Ποιοι είμαστε
Αρχική Ποιος έσκασε τη φούσκα των αεροψεκασμών;ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Ποιος έσκασε τη φούσκα των αεροψεκασμών;

29 Απρ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που μια έρευνα έδειξε πως 30% περίπου των Ελλήνων πιστεύει πως τα λευκά ίχνη που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα είναι κάποιου είδους χημικό με το οποίο μας ψεκάζουν.

Όπως έχουμε πει ξανά και ξανά, στο μόνο που έχουν δίκιο είναι πως τα λευκά ίχνη είναι χημικά. Από τη στιγμή που αποτελούνται από κρυστάλλους νερού και το νερό είναι ένα χημικό συστατικό (H2O), τότε, ναι, τα λευκά ίχνη είναι χημικά. Όπως τα πάντα σε αυτό τον κόσμο.

H θεωρία συνωμοσίας των αεροψεκασμών είναι μια από τις πιο χαζές και κονταροχτυπιέται για τη πρώτη θέση με θεωρίες όπως των ερπετόμορφων πλασμάτων που ζουν κάτω από τη γη και παίρνουν τη μορφή διάσημων ανθρώπων, αλλά και αυτή της κούφιας Σελήνης η οποία είναι βάση μια εξωγήινης φυλής που είναι σε πόλεμο με μια άλλη εξωγήινη φυλή η οποία, για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο, μας προστατεύει (δεν τα βγάζω από το μυαλό μου!).

Παρ’ όλ’ αυτά,  η συνωμοσία αυτή όχι μόνο συνεχίζει να υπάρχει και να επικοινωνείται ακόμα και από ομάδες στο facebook και χιλιάδες μπλογκ που μας ζητούν να κοιτάξουμε τον ουρανό ώστε να διακρίνουμε το έγκλημα που γίνεται, αλλά έδειχνε, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, να έχει και ένα σημαντικό κοινό.

Πριν λίγες μέρες (25/4) είχαμε τη Παγκόσμια Μέρα κατά των χημικών αεροψεκασμών. Πρόκειται για μια μέρα όπου μαζεύονται όλοι όσοι πιστεύουν στη συνωμοσία και προσπαθούν να ενημερώσουν τους υπόλοιπους που κοιμούνται, ή είναι πρόβατα, ή δεν ενδιαφέρονται, ή τους έχουν ήδη επηρεάσει οι αεροψεκασμοί. Διαλέξτε και πάρτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς.

Έτσι λοιπόν, η 25η Απριλίου ήταν σημαντική μέρα. Αν υπάρχει μία μέρα όπου θα έπρεπε όλοι οι πιστοί της συνωμοσίας να μιλήσουν ώστε να ακουστεί η φωνή τους και να κάνει το «αφεντικό» να αναρωτηθεί, αν όχι να τρομάξει και να ξανασκεφτεί το δόλιο σχέδιό του, ήταν αυτή! Όλοι έπρεπε να είναι στους δρόμους. ΟΛΟΙ! Αν η έρευνα ήταν σωστή και δεν έχω λόγο να την αμφισβητώ, θα έπρεπε να βλέπαμε περίπου 3 εκατομμύρια κόσμου στους δρόμους!

Αλλά, ΟΚ, παραδέχομαι πως ίσως είμαι λίγο αισιόδοξος. Ακόμα και για τον πόλεμο του κόλπου όπου η κοινωνία ήταν σχεδόν 100% αντίθετη, δεν βγήκαν όλοι στους δρόμους. Παίρνω πίσω λοιπόν το 3 εκατομμύρια και ακουμπάω στο τραπέζι άλλο νούμερο. Πως θα σας φαινόταν αν είχαμε 500.000; Πολλοί; Ίσως. Εδώ τόσοι δεν κατεβαίνουν για πολιτικές συγκεντρώσεις όπου τους κουβαλάνε με πούλμαν, τους δίνουν σημαιάκια και ένα σάντουιτς με τόνο. Για τους αεροψεκασμούς θα βγουν; Όχι. ΟΚ. Αλλάζω το νούμερο. Ας πάμε στις 100.000. Λογικό; Πάλι πολλοί; ΟΚ. Ρίξτε το όπου θέλετε και νομίζετε.

Θέλετε να μάθετε πόσοι τελικά πήγαν στη διαμαρτυρία για κάτι το οποίο υποτίθεται πως μας σκοτώνει; Περίπου 20, όπως φαίνεται από την παρακάτω φωτογραφία. Μόλις 20!

aero 3

Σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο ήταν αντίστοιχα τα νούμερα. Απίστευτα χαμηλά νούμερα για μια θεωρία η οποία πατάει σε πολλά likes στα Social Media και τρομακτικό αριθμό αναρτήσεων φωτογραφιών λευκών γραμμών στον ουρανό.

aero1aero 2

Νομίζω πως σε αυτή την ιστορία υπάρχουν δύο μαθήματα.

Αρχικά πως ένα like σε μια ανάρτηση στο Facebook δεν μας δεσμεύει καθόλου και σε τίποτα.  Μπορεί η έρευνα να έδειχνε 30%, μπορεί τα like να είναι χιλιάδες, αλλά οι πραγματικά πιστοί, αυτοί που θα ρισκάρουν να εκτεθούν και να γελοιοποιηθούν σε μια τέτοια διαμαρτυρία είναι μετρημένοι στα δάκτυλα. Στην τελική ποιος διαμαρτύρεται για τα απόνερα των καραβιών, για τον αέρα που μετακινούν τα αυτοκίνητα καθώς περνάνε από δίπλα μας, ή για τον θόρυβο της αλυσίδας των ποδηλάτων; Κανείς.

Το δεύτερο μάθημα που παίρνουμε είναι πως το «κίνημα», αν ήταν ποτέ ζωντανό έχει πεθάνει. Η φούσκα έχει σκάσει και κανείς δεν ασχολείται, ακόμα και αν λέει πως πιστεύει.

Η φούσκα έσκασε και ξέρετε ποιος φταίει για αυτό; Όχι εμείς οι σκεπτικιστές με τα «πύρινα» άρθρα μας κατά του κινήματος. Ούτε οι επιστήμονες και οι αρμόδιοι με τις διαψεύσεις τους που μόνο να επιβεβαιώσουν τη συνωμοσία στο μυαλό του πιστού, μπορούν.

Το κίνημα πέθανε διότι δεν έχει που να πάει! Κίνημα που δεν κινείται, που δεν έχει κάτι νέο να προσφέρει, που δεν έχει κάτι νέο να πει, είναι καταδικασμένο να πεθάνει.

Οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτή τη συνωμοσία, που όλα αυτά τα χρόνια χτυπούν με γροθιές τα στήθια τους διαμαρτυρόμενοι για το «φονικό» που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας, δεν έχουν προσφέρει ούτε ένα ίχνος απόδειξης πως αυτό που λένε συμβαίνει.

Στα δισεκατομμύρια λίτρα ψεκαστικού υλικού που λογικά έχει πέσει από τον ουρανό, δεν έχει έρθει σε ένα σοβαρό εργαστήριο ούτε μια σταγόνα. Οι «μάρτυρες» που έχουν πληροφορίες απλώς αναμασούν τα ίδια και τα ίδια και κάτι χειροπιαστό δεν έχει προσφερθεί. Οι ίδιοι οι πιστοί της συνωμοσίας πιάνονται από φωτογραφίες διάφορων εξαρτημάτων των αεροπλάνων τα οποία δεν γνωρίζουν, παρά τις διαβεβαιώσεις των αεροπορικών εταιριών που εξηγούν τη λειτουργία αυτών των «ένοχων» σημείων. Αλλά πάνω από όλα, πάσχουν από μια συνειδητή άγνοια φυσικής Γυμνασίου και από μια άρνηση να τη μάθουν έστω και σε βασικό επίπεδο.

Πως λοιπόν να πάει μπροστά το κίνημα; Τι θα μπορούσε να αλλάξει. Αν έχεις δει μια φωτογραφία ίχνους στον αέρα τις έχεις δει όλες. Μια πειστική απάντηση στα επιχειρήματα των σκεπτικιστών δεν έχει δοθεί. Αντιθέτως, οι βαθιά μπλεγμένοι, απλώς συνδυάζουν και άλλες θεωρίες, σαν αυτή του HAARP και έτσι ταΐζει ο ένας στον άλλο τις ίδιες ιστορίες.

Το κίνημα λοιπόν το σκότωσαν οι ίδιοι οι αυτοαποκαλούμενοι ακτιβιστές που δεν έχουν κάτι να πουν και γνωρίζοντας το έλλειμμα τους, απλώς φωνάζουν όλο και πιο δυνατά, μπας και κερδίσουν τη προσοχή μας.

Και του χρόνου παιδιά!

Greek Skeptic

Αρθρογράφος - Ερευνητής