Ποιος έσκασε τη φούσκα των αεροψεκασμών;

19

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που μια έρευνα έδειξε πως 30% περίπου των Ελλήνων πιστεύει πως τα λευκά ίχνη που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα είναι κάποιου είδους χημικό με το οποίο μας ψεκάζουν.

Όπως έχουμε πει ξανά και ξανά, στο μόνο που έχουν δίκιο είναι πως τα λευκά ίχνη είναι χημικά. Από τη στιγμή που αποτελούνται από κρυστάλλους νερού και το νερό είναι ένα χημικό συστατικό (H2O), τότε, ναι, τα λευκά ίχνη είναι χημικά. Όπως τα πάντα σε αυτό τον κόσμο.

H θεωρία συνωμοσίας των αεροψεκασμών είναι μια από τις πιο χαζές και κονταροχτυπιέται για τη πρώτη θέση με θεωρίες όπως των ερπετόμορφων πλασμάτων που ζουν κάτω από τη γη και παίρνουν τη μορφή διάσημων ανθρώπων, αλλά και αυτή της κούφιας Σελήνης η οποία είναι βάση μια εξωγήινης φυλής που είναι σε πόλεμο με μια άλλη εξωγήινη φυλή η οποία, για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο, μας προστατεύει (δεν τα βγάζω από το μυαλό μου!).

Παρ’ όλ’ αυτά,  η συνωμοσία αυτή όχι μόνο συνεχίζει να υπάρχει και να επικοινωνείται ακόμα και από ομάδες στο facebook και χιλιάδες μπλογκ που μας ζητούν να κοιτάξουμε τον ουρανό ώστε να διακρίνουμε το έγκλημα που γίνεται, αλλά έδειχνε, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, να έχει και ένα σημαντικό κοινό.

Πριν λίγες μέρες (25/4) είχαμε τη Παγκόσμια Μέρα κατά των χημικών αεροψεκασμών. Πρόκειται για μια μέρα όπου μαζεύονται όλοι όσοι πιστεύουν στη συνωμοσία και προσπαθούν να ενημερώσουν τους υπόλοιπους που κοιμούνται, ή είναι πρόβατα, ή δεν ενδιαφέρονται, ή τους έχουν ήδη επηρεάσει οι αεροψεκασμοί. Διαλέξτε και πάρτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς.

Έτσι λοιπόν, η 25η Απριλίου ήταν σημαντική μέρα. Αν υπάρχει μία μέρα όπου θα έπρεπε όλοι οι πιστοί της συνωμοσίας να μιλήσουν ώστε να ακουστεί η φωνή τους και να κάνει το «αφεντικό» να αναρωτηθεί, αν όχι να τρομάξει και να ξανασκεφτεί το δόλιο σχέδιό του, ήταν αυτή! Όλοι έπρεπε να είναι στους δρόμους. ΟΛΟΙ! Αν η έρευνα ήταν σωστή και δεν έχω λόγο να την αμφισβητώ, θα έπρεπε να βλέπαμε περίπου 3 εκατομμύρια κόσμου στους δρόμους!

Αλλά, ΟΚ, παραδέχομαι πως ίσως είμαι λίγο αισιόδοξος. Ακόμα και για τον πόλεμο του κόλπου όπου η κοινωνία ήταν σχεδόν 100% αντίθετη, δεν βγήκαν όλοι στους δρόμους. Παίρνω πίσω λοιπόν το 3 εκατομμύρια και ακουμπάω στο τραπέζι άλλο νούμερο. Πως θα σας φαινόταν αν είχαμε 500.000; Πολλοί; Ίσως. Εδώ τόσοι δεν κατεβαίνουν για πολιτικές συγκεντρώσεις όπου τους κουβαλάνε με πούλμαν, τους δίνουν σημαιάκια και ένα σάντουιτς με τόνο. Για τους αεροψεκασμούς θα βγουν; Όχι. ΟΚ. Αλλάζω το νούμερο. Ας πάμε στις 100.000. Λογικό; Πάλι πολλοί; ΟΚ. Ρίξτε το όπου θέλετε και νομίζετε.

Θέλετε να μάθετε πόσοι τελικά πήγαν στη διαμαρτυρία για κάτι το οποίο υποτίθεται πως μας σκοτώνει; Περίπου 20, όπως φαίνεται από την παρακάτω φωτογραφία. Μόλις 20!

aero 3

Σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο ήταν αντίστοιχα τα νούμερα. Απίστευτα χαμηλά νούμερα για μια θεωρία η οποία πατάει σε πολλά likes στα Social Media και τρομακτικό αριθμό αναρτήσεων φωτογραφιών λευκών γραμμών στον ουρανό.

aero1aero 2

Νομίζω πως σε αυτή την ιστορία υπάρχουν δύο μαθήματα.

Αρχικά πως ένα like σε μια ανάρτηση στο Facebook δεν μας δεσμεύει καθόλου και σε τίποτα.  Μπορεί η έρευνα να έδειχνε 30%, μπορεί τα like να είναι χιλιάδες, αλλά οι πραγματικά πιστοί, αυτοί που θα ρισκάρουν να εκτεθούν και να γελοιοποιηθούν σε μια τέτοια διαμαρτυρία είναι μετρημένοι στα δάκτυλα. Στην τελική ποιος διαμαρτύρεται για τα απόνερα των καραβιών, για τον αέρα που μετακινούν τα αυτοκίνητα καθώς περνάνε από δίπλα μας, ή για τον θόρυβο της αλυσίδας των ποδηλάτων; Κανείς.

Το δεύτερο μάθημα που παίρνουμε είναι πως το «κίνημα», αν ήταν ποτέ ζωντανό έχει πεθάνει. Η φούσκα έχει σκάσει και κανείς δεν ασχολείται, ακόμα και αν λέει πως πιστεύει.

Η φούσκα έσκασε και ξέρετε ποιος φταίει για αυτό; Όχι εμείς οι σκεπτικιστές με τα «πύρινα» άρθρα μας κατά του κινήματος. Ούτε οι επιστήμονες και οι αρμόδιοι με τις διαψεύσεις τους που μόνο να επιβεβαιώσουν τη συνωμοσία στο μυαλό του πιστού, μπορούν.

Το κίνημα πέθανε διότι δεν έχει που να πάει! Κίνημα που δεν κινείται, που δεν έχει κάτι νέο να προσφέρει, που δεν έχει κάτι νέο να πει, είναι καταδικασμένο να πεθάνει.

Οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτή τη συνωμοσία, που όλα αυτά τα χρόνια χτυπούν με γροθιές τα στήθια τους διαμαρτυρόμενοι για το «φονικό» που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας, δεν έχουν προσφέρει ούτε ένα ίχνος απόδειξης πως αυτό που λένε συμβαίνει.

Στα δισεκατομμύρια λίτρα ψεκαστικού υλικού που λογικά έχει πέσει από τον ουρανό, δεν έχει έρθει σε ένα σοβαρό εργαστήριο ούτε μια σταγόνα. Οι «μάρτυρες» που έχουν πληροφορίες απλώς αναμασούν τα ίδια και τα ίδια και κάτι χειροπιαστό δεν έχει προσφερθεί. Οι ίδιοι οι πιστοί της συνωμοσίας πιάνονται από φωτογραφίες διάφορων εξαρτημάτων των αεροπλάνων τα οποία δεν γνωρίζουν, παρά τις διαβεβαιώσεις των αεροπορικών εταιριών που εξηγούν τη λειτουργία αυτών των «ένοχων» σημείων. Αλλά πάνω από όλα, πάσχουν από μια συνειδητή άγνοια φυσικής Γυμνασίου και από μια άρνηση να τη μάθουν έστω και σε βασικό επίπεδο.

Πως λοιπόν να πάει μπροστά το κίνημα; Τι θα μπορούσε να αλλάξει. Αν έχεις δει μια φωτογραφία ίχνους στον αέρα τις έχεις δει όλες. Μια πειστική απάντηση στα επιχειρήματα των σκεπτικιστών δεν έχει δοθεί. Αντιθέτως, οι βαθιά μπλεγμένοι, απλώς συνδυάζουν και άλλες θεωρίες, σαν αυτή του HAARP και έτσι ταΐζει ο ένας στον άλλο τις ίδιες ιστορίες.

Το κίνημα λοιπόν το σκότωσαν οι ίδιοι οι αυτοαποκαλούμενοι ακτιβιστές που δεν έχουν κάτι να πουν και γνωρίζοντας το έλλειμμα τους, απλώς φωνάζουν όλο και πιο δυνατά, μπας και κερδίσουν τη προσοχή μας.

Και του χρόνου παιδιά!

Greek Skeptic

Θοδωρής Μαγουλάς

Θοδωρής Μαγουλάς

Αρθρογράφος - Ερευνητής at ellinika hoaxes
Θοδωρής Μαγουλάς

Latest posts by Θοδωρής Μαγουλάς (see all)

 • Dionysis Ps

  πολυ καλος μπραβο

 • Stelios Kalaitzis

  και του χρονου με ακομα πιο μουφα πινακα-ερευνα-στοιχεια!
  εκτος αν η Αθηνα εχει οντως 789.166 κατοικους
  και ειναι hoax το 5αρακι μυρια που διαδιδεται οτι ειναι οι κατοικοι της!

  • Χρησιμοποίησαν την απογραφή του 2001 και τον πληθυσμό του κέντρου.
   Τα σχόλια δέχονται και φωτογραφίες, μπορείτε να ανεβάσετε μερικές με την τεράστια προσέλευση του κόσμου, και την πηγή της φωτογραφίας για να τα συγκρίνουμε με τον πίνακα και να αποδείξετε ότι ο πίνακας είναι ψεύτικος.
   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE_2001

   • Stelios Kalaitzis

    το ’94 η Αλεξ/πολη ειχε 90.000 κατοικους και κατεβαιναν αβερτα απο χωρια και κεφαλοχωρια,διοτι την εστηναν για ολυμπιακους αγωνες,ειχε και τα πανεπιστημια κτλ..
    σε αυτον τον πινακα,μετα απο μια 7ετια που θα πηρε τουλαχιστον ενα 15% ακομα,την δινει με 50.000.

    τα αυξημενα επιπεδα ρινισματων αλουμινιου στις επιφανειες λιμνων που διαπιστωμενα υπαρχει ζητημα για την υγεια,πως ξεφυτρωσαν?
    σκορπιες σκεψεις δλδ.

    • Τα παράπονά σας σε αυτούς που έκαναν την απογραφή. Πιστεύουμε να καταλαβαίνετε πόσο άκυρη είναι η απάντησή σας τουλάχιστον για το θέμα της απογραφής.

     Αν και δεν μου ξεκαθαρίζετε για ποιες αναλύσεις μιλάτε, το μυαλό μου πηγαίνει σε μερικές αναλύσεις που έγιναν στην Αμερική, μπέρδεψαν τα ppm με τα ppb και μετά ο δημοσιογράφος ζητούσε συγνώμη.
     Διαβάστε στο παρακάτω άρθρο, στο κεφάλαιο «Χημική ανάλυση ιχνών συμπύκνωσης»
     http://ellinikahoaxes.gr/2014/07/03/%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%88%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF/
     Ακόμη να γνωρίζετε πως το αργίλιο είναι το πιο κοινό μέταλλο στη γη και πως το βρίσκουμε σχεδόν παντού σε διαφορετικές συγκεντρώσεις. Δείτε στο παρακάτω βίντεο στο 6:20 τον Μάικ Μέρφι που δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Τι στο καλό μας ψεκάζουν» και την τρομερή ανάλυση από το δείγμα (λάσπη) που μάζεψε. Για αυτές τις αναλύσεις μιλάτε;
     https://youtu.be/_uqWdRD_9ak?t=382

 • Captain O.

  Λυπάμαι είστε λίγο άσχετοι. Σε ενα ανώνυμο κειμενο δεν εχει καμία τύχη απέναντι στο βίντεο των Ηνωμένων Εθνων. http://yournewswire.com/the-united-nations-admits-chemtrails-are-real/

  • Μπορεί κατά την γνώμη σας να είμαστε άσχετοι, αλλά η κυρία Peterson δεν είναι του OHE και στην ομιλία της δεν αναφέρει τον όρο chemtrails ούτε μία φορά. Ακόμη παραδέχτηκε πως δεν έχει καμιά απόδειξη για την θεωρία των χημικών αεροψεκασμών. Μπορείτε να δείτε τα στοιχεία στα παρακάτω άρθρα μας.
   http://ellinikahoaxes.gr/2014/05/29/%CE%AD%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B1/

   http://ellinikahoaxes.gr/2014/04/12/%CE%B7-%CF%81%CF%8C%CE%B6%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CF%84-%CF%80%CE%AE%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CF%87%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B4/

   • papa

    Όταν δεν ξέρεις αγγλικά αυτά παθαίνεις …

    The following video is of Rosalind Peterson, President of Agriculture Defence Coalition, who addresses the UN on chemtrails, geoengineering, and weather modification. – See more at: http://yournewswire.com/the-united-nations-admits-chemtrails-are-real/#sthash.UtNpzWeg.dpuf

    η κυρία RP, πρόεδρος της αγροτικής αμυντικής συμμαχίας, η οποία απευθείνετε στα Ηνωμένα Έθνη για τα chemtrails κλπ κλπ

    Αν δείτε τι φρούτα μιλάνε ανά περιόδους στα Η.Ε. και τι μαλακίες λένε, θα καταλάβετε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι λένε είναι σωστό, ή το υιοθετούν τα HE

    • Σε ποιο λεπτό ακούσατε τη λέξη chemtrails, στο βίντεο που βλέπουμε την ομιλία της κυρίας Peterson; Γιατί εμείς μπορεί να μην ακούμε καλά.

     • Darth Homer

      μηπως θελει το απομαγνητοφωνημενο κειμενο της Πητερσον για να μας το μεταφρασει ο «ειδικος»?

      We have to stick with what we can prove. We have to stay away from opinions and beliefs.
      And if we go to sue someone, we have to have enough rock solid evidence
      that is so tight to make a case so that we don’t lose the case, and
      that we have many many people, in other words experts in various fields,
      to testify on our behalf. This mean university professors, this means
      people that can come and back up our statements, back up the studies,
      where we can prove that the jets for example reduce the amount of direct
      sunlight reaching the earth, they change the climate.

      And so what happens is, that when I see though, that we are talking
      about suing, … who? In other words, I find that the direct proof to
      link up who’s doing what …, and also I can tell you that in ten years
      of research, other than aluminum coated fiberglass, chaff releases by
      the US Military, I have no proof whatsoever that the jets are releasing anything but jet fuel emissions.
      When it comes to proving what the jets are releasing, I don’t have
      the documentation, and I don’t have a single study, I don’t have a
      single
      solitary verifiable evidence that the jets are releasing anything
      except military releases of aluminum coated fiberglass by military
      aircraft.

      So there’s a differentiation for me in putting my name or associating
      myself with something where I can’t back it up. Now if anyone has direct
      proof, they’ve got university studies, if you’ve got documents,
      government documents, if you’ve got reports, then that makes a big
      difference. But right now, after ten years of research, I can’t do it.

    • Βοηθήστε μας αν μπορείτε και σε αυτό. Τι λέει εδώ η κυρία Peterson;
     https://www.youtube.com/watch?v=zOXt0BTOTN0

  • Darth Homer

   μιλησε ο σχετικος…κρυψου πισω απο ψευτικα προφιλ και συνεχισε να πιστευεις ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ψευδεις μπουρδολογιες. Προβατο.Here’s what Rosalind Peterson said:

   Content from external source

   We have to stick with what we can prove. We have to stay away from opinions and beliefs.
   And if we go to sue someone, we have to have enough rock solid evidence
   that is so tight to make a case so that we don’t lose the case, and
   that we have many many people, in other words experts in various fields,
   to testify on our behalf. This mean university professors, this means
   people that can come and back up our statements, back up the studies,
   where we can prove that the jets for example reduce the amount of direct
   sunlight reaching the earth, they change the climate.

   And so what happens is, that when I see though, that we are talking
   about suing, … who? In other words, I find that the direct proof to
   link up who’s doing what …, and also I can tell you that in ten years
   of research, other than aluminum coated fiberglass, chaff releases by
   the US Military, I have no proof whatsoever that the jets are releasing anything but jet fuel emissions.

  • Darth Homer

   ΜΠΡΑΒΟ ΣΧΕΤΙΚΕ ΠΣΕΚΑΖΜΕΝΕ!

   ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΣ…για να συνεχισουμε λιγο ακομα με τη κυριουλα:

   When it comes to proving what the jets are releasing, I don’t have
   the documentation, and I don’t have a single study, I don’t have a
   single solitary verifiable evidence that the jets are releasing anything except military releases of aluminum coated fiberglass by military aircraft.

   So there’s a differentiation for me in putting my name or associating
   myself with something where I can’t back it up. Now if anyone has direct
   proof, they’ve got university studies, if you’ve got documents,
   government documents, if you’ve got reports, then that makes a big
   difference. But right now, after ten years of research, I can’t do it.

 • B_I_T

  Oi Xiliastes i 2k doomers pou pigane ? autoi gia to telos tou kosmou to 2012 ? pou pigane ?

  • alexk

   Δεν κατάλαβες!! Τις συμφορές αυτές τις γλιτώσαμε χάρη στην φωνή του αφυπνισμένου λαού.
   Τον ιό 2k τον γλιτώσαμε χάρη στον John Titor. Το 2012 το γλιτώσαμε διοτι όλος και περισσότερος κόσμος άρχισε να απαρνείται τα εμβόλια, και να διαδίδει τις αλήθειες των αφυπνισμένων σελίδων, με αποτέλεσμα ο Θεός να μας συγχωρέσει.
   Εναλλακτικά (και ακόμα καλύτερα), ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ!! Η καλτ-Χολιγουντιανή εκδοχή για το τι θα συνέβαινε το 2012 που στοχευε απλά στα αμερικανάκια, ήταν μια false flag!! Το 2012 σήμαινε κάποια πράγματα που επιβεβαιώθηκαν, όπως διάβασα εκείνη την ημέρα σε ένα ειδησεογραφικό blog, αλλα κλασικά έκαναν γαργάρα τα μεγάλα κανάλια!! Το σκότος πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ όντως με γοργούς ρυθμούς, γιατί χτες που γράφαμε τα ίδια, απλά ήταν λιγότερο γοργοί οι ρυθμοί.
   Προετοιμαστείτε για τα χειρότερα όσοι δεν πιστεύετε!! Αλλα ΟΧΙ τα χειρότερα που σας λέει το MEGA για οικονομίες και Grexit, αυτά είναι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, και εμείς σαρκάζουμε και κατακρίνουμε την τρομολαγνεία τους, που ως παπαγαλάκια των ΜΜΕ, προσπαθούν να αποσυντονίσουν τη γαλήνη του Πνευματός μας. Μόνο όταν γράφουμε ΕΜΕΙΣ τρομολαγνικά άρθρα πρέπει να τρομοκρατούμαστε, γιατί εμείς γραφουμε αφυπινσμένα.
   ΚΣΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!

 • Είναι νόμος απαράβατος, μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Κάτι νέο, ακμάζει. Μετά από καιρό, είναι μαθηματικώς βέβαιο, ότι θα παρακμάσει. Έτσι και με αυτή τη γελοία θεωρία συνομωσίας.

 • Darth Homer

 • leon06010

  Πάντως σήμερα το πρωί εγώ ψεκάστηκα: κρατούσα λάθος στοχευμένο το αποσμητικό κ ακόμα να φύγει η πικρίλα!

 • BraveLabrador

  Ε, μάλλον θα μας πουν ότι η μικρή συμμετοχή οφείλεται στην αποτελεσματικότητα των αεροψεκασμών.