Φάντασμα σαμουράι που κρύβεται πίσω από ένα κοριτσάκι; Δε το νομίζω. Για να το δούμε καλύτερα και ίσος βρούμε μια πιο λογική εξήγηση. 

Όπως πάντα πρώτα θα διαβάσουμε τους ισχυρισμούς της ιστορίας.
Mπορείς να διακρίνεις το φάντασμα σε αυτή τη φωτογραφία με το κοριτσάκι;

Στη φωτογραφία που βλέπεις, αρχικά όλα φαίνονται φυσιολογικά. Ένα κοριτσάκι στους βράχους και πίσω η θάλασσα! Αν προσέξεις όμως καλύτερα θα διακρίνεις ένα ζευγάρι μαύρες μπότες ακριβώς πίσω του! Η φωτογραφία τραβήχτηκε πέρσι στην Kanagawa της Ιαπωνίας και σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο φωτογράφος ισχυρίζεται ότι δεν έχει κάνει photoshop στη φωτογραφία!

fantasmakoritsaki

Οι μπότες μοιάζουν με αυτές που φόραγαν οι σαμουράι και μάλιστα πολύ κοντά από το σημείο που τραβήχτηκε η φωτογραφία, βρίσκεται αρχαίος τάφος Σαμουράι! Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στα social media, και όπως καταλαβαίνεις έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου! Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για φάντασμα και άλλοι ότι … κάποιος τους κάνει πλάκα…

fantasmakoritsaki1
 

 

Μα πόσο δειλός σαμουράι θα έπρεπε να ήταν; Να κρύβετε πίσω από ένα κοριτσάκι; Δεν πιστεύω πως υπάρχει τόσο δειλό φάντασμα σαμουράι, άρα κάτι άλλο θα πρέπει να συμβαίνει.

Αλλά ας αφήσουμε την πλάκα και ας δούμε πιο προσεκτικά τη φωτογραφία στην μεγαλύτερη ανάλυση που μπόρεσα να βρω.

 

Εγώ δε βλέπω μπότες σαμουράι, φαντάσματα και άλλα υπερφυσικά. Βλέπω ένα άντρα, μερικά μέτρα πίσω από το κοριτσάκι, με μαύρες μπότες (κάτι σαν αρβύλες), μπλε σκούρο παντελόνι και γαλάζιο πουκάμισο, που μοιάζει πολύ με Ιάπωνα, αστυνομικό. Για να δούμε καλύτερα.

Japan-police-manhunt-rapesuspect_1-8-2014_133382_l

21301

21302

21303

Στο αριστερό της χέρι βλέπουμε το γαλάζιο πουκάμισο του άντρα, και στο δεξί της χέρι κάτι που έχει χρώμα δέρματος. Θα μπορούσε να είναι το αριστερό χέρι του άντρα που είναι πίσω από το κοριτσάκι.

21304
Το κοριτσάκι στέκεται πάνω σε ένα μικρό ανάχωμα και ο άντρας είναι μερικά μέτρα πίσω της και σε χαμηλότερο επίπεδο. Έτσι, λόγο της προοπτικής το κοριτσάκι τον κρύβει. Ούτε σαμουράι φαντάσματα ούτε νίντζα.

Υπάρχουν τρεις ακόμη φωτογραφίες με το κοριτσάκι από άλλη γωνία χωρίς τον άντρα της φωτογραφίας.

Πιο ανησυχητικό είναι το γυμνό πόδι στα βράχια, που φαίνεται στις φωτογραφίες, και που πιθανότατα κοιτάζει ο άντρας με τις αρβύλες, παρά οποιαδήποτε αναφορά για φαντάσματα.

21305 21306 21307

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.