Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Τσουνάμι σε πισίνα στο σεισμό του ΝεπάλHOAXES ΔΙΑΦΟΡΑ

Καταρρίπτεται – Τσουνάμι σε πισίνα στο σεισμό του Νεπάλ

8 Μαΐ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Χωρίς τίτλο

 

Και αυτό το άρθρο με το βίντεο  φορέθηκε πολύ στο διαδίκτυο, δείτε ΕΔΩ, ας το δούμε…


 Απίστευτα είναι τα βίντεο που προκύπτουν το ένα μετά το άλλο από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τη γη να σείεται την ώρα του τρομακτικού σεισμού που χτύπησε το Νεπάλ το Σάββατο.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε μπαλκόνι ξενοδοχείου στη χώρα με θέα την πισίνα του συγκροτήματος.

Από τη δόνηση των 7,9 Ρίχτερ διακρίνεται ένα είδος μικρού τσουνάμι στην πισίνα.

Το είδαμε ΕΔΩ


Ας δούμε όμως και ακόμα μια εκδοχή για το βίντεο το οποίο έπαιξε και τηλεοπτικά…

 

Χωρίς τίτλο

 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ απ’τον σεισμό στο Νεπάλ: Φρίκη, κλάματα και φωνές πανικού

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε το πρωί του Σαββάτου το Νεπάλ και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ορισμένες περιοχές στη βόρεια Ινδία, στην Κίνα και στο Μπαγκλαντές, με τις τελευταίες πληροφορίες να μιλούν για πάνω από 1400 θύματα.

Το Star έφερε στο φως δύο συγκλονιστικά ΒΙΝΤΕΟ που δείχνουν τον πανικό και τον φόβο που επικράτησαν την στιγμή που χτύπησε ο εγκέλαδος.

Το ένα ΒΙΝΤΕΟ παρουσιάζει εικόνες-φρίκης από ένα κτίριο του Κατμαντού, ενώ το δεύτερο ντοκουμέντο είναι από ξενοδοχείο της περιοχής και δείχνει πως …εξαφανίστηκε το νερό μιας πισίνας,την ώρα που πραγματοποιούνταν μία δεξίωση με αφορμή την εθνική εορτή της Ολλανδίας.

«Ήταν τρομαχτικό, ξαφνικά όλα το νερό βγήκε από την πισίνα και παρέσυρε όλο τον κόσμο, τα παιδιά ούρλιαζαν. Ορισμένα τμήματα της πόλης έχουν ισοπεδωθεί, σύννεφο σκόνης έχει καλύψει τα πάντα… » περιέγραψε αργότερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μία αξιωματούχος της πρεσβείας της Ολλανδίας

Το είδαμε ΕΔΩ

Το βίντεο με την πισίνα που γυρνάει στο διαδίκτυο ως ντοκουμέντο του σεισμού στο Νεπάλ είναι αυτό και σύμφωνα με την δεύτερη εκδοχή το νερό παρέσυρε όλο το κόσμο, αν δείτε κόσμο στη πισίνα που τους παρασέρνει το νερό πείτε το και σε εμένα….

https://www.youtube.com/watch?v=n_13ZeP1NXs

 

Το βίντεο  δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό του Νεπάλ και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συγκλονιστικό ντοκουμέντο.

Το βίντεο είναι από το 2010 (απλά είναι τραβηγμένο από άλλη οπτική γωνία) και δείχνει την πισίνα ενός resort στο Μεξικό κατά την διάρκεια του μεγάλου σεισμού που είχε χτυπήσει την περιοχή μεγέθους 7,2 R.

http://www.truthorfiction.com/video-shows-swimming-pool-during-earthquake-in-nepal/

Δείτε και το βίντεο όπου και φαίνεται καθαρά πως πρόκειται για την ίδια πισίνα, ασχέτως οπτικής γωνίας.

 

Το μόνο που πέτυχαν λοιπόν ήταν ότι πρόκειται για βίντεο από σεισμό, η ιστορία που συνοδεύει το βίντεο περί ντοκουμέντου του σεισμού στο Νεπάλ απλά εκτός τόπου και χρόνου.

Γιώργος Ζ.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής