Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Ανθρώπινο Δάχτυλο 100.000.000 ετώνHOAXES

Καταρρίπτεται – Ανθρώπινο Δάχτυλο 100.000.000 ετών

21 Μαΐ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Πριν από λίγες ημέρες επανακυκλοφόρησε στα συνωμοσιολογικά blogs το συγκεκριμένο hoax,το οποίο υποτίθεται πως καταρρίπτει τη θεωρία της εξέλιξης αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει και την ύπαρξη εξωγήινων(ΣΟΚ!!11!1). Είναι αλήθεια ότι μπορεί να μας βασάνισε (οπτικά τουλάχιστον) αρκετή ώρα για να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι αλλά τελικά βρήκαμε μια άκρη.


chas

Το παλαιότερο ανθρώπινο απολίθωμα που έχει βρεθεί λέγεται πως είναι 2.800.000 χρονών σύμφωνα με την επίσημη ανθρωπολογία.

Αλλά η άποψη αυτή αμφισβητείται από ένα πλήθος ευρημάτων που απλά δεν ταιριάζουν, όπως αυτό το απολιθωμένο ανθρώπινο δάχτυλο που χρονολογείται πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια.

Αυτό το περίεργο εύρημα ανακαλύφθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 από τον ιδιοκτήτη ενός λατομείου, σε ένα σωρό από χώματα. Το χαλίκι όπως και το απολιθωμένο δάχτυλο εξορύχθηκαν από σχηματισμούς ασβεστόλιθου της Κρητιδικής Εποχής, στο Τέξας.

Προηγούμενα απολιθώματα δεινοσαύρων που είχαν ανασκαφεί στην ίδια περιοχή έδειξαν την ίδια περίπου ηλικία. Αυτό φαίνεται να επαληθεύει και τις περουβιανές πέτρες Ica που δείχνουν δεινόσαυρους και ανθρώπους να συνυπάρχουν και να ακυρώνει την θεωρία ότι απλά τους φαντάστηκαν.

Σύμφωνα με τους παλαιοντολόγους για να απολιθωθεί ένας μαλακός ιστός, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του να είχε θαφτεί γρήγορα σε ένα περιβάλλον χωρίς οξυγόνο. Κατ” αυτό τον τρόπο, τα μεμονωμένα κύτταρα ορυκτοποιήθηκαν ατομικά και έτσι διατηρήθηκαν τα μικροσκοπικά στοιχεία τους.sidectΑν κάποιος θεωρήσει ότι το εύρημα είναι απλά ένα κομμάτι πέτρας που μοιάζει μα ανθρώπινο δάχτυλο, θα απογοητευτεί. Σαρώσεις CAT, ακτίνες Χ, αποκάλυψαν την παρουσία οστών, αρθρώσεις και τένοντες στο εσωτερικό του δακτύλου.100_million_year_old_finger-700x360

Τι αποδεικνύει όλο αυτό; Ότι υπήρχαν άνθρωποι πρίν από 100.000.000 χρόνια, οπότε όλες οι επίσημες εκτιμήσεις για το πόσο παλιά φτάνει το ανθρώπινο είδος είναι όλες λάθος.

Μία δεύτερη περίπτωση θα ήταν να μιλήσουμε για χρονοταξιδιώτες και μία τρίτη για την ύπαρξη εξωγήινων ή αρχαίων αστροναυτών.

Το είδαμε Εδώ


Μπορώ να πω πως ο συγκεκριμένος μύθος αποτελεί μια ιδιαίτερα αξιόλογη και παραπλανητική είδηση που έχει ρίζες από τα τέλη του 20ου αιώνα όταν ο ψευδοεπιστήμονας  Carl Baugh βρήκε υποτίθεται το απολιθωμένο ανθρώπινο δάχτυλο στο Τέξας. Από τη στιγμή της εύρεσης του μέχρι ακόμα και σήμερα, ακολουθούσε τη συχνή τακτική των ψευδοεπιστημόνων, δηλαδή να παραθέτει αβάσιμες γενικολογίες και αοριστολογίες, αποφεύγοντας πάντοτε την άμεση αντιπαράθεση και πλήρη κατανομή των στοιχείων. Αρχικά δεν γνωρίζουμε καν αν όντως αυτό το “δάχτυλο” βρέθηκε στο Texas, αλλά αποδεχόμενοι ότι βρέθηκε εκεί δεν υπάρχουν καν αποδείξεις ότι άνηκε σε άνθρωπο ή σε κάποιον έμβιο οργανισμό.

Η αξονική τομογραφία που δείχνει η φωτογραφία μας παρουσιάζει δήθεν τις αρθρώσεις των οστών, αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που διακρίνεται είναι ανομοιογενή σκοτεινά μαύρα κενά. Αυτό παρατηρείται σε αρκετά πετρώματα καθώς η ακτινοβολία συναντάει μεγάλες ποσότητες διαφόρων “υλικών” που πρέπει να διαπεράσει για να φτάσει στο κέντρο του πετρώματος. Παράλληλα ο Baugh ισχυριζόταν πως το “δάχτυλο” άνηκε στο αριστερό χέρι ενός κοριτσιού. Εκτός του ότι δεν στήριζε επαρκώς τις υποθέσεις του αυτές, είναι σχεδόν αδύνατο κανείς να καταλάβει το φύλο ενός ατόμου από ένα κομμάτι ενός απολιθωμένου δακτύλου. Στη συνέχεια ο Baugh υποστήριξε πως οι μικροσκοπικές τελίτσες που διαφαίνονται είναι οι πόροι των οστών. Στην πραγματικότητα αυτές οι τελίτσες είναι διάφορα ιζήματα εντός του πετρώματος.

Η ιστορία του Bauch περί “απολιθωμένου δαχτύλου” δεν έγινε αποδεκτή στις επιστημονικές κοινότητες και παράλληλα αφμισβητήθηκε ακόμα και το κατά πόσο αποτελεί απολίθωμα έμβιου οργανισμού. Πάνω στην ολική κατάρρευση της θεωρίας του ο Bauch (αλλά κι άλλοι ερευνητές επί του θέματος) ισχυρίστηκε εμμέσως ότι μπορεί να αποτελεί απολίθωμα ενός προϊστορικού οργανισμού ή απολιθωμένη “σήραγγα” σκουληκιών. Παρόλα αυτά ακόμα κι εκεί οι πληροφορίες ήταν σχεδόν αβάσιμες και το ενδεχόμενο να άνηκε σε κάποιον έμβιο οργασμό ήταν πολύ μικρό. Το πιθανότερο είναι πως ήταν μια τυχαία πέτρα (που πολλοί από μας μπορούμε να βρούμε) η οποία είχε αυτό το αρκετά πειστικό ,για κάποιους, σχήμα δαχτύλου. Βασισμένος ο Bauch στο συνωμοσιολογικό πλήθος , το οποίο ακόμα κι αυτό, λόγω ελλείψει στοιχείων αλλά και συνεργασίας,  τον πρόγκηξε σε μεγάλο βαθμό.

Από τη στιγμή φυσικά που ο Bauch ισχυρίστηκε ότι βρήκε κάτι, το βάρος της απόδειξης έπεφτε στα χέρια του. Το γεγονός ότι παρουσίαζε ημιτελείς αποδείξεις και μεταπηδούσε διαρκώς σε άλλες εξηγήσεις όταν στριμωχνόταν μας δείχνει από βάση την αδυναμία του επιχειρήματός του.

Όσο για εξωγήινους και και χρονοταξιδιώτες που λέει το άρθρο, πραγματικά δυσκολεύομαι να σκεφτώ πως ακριβώς τα συνέδεσε και φοβάμαι πως εάν τελικά το κάνω θα καεί ό,τι έχει απομείνει από τον εγκέφαλό μου.

http://www.talkorigins.org/indexcc/CC/CC120.html

http://www.talkorigins.org/faqs/paluxy/nbc.html

http://paleo.cc/paluxy/finger.htm

Σπύρος Α. – Ethereal Society

Αρθρογράφος - Ερευνητής