Ποιοι είμαστε
Αρχική 5 Τραγούδια που αποδόθηκαν λανθασμένα σε άλλους καλλιτέχνες (part 2)ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

5 Τραγούδια που αποδόθηκαν λανθασμένα σε άλλους καλλιτέχνες (part 2)

7 Μαΐ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Μετά την σχετική επιτυχία του προηγούμενου άρθρου μου σχετικά με το παραπάνω θέμα, αλλά και με την άμεση ανταπόκριση των αναγνωστών μας, αποφάσισα να γράψω 5 επιπλέον τραγούδα που στον κόσμο του internet , αλλά και γενικά, τείνουν να αποδίδονται , λανθασμένα , σε άλλους καλλιτέχνες . Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους αναγνώστες μας , που βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό ως προς τη συλλογή των κομματιών.

11215557_536059106532268_1718268772_o

1. ZZ Top – Bad to the Bone . Για άλλη μια φορά , ακόμα και εγώ νόμιζα πως το συγκεκριμένο blues τραγούδι ήταν των μουσάτων ZZ Top . Αλήθεια όμως είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα καθώς το άσμα ανήκει στον George Thorogood το οποίο κυκλοφόρησε το 1982. Δυστυχώς η παρομοιότητα του ήχου των φωνητικών και της μουσικής γενικότερα, συνέβαλε έτσι ώστε για μια ακόμα φορά στο Youtube (αλλά ακόμα και σε αναζητήσεις το Google) να αποδοθεί λανθασμένα στους ZZ Top.

Στο παρακάτω βίντεο όπου λανθασμένα έχει αποδοθεί το τραγούδι στους ZZ Top τα views ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια

κι εδώ μια live έκδοση του πραγματικού ερμηνευτή του κομματιού

2.  Lenny Kravitz – Ain’t No Sunshine . Το συγκεκριμένο τραγούδι , το οποίο ανήκει στον Bill Withers , έχει διασκευαστεί από πάρα πολλούς καλλιτέχνες . Δυστυχώς στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ότι διασκευάστηκε κι από τον ταλαντούχο Lenny Kravitz πράγμα που δεν συνέβη ποτέ , καθώς λανθασμένα του αποδόθηκε η διασκευή που είχαν κάνει στο άσμα οι Lighthouse Family .

Το βίντεο στο οποίο ο Lenny φαίνεται ως ερμηνευτής του κομματιού αριθμεί τα 6 εκατομμύρια views

https://www.youtube.com/watch?v=1Ov5CNfkrtU

ενώ των Lighthouse Family τα 8 εκατομμύρια (στο οποίο για κάποιον λόγο ξανασυναντάμε τον Bob Marley)

3. Beatles – Mr.Robinson . Η συγκεκριμένη εκδοχή κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο. Πόσες φορές μου έχει τύχει στο παρελθόν να βλέπω στην αρχική μου στο facebook τους Beatles ως ερμηνευτές της κυρίας Ρόμπινσον. Το τραγούδι ανήκει στους Simon & Garfunkel . Το τραγούδι έγινε αρκετά γνωστό από τη ταινία The Graduate το 1967 το οποίο μιλούσε για την ομώνυμη πρωταγωνίστρια.

https://www.youtube.com/watch?v=LhLOUcLiAmk

και οι πραγματικοί ερμηνευτές του

4. Kim Carnes – Bette Davis Eyes . Το συγκεκριμένο κομμάτι ανήκει στην Kim Carnes (η Jackie DeShannon το πρωτοερμήνευσε αλλά έγινε γνωστό από την Kim Carnes) αλλά αρκετές φορές ο κόσμος μπερδευόταν και το απέδιδε στον Rob Stewart. Ειδικά στις προ-internet εποχές εάν κάποιος δεν παρακολουθούσε τακτικά έναν καλλιτέχνη , μπορούσε πολύ εύκολα να αποδώσει τραγούδια του σε κάποιον άλλον. O Rob Stewart έχει σχεδόν πανομοιότυπη φωνή με την Kim Carnes και το γεγονός ότι την συμπεριέλαβε στη συναυλία του τον Δεκέμβριο του 1981 “όξυνε” τις φήμες ως προς την απόδοση του κομματιού. Βίντεο δεν υπάρχουν όπου να φαίνεται η λανθασμένη απόδοση αλλά με μερικές αναζητήσεις στο google μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει ότι το μπέρδεμα υπήρχε και λογικά θα υπάρχει για αρκετό καιρό.  Εδώ κι Εδώ

και το τραγούδι με την ερμηνεύτριά του Kim Carnes

5. Depeche Mode – Tainted Love . Το Tainted Love όπως και το Ain’t no sunshine είναι τραγούδια που διαρκώς διασκευάζονται από αρκετούς καλλιτέχνες. Το Tainted Love πρωτοερμηνεύτηκε από την Gloria Jones το 1964 . Η διασκευή βέβαια που αποδίδεται στους Depeche Mode ανήκει στους Soft Cell. Υπό κάποιες συνθήκες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σχετικά λογικό αυτό το μπέρδεμα καθώς και τα 2 σχήματα πειραματιζόντουσαν με παρόμοια είδη μουσικής. Βέβαια οι Depeche Mode ποτέ δεν διασκεύασαν το Tainted Love.

Εδώ η λάθος απόδοση ερμηνευτών στους Depeche Mode όπου στο βίντεο φτάνει τα 500 χιλιάδες views

κι εδώ ένα από τα αρκετά βίντεο των Soft Cell για το τραγούδι Tainted Love

Ένα ευχαριστώ (πάλι) στους αναγνώστες και τις αναγνώστριες μας που με βοήθησαν να επεκτείνω τη λίστα αυτή και έμαθαν, ακόμα και σε εμένα, την αλήθεια σχετικά με αρκετά πανέμορφα τραγούδια και καλλιτέχνες όχι και τόσο γνωστούς (ή διαφημισμένους), οι οποίοι απορροφούνται από μεγαλύτερα και γνωστότερα ονόματα.

Σπύρος Α. – Ethereal Society

Αρθρογράφος - Ερευνητής