Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Πέτρα με μικροτσίπ προβληματίζει τους Ρώσους επιστήμονεςHOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Καταρρίπτεται – Πέτρα με μικροτσίπ προβληματίζει τους Ρώσους επιστήμονες

3 Μαΐ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

 

Τις τελευταίες βδομάδες κυκλοφορεί στο ελληνικό διαδίκτυο η παρακάτω είδηση η οποία μου εμφανίζεται σχεδόν καθημερινά στην αρχική μου στο facebook.

michrochip_russia_stone

Πέτρα με μικροτσίπ προβληματίζει τους Ρώσους επιστήμονες

petra-mikrotsip-provlimatizi-tous-rosous-epistimones-700x360

Λογικό είναι όταν βρίσκουμε αρχαίο αντικείμενα να νοιώθουμε δέος και θαυμασμό. Τι γίνεται όμως όταν αυτά ανατρέπουν την ιστορία που ξέρουμε;

Κάπως έτσι νοιώθουν οι επιστήμονες στο Labinsk της Ρωσία, όταν βρήκαν μια “πέτρα” – χρονολογημένη στα 225 εκατομμύρια χρόνια πριν- όπου πάνω της είναι προσαρτημένος ένας μηχανισμός υψηλής τεχνολογίας, κάτι σαν το δικό μας μικροτσίπ.

 

Και κάπου εδώ αρχίζουν οι ερωτήσεις…

Υπάρχει μια πιθανότητα αυτό το αντικείμενο να προέρχεται από τα ερείπια της αρχαίας τεχνολογίας εκεί;

Τεχνολογίας που ανήκε σε ένα ιδιαίτερα προηγμένο πολιτισμό που κατοικούσε τη Γη πριν εκατομμύρια χρόνια;

michrochip_russia_stone

Ή υπάρχει μια πιθανότητα ότι αυτό το τεχνούργημα να μην κατάγεται από τη Γη, αλλά από έναν άλλο πλανήτη, που πιθανόν να ανήκει σε μια εξωγήινη φυλή;

Και η σημαντικότερη ερώτηση… Οι Ρώσοι κατάφεραν να αντλήσουν δεδομένα και εάν το κατάφεραν τι βρήκαν;


 Ποια όμως είναι η αλήθεια; Δεν θα εστιάσουμε στο εάν βρέθηκε όντως στη Ρωσία (μιας και η μόνη απόδειξη για αυτό είναι το ρωσικό νόμισμα ) αλλά στο “τεχνολογικό” εύρημα για το οποίο μιλά το άρθρο.

 Αρχικά χωρίς καμία απολύτως απόδειξη , το κείμενο αναφέρει πως το σχηματάκι πάνω στο πέτρωμα είναι ένα αρχαίο μικροτσίπ(μηχανισμός υψηλής τεχνολογίας), το οποίο πιθανότατα να προέρχεται από εξωγήινους. Όπως μπορεί ο καθένας να διακρίνει (πηγαίνοντας σε μία παραλία το καλοκαίρι) κοιτάζοντας τα βότσαλα στα πόδια του μπορεί εντελώς τυχαία , να βρει πανέμορφα σχήματα πάνω σε αυτά.

1024px-Pebbles_on_beach_at_Broulee_-NSW_-Australia-2Jan2009

 Το φαινόμενο αυτό (όπως το έχουμε αναφέρει και παλαιότερα) ονομάζεται παρειδωλία. Παρειδωλία λοιπόν, ονομάζεται το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο ένα δυσδιάκριτο ή ασαφές εξωτερικό ερέθισμα  εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ευκρινές και πλήρως αναγνωρίσιμο .

 Ο ανθρώπινος νους, τείνει, κάθε φορά που αντικρίζει κάτι εξαιρετικά περίτεχνο στη φύση, να το αποδίδει σε κάτι ανώτερο ή μη ανθρώπινο (όχι μόνο σε περιπτώσεις αντικειμένων που βρίσκονται ελεύθερα στη φύση αλλά και σε κατασκευές των ανθρώπων ). Είναι σχεδόν ανόητο να αποδίδεται σε κάτι “εξωγήινο” ένα απλά πανέμορφο και τυχαίο σχήμα, το οποίο βρίσκεται σε κάποιο υλικό(στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα πέτρωμα). Παραδείγματα όπου στη φύση συναντάμε “γεωμετρικά” σχήματα υπάρχουν άπειρα.

Π.χ. Μερικές χιονονιφάδες

Bentley_Snowflake17

Bentley_Snowflake18

Bentley_Snowflake14

ή το πανέμορφο αρσενικό παγώνι

pagoni

ή μια κυψέλη

bee-hive-yellow

ή ακόμα και ένα κομμένο κόκκινο λάχανο

αρχείο λήψης

 Γιατί λοιπόν να θεωρήσουμε ένα άσχετο σχήμα πάνω σε μία πέτρα , εξωγήινη τεχνολογία, και όχι το εσωτερικό ενός λάχανου;

 Εγώ προσωπικά προτείνω να αποδεχόμαστε τα όσα μας προσφέρει η φύση και η Γη μας , όσο περίτεχνα και περίπλοκα φαίνονται στο μυαλό μας. .Όπου και σύμφωνα με το Novocherkassk Polytechnic Institute το συγκεκριμένο “μικροτσίπ” είναι απολίθωμα (εδώ κι εδώ θα χρειαστείτε google translate και αρκετή υπομονή).

Ένα παρόμοιο απολίθωμα (τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των κρινοειδών).

11195543_709747939134878_1456215975_n

 Το μυστικό είναι το εξής, όταν αποδεχτούμε την ομορφιά του πλανήτη μας (αλλά ακόμα και της ανθρώπινης τέχνης) τότε θα σωθεί πραγματικά η Γη. Δεν είναι η ανάγκη να τα αποδίδουμε συνέχεια σε “εξωτερικούς” παράγοντες . Μερικές φορές τα πράγματα είναι απλά αυτό που φαίνονται , όπου κι αυτό ακόμα έχει το κάτι ξεχωριστό.

Σπύρος Α. – Ethereal Society

Αρθρογράφος - Ερευνητής