Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Το τέρας του MontaukHOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Καταρρίπτεται – Το τέρας του Montauk

29 Απρ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Εδώ και αρκετές μέρες συζητούσα με διάφορους γνωστούς μου για το τέρας του Montauk. Τι ήταν άραγε αυτό το “τέρας” ; Εξωγήινος ; Τσουπακάμπρα ; Ή κάποιο πείραμα που το έσκασε και κυκλοφορεί ελεύθερο ; Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία αυτού του μυθικού πλάσματος ορίστε μερικά site στα οποία θα ενημερωθείτε με δημοσιογραφική ακρίβεια εδώ και εδώ . Όμως για να μην κάνω τεμπέλικη δουλειά, αρχικά θα κάνω μια περίληψη του συμβάντος.

montauk2

Τον Ιούλιο του 2008 3 γυναίκες φωτογράφησαν ένα κουφάρι κάποιου “μυστηριώδους ζώου” στο Montauk της Νέας Υόρκης. Σχεδόν αμέσως με την άφιξη της είδησης άρχισαν και τα περίεργα σενάρια προέλευσης του συγκεκριμένου ζώου. Από μυθικές αναφορές  (τσουπακάμπρα, πειράματα, εξωγήινοι) έως και ποικιλία διαφόρων ζώων.

Συμμαζεύοντας όμως την σκέψη σου μπορείς να διακρίνεις ότι το συγκεκριμένο ζώο ανήκει στα υπάρχοντα έμβια όντα του Πλανήτη Γη, και δυστυχώς βρίσκεται σε σήψη (για αυτό και είναι ιδιαίτερα φουσκωμένο) καθώς λογικά διανύει το στάδιο του “πρηξίματος” . Τα χαρακτηριστικά του προφανώς και έχουν αλλοιωθεί καθώς επίσης φαίνεται σαν να έχει ένα είδος ράμφους στο πρόσωπό του. Λογικό είναι πολλοί άνθρωποι να μπερδεύτηκαν καθώς η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι τραβιγμένη από αρκετά “ψαρωτική” οπτική γωνία , μ αποτέλεσμα να μην δίνει ιδιαίτερα πολλές απαντήσεις αλλά ταυτόχρονα να κάνει , σαν καλό hoax που είναι, τον κόσμο να μπερδευτεί ακόμα περισσότερο.

Και όχι οι φωτογραφίες δεν είναι πλαστές και πολύς κόσμος προσπάθησε να αποκρυπτογραφήσει το τι είδους ζώο είναι το παραπάνω. Όπως βλέπουμε σ αυτήν τη φωτογραφία μία μύγα είναι πάνω στο νεκρό κουφάρι του ζώου (που λογικά έχει προσελκυθεί από τη μυρωδιά της σήψης). Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορείς να αντιληφθείς και το μέγεθος του ζώου της φωτογραφίας.

31_monster_lg

Οι κυριότερες απόψεις πάντως ήταν αυτή του ρακούν και του σκύλου (ή κογιότ), με επικρατέστερη εκείνη του ρακούν. Όπως γίνεται αντιληπτό το “τέρας” είτε έχασε κατά τη διάρκεια του θανάτου του από αρπακτικά και πτωμοφάγα ζώα , τη ρινική περιοχή του προσώπου του και τα μπροστινά του δόντια , είτε τα έχασε κατά τη διάρκεια της ζωής του, και πιθανότατα να του προκάλεσε και τον θάνατό του. Παρ’όλα αυτά κανείς μπορεί να καταλάβει πως τα χέρια του ταιριάζουν πολύ περισσότερο σε ρακούν , καθώς είναι μικρά και ξεκάθαρα διαφορετικά διαμορφωμένα από τα πόδια ενός σκυλιού. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται πολύ πιο ξεκάθαρα το συγκεκριμένο ζώο και απομακρύνει μια και καλή τους “συνωμοσιολόγους” καθώς φαίνεται ότι δεν έχει “ράμφος” όπως πολλοί ισχυρίζονταν αλλά του λείπει για αδιευκρίνιστους λόγους ή μύτη του.

liMONS01

 

Οι υποστηρικτές της θεωρίας ότι το συγκεκριμένο πλάσμα είναι ρακούν προχώρησαν κιόλας στην σταδιακή του αναδιαμόρφωση όπου μπορεί κανείς να δει ότι και η διάπλαση του κρανίου αλλά και του σώματος είναι σχεδόν πανομοιότυπη μ εκείνη ενός ρακούν.i-26bbe1fdc286c2e1f5dddb18b220ab16-Montauk raccoon composite

Παρόμοια περιστατικά πάντως έχουν ξαναεντοπιστεί και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Οι περίεργες συνθήκες και και συγκεκριμένες συγκυρίες μπορούν να προκαλέσουν την παραμόρφωση ενός ζώου , μ’ αποτέλεσμα να παρερμηνεύεται και να διαδίδεται (ειδικά στον κόσμο του internet) μια εντελώς διαστρευλωμένη αλήθεια.

Το 2009 μερικοί έφηβοι στον Παναμά εντόπισαν ένα παρόμοιο “πλάσμα” με σχεδόν ίδιες παραμορφώσεις (χωρίς γούνα και να φέρνει λίγο σε εξωγήινο-νεφελίμ) όπου τελικά όμως αποδείχθηκε πως ήταν ένας βραδύποδας  (γνωστός στ’ αγγλικά ως Slothmontauk2 (1)

Υ.Γ. Στη θέση σου είναι το να αποβάλλεις από το μυαλό σου αρχικά , τις συνωμοσιολογικές αντιλήψεις για το οτιδήποτε βλέπεις, και στη συνέχεια με την εις άτοπον απαγωγή να βρίσκεις αυτό που θεωρείς λογικότερο σχεδόν στο οτιδήποτε  🙂

 

Σπύρος Α. – Ethereal Society

 

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Montauk_Monster

http://www.snopes.com/photos/animals/montauk.asp

http://scienceblogs.com/tetrapodzoology/2008/08/04/the-montauk-monster/

Αρθρογράφος - Ερευνητής