Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΣΜΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ (VIDEO+PHOTOS)HOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΣΜΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ (VIDEO+PHOTOS)

27 Απρ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Ιδιαίτερη αίσθηση, αλλά και απόκοσμες συζητήσεις έχει προκαλέσει ένα video που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου, με πρωταγωνιστή ένα μυστηριώδες πλάσμα.

Τις τελευταίες μέρες αναπαράγεται αρκετά συχνά η σχετική ψευδή είδηση με τον παραπάνω “σοκαριστικό” τίτλο

hairless-sunbear

Το άτυχο ζωντανό μασά επιθετικά τα κάγκελα ενός μεταλλικού κλουβιά στο οποίο ζει φυλακισμένο, την ίδια ώρα που οι ειδικοί αδυνατούν να αποφασίσουν τι ακριβώς είναι.Trapped-animal2

Εντοπίστηκε σε μια δεξαμενή νερού στην κινεζική επαρχία Shenzhen, αφού φέρεται να κολύμπησε στα νερά της Sand Bay, πριν αιχμαλωτιστεί από εργαζομένους στο τοπικό τμήμα αποχέτευσης.

 

Σύμφωνα με τον Raymond Yeung, ο οποίος ανέβασε και το βίντεο στο διαδίκτυο, το ζώο δεν αποκλείεται να είναι και ένα «μυθικό φάντασμα του νερού». Μια άποψη πάντως που δεν φαίνεται να έχει και πολλούς υποστηρικτές…

Trapped-animal6

 

https://www.youtube.com/watch?v=oC-d9GMpU_s

Εδώ μπορείτε να δείτε τη συγκεκριμένη “είδηση” η οποία κυκλοφορεί σχεδόν παρόμοια παγκοσμίως.

Ποια είναι όμως η αλήθεια στην όλη ιστορία ;

Κατά τον περασμένο Ιανουάριο εντοπίστηκε στη Μαλαισία (και όχι στην Κίνα όπως διαδίδεται από διάφορα μπλογκς και site) ένα πλάσμα δίχως τρίχωμα , με μεγάλα και κοφτερά νύχια , τρομακτικό στην όψη, να περιφέρεται στη ζούγκλα κοντά στο χωρίο Sibu . Επιστήμονες της περιοχής από τις περιγραφές κατάλαβαν πως πρόκειτsun_bear6αι για ένα πλάσμα , εξαιρετικά όμορφο και μοναδικό που ζει στις συγκεκριμένες περιοχές, την λεγόμενη Sun Bear ή Honey Bear (Αρκούδα του Ήλιου -Μελιού) και με το επιστημονικό της όνομα Helarctos malayanus . Το δύσμοιρο πλάσμα λοιπόν, είχε χάσει την γούνα του λόγω κάποιας αρρώστιας και για αυτόν τον λόγο οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής, λόγω άγνοιας, θεώρησαν πως η αρκούδα ήταν εξωγήινος, τσουπακάμπρα ή ακόμα και μυθικό πλάσμα του νερού!

 

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο με την κακόμοιρη και τρομαγμένη αρκούδα να περιφέρεται ελεύθερη στη ζούγκλα λίγο πριν πιαστεί.

Όταν λοιπόν οι διάφορες αρχές της περιοχής (με πρωτοστάτη την SFC – Sarawak Forestry Corporation) πληροφορήθηκαν για το συγκεκριμένο πλάσμα, έσπευσαν να το αναζητήσουν , έτσι ώστε να του προσφέρουν τις κατάλληλες παροχές. Μέσα σε λίγες βδομάδες η αρκουδίτσα αιχμαλωτίστηκε και στην προφανή τρομοκρατημένη της όψη ο κόσμος της περιοχής αλλά και του internet πανικοβλήθηκε.

hairless-sunbear-800x450

στη συγκεκριμένη φωτογραφία κανείς μπορεί να καταλάβει ότι η δυστυχής αρκούδα , εκτός από τρομοκρατημένη, είναι και ιδιαίτερα άρρωστη

Ευτυχώς η αρκούδα αιχμαλωτίστηκε εγκαίρως μ’ αποτέλεσμα να την παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές βοήθειες. Κάτι το οποίο απαιτείται στις συγκεκριμένες περιπτώσεις καθώς λόγω της συγκεκριμένης πάθησης τα δύσμοιρα ζώα  κινδυνεύουν άμεσα από εγκαύματα ή καρκίνο του δέρματος.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν για την πανίδα αλλά και τη χλωρίδα του τόπου τους αρχικά και συνέχεια να μελετάμε για ακόμα περισσότερους τόπους. Με μια παρεξήγηση λόγω άγνοιας και αμάθειας, θα μπορούσε να κυνηγηθεί ή ακόμα και να θανατωθεί ένα υπέροχο ζωντανό πλάσμα. Υπέροχα βέβαια είναι όλα τα πλάσματα για αυτό πριν διαδώσουμε μέσω προφορικού λόγου ή μέσω γραπτού , πρέπει πάντοτε να το ψάχνουμε, ειδικά όταν αφορά ένα έμβιο ον.

Sbw-bp020415-cb-sunbear-p3

Σπύρος Α. – Ethereal Society

http://www.iflscience.com/plants-and-animals/endangered-alien-sun-bear-has-been-rescued-update

http://doubtfulnews.com/2015/04/unfortunate-misunderstood-creature-caught-by-wildlife-officials-in-indonesia/

http://www.theborneopost.com/2015/04/03/strange-creature-captured-at-last/#ixzz3WCmaQZZe

Αρθρογράφος - Ερευνητής