Καταρρίπτεται – Εξαφανισμένος επιστήμονας μαζί με εργαστήριο LSD βρέθηκε σε υπόγειο σπιτιού

In Fake news, Hoax by Γιώργος Ζαβοδημητράκης1 Comment

Χωρίς τίτλο

Ας δούμε τι λέει και αυτή η ας το πούμε είδηση η οποία εμφανίστηκε και στην ελληνική μπλογκόσφαιρα.


 

Είχε εξαφανιστεί για πάνω από 30 χρόνια και οι κάτοικοι του σπιτιού δεν είχαν ιδέα για το τι κρυβόταν στα άδυτα του υπογείου τους.

Ένα ζευγάρι από την περιοχή Cottage Grove της Μινεσότα ανακάλυψαν έναν άνθρωπο που ζούσε σε ένα μυστικό εργαστήριο μέσα στο υπόγειο τους. Την προηγούμενη Τρίτη , οι αξιωματικοί του Warrington County πήγαν στο σπίτι της οικογένειας Morgan όταν δέχτηκαν μία κλήση για μια πιθανή διακοπή ρεύματος. Όταν έφτασαν εκεί οι αξιωματικοί είδαν την οικογένεια Morgan να στέκεται δίπλα στο δρόμο έξω από το σπίτι.

«Έτρεξαν προς το μέρος τους και είπαν ότι άκουσαν έναν άνδρα να φωνάζει μέσα στο υπόγειο τους και έτσι κάλεσαν το 911», είπε ο Σερίφης Bruce Normans.

Οι Αξιωματικοί είπαν ότι άκουγαν έναν άνθρωπο να φωνάζει από το υπόγειο τη στιγμή που εισήλθαν στην οικία των Morgan. Αλλά όταν κινήθηκαν προσεκτικά στο υπόγειο δεν έβλεπαν τίποτα, αλλά άκουγαν ήχους να προέρχονται πίσω από τον βόρειο τοίχος του υπογείου. Οι χτύποι έδειχναν ένα μεγάλο χώρο.

«Ήταν μια πολύ περίεργη κατάσταση. Έχουμε αναλάβει την πιθανότητα ότι ένας περιπλανώμενος η κάτι άλλο μπορεί να είχε παγιδευτεί πίσω από τους τοίχους και χρειάζεται βοήθεια, είπε ο αξιωματικός Jim Catelli στο Κανάλι 6.

Όταν οι αξιωματικοί μετέφεραν μια μεγάλη μεταλλική ντουλάπα, αποκάλυψαν μια είσοδος σε ένα μεγάλο υπόγειο δωμάτιο που ήταν γεμάτο από διάφορους επιστημονικούς εξοπλισμούς μαζί με έναν τρομοκρατημέν0, ηλικιωμένο άνδρα. Ο γέρος 83 χρόνια αναγνωρίστηκε ως ο Δρ Winston Corrigan, καθηγητής χημείας του Πανεπιστημίου της Μινεσότα που εξαφανίστηκε το φθινόπωρο του 1984 και κατοικούσε παλαιότερα στο σπίτι.

«Σαφώς ζει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει υποστεί σοβαρά ψυχολογικά τραύματα πιθανότατα από την μη κοινωνικοποίηση του. Δεν ξέρω αν ζούσε εκεί κάτω από τα 8ο’ς, αλλά εγώ δεν θα το αμφιβάλλω αυτό « , είπε ο αξιωματικός Landon Choler.

Ο Δρ Winston αυτή τη στιγμή παρακολουθείτε στο Νοσοκομείο του Abbott Northwestern στη Μινεάπολη, μέχρι να αποσταλεί στη ψυχιατρική κλινική στο Prairie Hills όπου θα υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση για να καθοριστεί η έκταση για τυχόν ψυχικές ασθένειες και ενδεχομένως να επανεισαχθεί στη σύγχρονη κοινωνία.

«Απλά δεν μπορώ να το πιστέψω … .είναι πολύ παράξενο, αλλά τώρα πολλά ξεδιαλύνονται. Η οικογένεια που ζούσε εκεί μετακόμισε επειδή είπε ότι το σπίτι ήταν στοιχειωμένο, οπότε υποθέτω αυτό έχει μια εξήγηση τώρα «, Δήλωσε ένας γείτονας ο οποίος ζούσε δίπλα εδώ και 33 χρόνια.

Η Αστυνομία εκτίμησε σε πάνω από 500.000 δολάρια αξίας τον εξοπλισμό εργαστηρίου και βρήκε επίσης ότι είχε κλαπεί από το Πανεπιστήμιο, μαζί με 3 όπλα χειρός, ένα τουφέκι, 55 βαρέλια (συμπεριλαμβανομένων τριών σχεδόν άδειων βαρελιών) τα οποία περιείχαν το υγρό διαιθυλαμίδιο του λυσεργικού οξέως, ένα ισχυρό παραισθησιογόνο ναρκωτικό ευρύτερα γνωστό ως LSD.

Το είδαμε στο crashonline.gr, periergaa.gr


 

Και πάλι δεν βλέπουμε στο άρθρο από που αντλήθηκε η πληροφορία, ψιλά γράμματα θα μου πείτε.

Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ εύκολο να την πατήσει κάποιος και να το περάσει σαν πραγματική είδηση, τι εννοώ θα καταλάβετε αμέσως.

Υπάρχουν δύο ιστοσελίδες που έχουν παρόμοιο λογότυπο και όνομα, η μία είναι η  IFLScience με διεύθυνση  http://www.iflscience.com/  και η δεύτερη με ονομασία IFLScience Organisation.

Η δεύτερη λοιπόν ιστοσελίδα δημοσίευσε και την ιστορία με τον εξαφανισμένο επιστήμονα, δείτε την στο παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.donotlink.com/f6uo

Η IFLScience Organisation δημοσιεύει σατιρικά και ψευδή δημοσιεύματα και εκμεταλλεύεται το  όνομα της  IFLScience χρησιμοποιώντας και σχεδόν το ίδιο σχέδιο στην ιστοσελίδα της  με την IFLScience,  έτσι την πατάνε πολλοί στο διαδίκτυο.

http://wafflesatnoon.com/fake-story-missing-scientist-found-hiding-in-drug-lab/

http://www.snopes.com/media/notnews/missingscientist.asp

Η σελίδα στο facebook της IFLScience αριθμεί εκατομμύρια μέλη ενώ της IFLScience Organisation μερικές εκατοντάδες και αυτό είναι ένα επιπλέον στοιχείο που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε από ποια ιστοσελίδα προέρχεται το άρθρο.

https://www.facebook.com/IFeakingLoveScience

https://www.facebook.com/IFLScience.org

Στο ελληνικό διαδίκτυο όπως έχουμε δει δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παρουσιάζουν και σαν πραγματικές ειδήσεις άρθρα από καθαρά σατιρικές ιστοσελίδες που το διατυμπανίζουν ότι πρόκειται για σατιρικές, θα είχαν πρόβλημα να αναπαράγουν και αυτό το άρθρο;

Γιώργος Ζ.

 

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Όπως και γενικά, στο ελληνικό διαδίκτυο, δεν έχουν κανένα πρόβλημα, να αντιγράφουν ιστοσελίδες, και να δανείζονται ολόκληρα ονόματα ή τίτλους ιστοσελίδων, προσθέτοντας άλλη μία λέξη, κάνοντάς τα δικά τους.

    Μπερδεμένο, όπως το λέω, αλλά αλήθεια.