Ποιοι είμαστε
Αρχική Ποιος κρύβεται πίσω από τα False Flags;ΔΙΑΦΟΡΑ

Ποιος κρύβεται πίσω από τα False Flags;

30 Απρ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Για όποιον δεν γνωρίζει, ένα γεγονός «false flag» είναι ένα ψεύτικο γεγονός σκοπός του οποίου είναι να αποπροσανατολιστεί η κοινωνία από το «πραγματικό» πρόβλημα το οποίο προσπαθούν να μας κρύψουν και να μας κάνουν να κοιτάξουμε προς τη λάθος κατεύθυνση.

falseflag

Το «πραγματικό» πρόβλημα μπορεί να είναι πως τις τράπεζες τις ελέγχουν οι Ιλουμινάτι, πως η κυβέρνηση μας κλέβει τις ελευθερίες μας ή πως μας ψεκάζουν τρομακτικά χημικά.

Παραδείγματα false flag, όπως τουλάχιστον μας λένε τύποι σαν τον Alex Jones, πολλά. Τα πιο πρόσφατα:

  • Η σφαγή στο Sandy Hook
  • Η βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης
  • Ο τυφώνας Κατρίνα
  • 9/11
  • Η πτώση των πτήσεων Malaysia Airlines MH17 και 370
  • Ο τυφώνας Sandy
  • Η πρόσφατη επιδημία Εμπόλα στην Αφρική
  • Η κατάσταση στην Ουκρανία

Έτσι λοιπόν, δεν ξαφνιάστηκα λοιπόν καθόλου όταν είδα πως ο σεισμός στο Νεπάλ και οι φασαρίες στη Βαλτιμόρη είναι και αυτά false flags. Αν δεν με πιστεύετε απλώς κοιτάξτε εδώ και εδώ.

Όπως βλέπετε, οι κραυγές συνωμοσιολόγων δεν σταματούν στον ισχυρισμό πως κάποιο γεγονός μπορεί να είναι στημένο με ηθοποιούς και σκηνοθέτες (βλέπε Βαλτιμόρη), αλλά φτάνουν στο σημείο να ισχυριστούν πως δεν συνέβηκε ποτέ (βλέπε Νεπάλ)!

Οι κανόνες μιας false flag είναι:

  • Το γεγονός είναι ψεύτικο.
  • Αν το γεγονός δεν είναι ψεύτικο τότε είναι ενορχηστρωμένο από τη κυβέρνηση (συνήθως την Αμερικάνικη)
  • Το ότι μπορείς να ξεχωρίσεις «το ψέμα» σημαίνει πως είσαι μεταξύ των λίγων αφυπνισμένων.

Όσο αστείοι και να φαίνονται αυτοί οι ισχυρισμοί, κάποιοι τους πιστεύουν με πάθος και αυτό με προβληματίζει.

Για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό; Πως φτάνει κάποιος στο σημείο να πιστεύει πως οι εικόνες από ένα σεισμό που σκότωσε μερικές χιλιάδες  είναι πλαστές και στη συνωμοσία εμπλέκονται χιλιάδες ΜΜΕ ανά τον κόσμο, και χιλιάδες άνθρωποι που θα πρέπει να ξέρουν την αλήθεια αλλά δεν τη λένε;

Υποπτεύομαι πως ο βασικότερος λόγος είναι ένας: η διάθεση των ανθρώπων να μην αντιμετωπίζουμε αυτά που μας ενοχλούν.

Αν δεν θέλω να ασχοληθώ με το θέμα της κατοχής όπλων, είναι πιο εύκολο να πιστέψω πως η επίθεση στο Sandy Hook ήταν ενορχηστρωμένη.

Αν δεν θέλω να ασχοληθώ με τις συνέπειες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μου, τότε είναι πιο βολικό να πιστέψω πως αυτή έστησε την επίθεση στους δίδυμους πύργους.

Νιώθω ανασφάλεια και δεν θέλω να αντιμετωπίσω τη τυχαιότητα της ζωής γιατί νιώθω αδύναμος που δεν μπορώ να ελέγξω τα πάντα γύρω μου; Ο σεισμός είτε είναι ψεύτικος είτε προκλήθηκε από το HAARP.

Τελικά, νομίζω πως κατά βάθος, είμαστε όλοι φοβισμένα ζώα στη στέπα και προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα στραβά που μας συμβαίνουν μέσα από εκλογικεύσεις. Σε κάποιους ανθρώπους αυτές οι εκλογικεύσεις καταλήγουν σε πιο ακραία συμπεράσματα, αλλά η ουσία είναι η ίδια.

Αυτή η συμπεριφορά όμως, αυτή η εθελουσία τύφλωση φέρει ένα κόστος. Το κόστος είναι πως αν όλα είναι στημένα ή ψεύτικα τότε δεν νιώθω την ανάγκη να βοηθήσω. Αν ο σεισμός είναι ψεύτικος τότε δεν υπάρχουν θύματα και δεν χρειάζεται να ασχοληθώ άλλο. Παράλληλα μπορώ και να πάρω μαζί μου και άλλους που είναι εύπιστοι και έτσι να μειώσω τη πιθανή βοήθεια που μπορεί να προσφερθεί.

Αυτή η λογική, εκτός από εξοργιστική, είναι και επικίνδυνη. Όταν συμβαίνουν καταστροφές σαν αυτή, και οι Έλληνες τις έχουμε ζήσει στο πετσί μας για πολλά χρόνια, τότε η εξωτερική βοήθεια από όλους είναι το πιο σημαντικό. Και όταν αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας εμποδίζουν αυτή τη βοήθεια, τότε να πάτε να πνιγείτε!

Όποιος θέλει να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς του Νεπάλ, δεν χρειάζεται να ταξιδέψει εκεί. Ακόμα και το facebook ή το amazon μας δίνουν τη δυνατότητα. Αν θέλετε κάτι παραπάνω τότε επισκεφθείτε αυτό και αυτό. Αν δεν θέλετε να βοηθήσετε, καλώς. Δεν θα κρίνω εγώ.

Αλλά οι συνωμοσίες τύπου false flag μόνο προβλήματα δημιουργούν και στην τελική πληγώνουν αθώους.

Είναι καλύτερο να ζούμε τη ζωή μας με αγάπη και κατανόηση παρά όπως μας θέλουν οι συνωμοσιολόγοι, με μίσος και θυμό.

Greek Skeptic

Αρθρογράφος - Ερευνητής