Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – «θαλάσσιο τέρας» ξεβράστηκε στη Ν. Ζηλανδία!!HOAXES FAKE NEWS ΔΙΑΦΟΡΑ

Καταρρίπτεται – «θαλάσσιο τέρας» ξεβράστηκε στη Ν. Ζηλανδία!!

25 Απρ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Θαλάσσιο τέρας ξεβράστηκε στη Ν. Ζηλανδία; Δε το νομίζω αλλά πρώτα να δούμε τους ισχυρισμούς της “είδησης”
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: «θαλάσσιο τέρας» ξεβράστηκε στη Ν. Ζηλανδία!! (φωτο)

21601

«20 χρόνια σε αυτή τη δουλειά δεν έχω δει κάτι τέτοιο!». Ένα παράξενο ψάρι που σύμφωνα με τους ειδικούς θα… μπορούσε να είναι ένα από τα τέρατα-θρύλους των θαλασσών ξεβράστηκε σε παραλία στη Νέα Ζηλανδία.

Το άνω των 3 μέτρων ψάρι με τα στίγματα και τα σχέδια στο φολιδωτό σώμα του προκάλεσε το ενδιαφέρον οργάνωσης Περιβάλλοντος στην περιοχή με τους επιστήμονες να λένε ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπουν ένα τέτοιο πλάσμα εδώ και 20 χρόνια που ασχολούνται με το αντικείμενο.

21602

Σύμφωνα με την Έμα Μπερνς, ερευνήτρια της οργάνωσης, δεν μπόρεσαν να καθορίσουν το φύλο και την ηλικία των ψαριών, το σίγουρο πάντως είναι ότι πριν χάσει τη ζωή του το πλάσμα αυτό είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα «κριλ».

Πάντως το «τέρας» εξαφανίστηκε από την παραλία πριν προλάβουν να το πάρουν οι επιστήμονες οι οποίοι καλούν αυτόν που το πήρε να μην το φάει αφού δεν γνωρίζει κανείς την αιτία θανάτου και το κρέας του είναι «ζελατινώδες».


Το «θαλάσσιο τέρας» είναι ένα oarfish (ψάρι κουπί) και ο ισχυρισμός πως οι επιστήμονες βλέπουν πρώτη φορά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αν ψάξουμε στο ίντερνετ θα βρούμε πολλές φωτογραφίες με ψάρια κουπιά που έχουν ξεβραστεί, όπως οι παρακάτω. Δείτε ΕΔΩ

oarfish13

oarfish1920

Εκτός από τις φωτογραφίες υπάρχου και βίντεο με oarfish. ΕΔΩ

Η είδηση είναι λίγο διαφορετική. Ο ψαράς που το ανακάλυψε δήλωσε πως δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο και όχι οι επιστήμονες. Διαβάστε την ίδια είδηση ΕΔΩ.

Έτσι οποιαδήποτε αναφορά για θαλάσσιο τέρας και επιστήμονες που βλέπουν πρώτη φορά κάτι τέτοιο, καταρρίπτεται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.