Ποιοι είμαστε
Αρχική 10 + 1 θεωρίες συνωμοσίας που συναντάμε συχνότερα στο διαδίκτυοΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

10 + 1 θεωρίες συνωμοσίας που συναντάμε συχνότερα στο διαδίκτυο

9 Μαΐ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Από αρκετά μικρή ηλικία με συνάρπαζαν οι ιστορίες που περιελάμβαναν εξωγήινους, νέες τάξεις πραγμάτων, στημένους θανάτους και κακούς πράκτορες που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μου.  Δεν χρειάζεται πολύ ψάξιμο για να βρεις τα μισά απ’ όσα ανέφερα , μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, σε συνωμοσιολογικά blogs και σελίδες . Από αρκετές σελίδες βρήκα έτοιμα και αριθμημένα 11 από αυτά τα οποία θα προσπαθήσουμε να τα καταρρίψουμε με λογικά επιχειρήματα αλλά και αποδείξεις σ αυτό το άρθρο.

1. Ο Σαίξπηρ δεν υπήρξε ποτέ

 sin1

Τα έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ είναι γνωστά παγκοσμίως. Μάλιστα ο Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας θεωρείται ευρέως ως ο σημαντικότερος, που έγραψε στην αγγλική γλώσσα αλλά και ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς παγκοσμίως. Ωστόσο αρκετοί πιστεύουν ότι ο Σαίξπηρ δεν υπήρξε ποτέ. Θεωρούν ότι ο άνθρωπος πίσω από τα έργα του Άγγλου συγγραφέα είναι στην πραγματικότητα ο Christopher Marlowe .

2. Ποια υπερθέρμανση του πλανήτη ;

 sin2

Τι και αν οι επιστήμονες κρούουν το κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Τι και αν μιλούν για το λιώσιμο των πάγων και για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας που σε κάποια χρόνια μπορεί να πνίξει ολόκληρες πόλεις. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι όλα όσα λέγονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια απάτη.

3.  Το Aids είναι μια δημιουργία της CIA

 sin3,1

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο ιός του AIDS δημιουργήθηκε σε εργαστήρια από τη CIA προκειμένου να εξαλείψει τους ομοφυλόφιλους και τους Αφροαμερικανούς.

4. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα δολοφονήθηκε

 sin3

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχασε τη ζωή της στις 31 Αυγούστου 1997 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στους δρόμους του Παρισιού. Όμως αρκετοί δεν πιστεύουν ότι πρόκειται για ατύχημα αλλά για δολοφονία. Μάλιστα θεωρούν ότι πίσω από τη δολοφονία της δημοφιλούς πριγκίπισσας κρύβεται η Βασίλισσα Ελισάβετ.

5. Ο Elvis προσποιήθηκε το θάνατο του

 sin4

Είναι σύνηθες όταν πεθαίνει ένας ”μύθος” οι άνθρωποι να μην πιστεύουν ότι έφυγε από τη ζωή. Το ίδιο λοιπόν συνέβη και στην περίπτωση του Elvis Presley με αρκετούς να θεωρούν ότι προσποιήθηκε το θάνατο του για να εξαφανιστεί. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που εβδομάδες μετά το θάνατο του Elvis ισχυριζόντουσαν ότι τον είδαν κάπου.

6. Οι  Illuminati ελέγχουν τα πάντα

 sin5

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μια ομάδα ανθρώπων της παγκόσμιας ελίτ, οι Illuminati, κρύβονται πίσω από όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου. Εκείνοι παίρνουν ουσιαστικά τις αποφάσεις και καθοδηγούν τα πράγματα παγκοσμίως.

7. Η επίθεση στους δίδυμους πύργους δεν έγινε ποτέ

 7,1

Τι και αν στις 11 Σεπτέμβρη του 2001 η επίθεση στους δίδυμους πύργους ήταν πρώτο θέμα σε όλες τις ειδήσεις του κόσμου. Τι και αν χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. Κάποιοι δεν λένε να το πιστέψουν και θεωρούν ότι στις 11/09 δεν συνέβη τίποτα. Μάλιστα αναφέρουν ότι όλα όσα παρακολουθήσαμε στις οθόνες μας ήταν αποτέλεσμα εφέ.

8. Έχετε τηλεόραση; Σας παρακολουθεί η κυβέρνηση

 sin6

Ζούμε σε μια εποχή όπου στους δρόμους υπάρχουν χιλιάδες κάμερες ασφάλεια. Πολλοί άνθρωποι λοιπόν πιστεύουν ότι το κράτος άρχισε να παρακολουθεί τους πολίτες και μέσα στα σπίτια τους. Οι έξυπνες τηλεοράσεις, οι κάμερες στους υπολογιστές και στα κινητά ίσως μπορούν να είναι τα ”μάτια” της κυβέρνησης στα σπίτια μας. Λέτε να καλύψουμε τις κάμερες ;

9.  Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος δεν έγινε ποτέ

 sin7

Ίσως αυτή να είναι η πιο τρελή θεωρία συνωμοσίας από όλες τις υπόλοιπες. Για κάποιους ανθρώπους η ιστορία που μας μαθαίνουν είναι λάθος. Σύμφωνα με τη δική τους θεωρία ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ήταν ένα κόλπο από τους Illuminati για να τρομάξουν το κόσμο ώστε να υποταχθεί πιο εύκολα.

10. Ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε

 sin8

Όλοι σκέφτονται τον Χίτλερ σαν ένα ”τέρας” και για αυτό δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι αυτοκτόνησε. Για εκείνους ο Αδόλφος Χίτλερ δραπέτευσε στην Νότια Αμερική και έζησε την υπόλοιπη ζωή του εκεί.

11. Μας ψεκάζουν ή όχι ;

 psekasmoi

Μια ερώτηση που φαίνεται να βασανίζει αρκετά την ελληνική κοινωνία. Το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα έχει φτάσει μέχρι και στο ελληνικό κοινοβούλιο. Τελικά η άσπρη γραμμή πίσω από τα αεροπλάνα έχει να κάνει με αεροψεκασμούς που θέλουν να μας κάνουν πιο υποτονικούς ώστε να μην αντιδράμε ; Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι ψεκασμοί είναι μυστικοί και γίνονται τόσο από εμπορικά όσο και από στρατιωτικά αεροπλάνα.

http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/humor/10-1-apisteytes-thewries-synwmosias.3456778.html


Ας αρχίσουμε σιγά σιγά να αναλύουμε τους παραπάνω μύθους.

1. Ο Σαίξπηρ δεν υπήρχε ποτέ.  Ο Σαίξπηρ ήταν ο όμηρος του 15ου αιώνα. Οι αμφισβητήσεις γύρω από το έργο του προέρχονται από την ομοιότητά τους με τα έργα του Φράνσις Μπέηκον , του Κρίστοφερ Μάρλοου, του Ουίλιαμ Στάλνεϊ και του Edward de Vere. Επιπλέον το γεγονός ότι δεν άφησε γραπτά ή άλλα χειρόγραφα κατά την λεπτομερή διαθήκη του , όξυναν τις σκέψεις και τις αμφιβολίες πολλών λογίων και σκεπτικιστών , ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Σίγκμουντ Φρόυντ κι ο Μαρκ Τουέην. Ωστόσο η συγκεκριμένη άποψη στηρίζεται από μια πολύ μικρή μειοψηφία ακαδημαϊκών καθώς οι περισσότεροι , ενώ αποδέχονται ότι τα έργα του προφανώς και επηρεάστηκαν από συγγραφείς της ίδιας περιόδου καθώς υπήρχε πολλές φορές και άμεση καλλιτεχνική επαφή μεταξύ τους, απορρίπτουν τη μη αυθεντικότητα του προσώπου του Σαίξπηρ.

2. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους οι “σκεπτικιστές” τους φαινόμενου του θερμοκηπίου. 

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και στο παρακάτω βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=tSrZIPnx8OU

Τι πραγματικά όμως συμβαίνει ; Αντιγράφοντας από παλαιότερο κείμενο μας, «είναι στην ανθρώπινη φύση να θυμόμαστε ασυνήθιστα γεγονότα όπως καύσωνες ρεκόρ και έντονη παγωνιά». Τι σημανει αυτό ; Όταν για παράδειγμα στην Ελλάδα ένας χειμώνα (μέσα στους 10 που που έχουμε ζήσει στην Αθήνα π.χ.) είναι ιδιαίτερα παγωμένος, αυτό το γεγονός θα αποτυπωθεί στον νου μας για πάρα πολύ καιρό. Εμείς αυτόματα θα θεωρήσουμε πως , να αφού ζήσαμε αυτόν τον παγωμένο χειμώνα , δεν βλέπουμε πουθενά το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Βέβαια το καλοκαίρι θα φάμε στη μάπα το 45αρι και θα ξεχάσουμε όσα είχαμε πει για τον χειμώνα. Βέβαια εάν πάλι ένας χειμώνας σε 5 χρόνια είναι σχετικά “βαρύς” για την Ελλάδα, τότε πάλι όλοι θα ξεπεταχτούν και θα πουν τα ίδια για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Δυστυχώς είναι μια ατέρμονη διαδικασία, που εάν εσύ σαν προσωπικότητα είσαι επιρρεπής σ’ αυτήν, τότε είσαι αναγκασμένος να τη ζεις και να την ξαναζείς για πάντα.  Σε παλαιότερο κείμενο μας υπάρχει αναλυτική εξήγηση ως προς το φαινόμενο του θερμοκηπίου  αλλά και ως προς τους αρνητές του . Εδώ 

3. Το aids είναι δημιουργία της CIA.  Και ρωτώ εγώ, πως είναι δυνατόν η τέλεια CIA (έτσι όπως θέλουν οι συνωμοσιολόγοι να μας την παρουσιάζουν) να ήταν τόσο ανεύθυνη ; Εννοώ πως όταν φτιάχνεις έναν ιό που υποτίθεται δημιουργήθηκε για να εξαλείψει του ομοφυλόφιλους και τους Αφρικανούς, τελικά ξεφεύγει και γίνεται αυτή η μέγιστη πανδημία και μάστιγα του κόσμου ; Για να συνοψίζουμε δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς εμφανίστηκε το AIDS. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι εμφανίστηκε κάποια στιγμή ανάμεσα στο 1926 και στο 1946, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι είχε μεταπηδήσει από τους χιμπατζήδες στους ανθρώπους ήδη από το 1675 (Garret, 2000). Οι επιστήμονες υποψιάζονταν ότι ο ιός HIV είχε κάποια σχέση με τα θηλαστικά της Αφρικής πολύ πριν αποδειχθεί η σχέση του με τους χιμπατζήδες. Η Beatrice Hahn του University of Alabama at Birmingham, η οποία εστιάζει τις έρευνές της στον HIV1, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του 6ου Συνεδρίου για τους Ρετροϊούς και τις Ευκαιριακές Λοιμώξεις στο Σικάγο την προέλευση του ιού από τους χιμπατζήδες (Beil, 1999). O Marx, του Tulane University Medical Center in N. Orleans, βοήθησε στον εντοπισμό της προέλευσης του HIV2 σε ένα άλλο θηλαστικό, τον πίθηκο sooty mangabey (Beil, 1999).

Ακόμη δεν έχει δοθεί πλήρης εξήγηση στο φαινόμενο της έντονης εξάπλωσης της επιδημίας στην εποχή μας. Οι εκδοχές που υπάρχουν (Ινστιτούτο Παστέρ, 1998) είναι κυρίως τρεις:
α. Η εκδοχή της μετάλλαξης που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της παθογόνου δράσης του ιού, είναι μάλλον απίθανη.
β. Η εκδοχή της παρασκευής του ιού από τον άνθρωπο αποκλείεται, καθώς η τεχνολογία που θα απαιτούσε ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είχε ακόμη ανακαλυφθεί.
γ. Η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι οι HIV υπήρχαν στη φύση από πολύ παλιά και μόνο η ευρεία διασπορά τους είναι καινούρια.

4. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα δολοφονήθηκε. Η ιδιαίτερα αγαπητή στον αγγλικό κόσμο πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώνεται σε τροχαίο δυστύχημα την τελευταία μέρα του καλοκαιριού του 1997. Ο κόσμος σχεδόν αμέσως άρχισε να διαδίδει φήμες , ότι δολοφονήθηκε μετά από εντολή της βασίλισσας Ελισάβετ. Δυστυχώς τέτοιες αντιδράσεις είναι σχεδόν αναμενόμενες και γραφικές κάθε φορά που ένα γνωστό και αγαπητό πρόσωπο φεύγει από τη ζωή. Η βρετανική αστυνομία μετά από την μεγάλη πίεση που της ασκήθηκε ξανάνοιξε την υπόθεση του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνας αλλά δεν βρήκε κανένα νέο στοιχείο. Η συνωμοσιολογική λογική πάντα ψάχνει το πιο περίπλοκο και εξωπραγματικό αίτιο για κάποιο συμβάν, δυστυχώς μερικές φορές όμως τα πράγματα είναι όπως έχουν.

5. Ο Εlvis (Lives αναγραμματισμένα) ζει! Ίσως να είναι μια από τις πιο καλά διαδεδομένες συνωμοσιολογικές ιστορίες στον κόσμο. Άλλο ένα αγαπητό πρόσωπο το οποίο ο κόσμος δεν ήθελε να το αποχωριστεί. Έτσι λοιπόν βασισμένος σε λεπτομέρειες και μικρές ανακρίβειες (το κέρινο ομοίωμα που αντικατέστησε το πτώμα του στο φέρετρο και άλλα πολλά) αποτέλεσαν ακρογωνιαίους λίθους του μύθου. Βέβαια ο Έλβις κατά τη μέρα της κηδείας του ήταν σε λαϊκό προσκύνημα. Προσωπική μου άποψη κάποιος που θα έβλεπε την σωρό του θα καταλάβαινε εάν ήταν όντως εκείνος ή κάποιος φτιαγμένος από κερί. Παρ’όλα αυτά νεκρός ή ζωντανός πάντα θα είναι στις καρδιές μας.

6. Οι Illuminati ελέγχουν τα πάντα. Στην Ελλάδα τουλάχιστον, έχουμε μπλέξει λίγο τον ελευθεροτεκτονισμό (μασονία) με τους Illuminati. Ιστορικά υπήρχαν επαφές μεταξύ τους, αλλά ποτέ δεν έγιναν ένα. Οι Illuminati δεν υφίστανται σήμερα παρά μόνο κάποιοι παρόμοιοι βαθμοί που αποδίδονται στον Αρχαίο και Αρχέγονο Ανατολικό Τύπο Misraim-Memphis.

7. Η επίθεση των δίδυμων πύργων δεν συνέβη ποτέ. Άλλος ένας από τους φρεσκότερους μύθους που κυκλοφορούν. Τι να πω κι εγώ; Όταν συγγενείς μου ήταν αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων; Όπου εκατομμύρια άνθρωποι ήταν αυτόπτες μάρτυρες ; Τα θύματα και οι συγγενείς τους ; Όλοι αυτοί απλά ψεκάστηκαν και είδαν ειδικά εφέ ; Εδώ μπορείτε να δείτε τον ακριβή απολογισμό των θυμάτων.

8. Οι κυβερνήσεις μας παρακολουθούν μέσω των τηλεοράσεων. Ακόμα και κάποιος που δεν γνωρίζει από τεχνολογία , μπορεί να καταλάβει ότι δεν γίνεται να παρακολουθήσεις ηλεκτρονικά (εκτός κι αν πιάνεται ως κυβερνητική παρακολούθηση η τηλεθέαση στα μεξικάνικα σίριαλ) κάποιον δίχως κάμερα ή μικρόφωνο. Δεν θεωρώ πιθανό να παρακολουθούν τη γιαγιά μου μέσω της τηλεόρασής της (ένα μοντέλο του 1980) και μετά να την ψεκάζουν κι από πάνω. Βέβαια μετά τις αποκαλύψεις του Snowden που νομίζω αφορούσαν κυρίως το internet και τα κινητά, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί. Όχι μόνο επειδή κινδυνεύουν να διαρρεύσουν τα φοβερά μυστικά μας στην κυβέρνηση, αλλά επειδή υπάρχουν και άνθρωποι εκτός κυβερνήσεων που καραδοκούν στο να πέσεις σε μια απάτη τους και να κερδοφορήσουν από εσένα . Κι ένα παλιό παράδειγμα του Energy Saver Pro .

9. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν συνέβη ποτέ. Οι παππούδες μας δηλαδή δεν πολέμησαν ποτέ. Επιπλέον οι 62 εκατομμύρια νεκροί είναι ένα ψέμα που δημιούργησαν οι Illuminati. Δεν ξέρω πως μπορώ να καταρρίψω τον συγκεκριμένο ισχυρισμό. Απλά θα παραθέσω τον παρακάτω σύνδεσμο της ελληνικής wikipedia που μιλάει αναλυτικά για τον ψευτοπόλεμο εκείνης της περιόδου . Εδώ 

10. Ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε. Λίγα είναι γνωστά για τον θάνατο του Χίτλερ. Ο Χίτλερ αυτοκτόνησε μαζί με την ερωμένη του Εύα Μπράουν στις 30 Απριλίου του 1945, ενώ το Βερολίνο πολιορκούνταν από τον Κόκκινο Στράτο. Τα πτώματα τους υποτίθεται ότι όταν βρέθηκαν ήταν εντελώς καμένα και πως μόνο με τη βοήθεια ενός οδοντιάτρου θα μπορούσε να ανιχνευθεί η ταυτότητά τους. Στη συνέχεια το 1970 ο επικεφαλής της KGB Γιούρι Αντρόπωφ διέταξε να αναζητηθούν τα απομεινάρια του Χίτλερ προκειμένου να καταστραφούν ολοκληρωτικά έτσι ώστε να αποτρέψει νεοναζιστικές οργανώσεις να κάνουν το σημείο ταφής του, προσκύνημα . Οι Ηνωμένες Πολιτείες όμως καθόλη τη διάρκεια των γεγονότων από το θάνατο του Χίτλερ μέχρι πολύ αργότερα, θεωρούσαν πιθανό το σενάριο, ο Χίτλερ να είχε διαφύγει μέσω , πρώην συμμαχικών χωρών, στη Λατινική Αμερική και είχε εκδόσει και τη παρακάτω πιθανή μεταμφίεσή του.

1280px-Hitlerwithoumoustache0002

και 11. Μας ψεκάζουν ; Η απάντηση βρίσκεται εδώ.

 

http://www.hiv-aids.gr/pages/k1b.htm

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/diana/10521651/Princess-Diana-was-not-murdered-by-SAS-Met-Police-say.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Illuminati

http://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Adolf_Hitler

 http://en.wikipedia.org/wiki/William_Shakespeare

http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/humor/10-1-apisteytes-thewries-synwmosias.3456778.html

Σπύρος Α. – Ethereal Society

Αρθρογράφος - Ερευνητής