Ποιοι είμαστε
Αρχική Aστραπές στη Βενεζουέλα; – Φωτογραφία.HOAXES

Aστραπές στη Βενεζουέλα; – Φωτογραφία.

10 Μαΐ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Κυκλοφορεί μια εντυπωσιακή φωτογραφία με δεκάδες αστραπές και τον ισχυρισμό πως είναι το φυσικό φαινόμενο Catatumbo Lightning στη Βενεζουέλα.

22602

Η φωτογραφία συνοδεύει πολλά άρθρα που μιλάνε για το παραπάνω φαινόμενο, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Η εντυπωσιακή φωτογραφία δεν τραβήχτηκε στην Βενεζουέλα και δεν έχει καμιά σχέση με το φαινόμενο Catatumbo Lightning. Είναι μια φωτογραφία του φωτογράφου Χρήστου Κωτσιόπουλου. που τραβήχτηκε το 2011 στην Ικαρία και είναι 70 λήψεις συνδυασμένες σε ένα κάδρο. Έτσι βγαίνει και το 70 αστραπές σε μία φωτογραφία δεν τις μέτρησε κάποιος.

Την φωτογραφία θα την συναντήσουμε και σε πολλά ξενόγλωσσα άρθρα που εξηγούν το φαινόμενο Catatumbo Lightning στη Βενεζουέλα όπως ΕΔΩ και ΕΔΩ για παράδειγμα, αλλά αυτό, όπως ήδη αναφέραμε, δεν ισχύει.

Το φαινόμενο Catatumbo Lightning, έχει πάρει το όνομά του από τον ποταμό Catatumbo. και είναι ένα ατμοσφαιρικό φαινόμενο στις εκβολές του Catatumbo στη λίμνη Maracaibo. Μέχρι 280 λάμψεις αστραπών εμφανίζονται την ώρα σε αυτή την περιοχή με πολύ μεγάλη συχνότητα, για 140 – 160 νύχτες το χρόνο και για 10 ώρες.

https://www.youtube.com/watch?v=yyWkLsdJjPI

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.