Ποιοι είμαστε
Αρχική Η Ομοιοπαθητική απομυθοποιείται από μόνη της. Δηλώσεις διάσημου ομοιοπαθητικού.ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Ομοιοπαθητική απομυθοποιείται από μόνη της. Δηλώσεις διάσημου ομοιοπαθητικού.

7 Ιου
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Στα ellinikahoaxes έχουν αναρτηθεί αρκετά άρθρα βασισμένα σε επιστημονική αρθογραφία που δείχνουν ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν καμία επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό, δεν θα βασιστώ όμως αυτή την φορά σε τέτοια άρθρα, θα βασιστώ σε δήλωση επίσημου φορέα της εναλλακτικής ιατρικής αλλά και ενός διάσημου ομοιοπαθητικού, θέλοντας έτσι με αυτό τον τρόπο να προβάλλω και τις απόψεις όσων ασχολούνται σοβαρά με την ομοιοπαθητική και όχι με τρόπο που θυμίζει τσαρλατάνο και αγύρτη.

Θα ξεκινήσω από τον Edzard Ernst, διάσημος ομοιοπαθητικός και καθηγητής Συμπληρωματικής ιατρικής, ο οποίος όπως φαίνεται δε συμπεριφέρεται σαν τσαρλατάνος, δήλωσε.

Κάνω έκκληση στην τιμιότητα. Αφήστε τον κόσμο να αγοράζει αυτό που θέλει, αλλά πείτε του την αλήθεια γι’αυτό που αγοράζει. Αυτά τα φάρμακα δεν είναι βιολογικά αληθοφανή και οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι δεν έχουν εντελώς καμία επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Το επιχείρημα ότι αυτές οι πληροφορίες είναι άσχετες και ασήμαντες για τους πελάτες είναι απλά γελοίο.

“My plea is simply for honesty. Let people buy what they want, but tell them the truth about what they are buying. These treatments are biologically implausible and the clinical tests have shown they don’t do anything at all in human beings. The argument that this information is not relevant or important for customers is quite simply ridiculous,”

Δείτε τη δήλωση του σε άρθρο που φιλοξενήθηκε στον Guardian το 2008

http://www.theguardian.com/science/2008/jul/21/pharmacists.homeophathy

Το Μάρτιο του 2015 φιλοξενήθηκαν και άλλες δηλώσεις του του Edzard Ernst με τίτλο.

There is no scientific case for homeopathy: the debate is over. (Δεν υπάρχει καμία επιστημονική υπόθεση για την ομοιοπαθητική: η συζήτηση τελείωσε)

Και δηλώνει πως.

Our trials failed to show that homeopathy is more than a placebo. (Οι δοκιμές μας απέτυχαν να δείξουν πως η ομοιοπαθητική δεν είναι κάτι παραπάνω από εικονική ιατρική placebo)

.• The claims made by homeopaths to cure conditions like cancer, asthma or even Ebola were bogus. (Οι ισχυρισμοί από ομοιοπαθητικούς για θεραπεία καρκίνων, άσθμα ή και του ιού Εμπόλα είναι ψευδείς)

• Surveys and case reports suggested that homeopathy can be dangerous  (Έρευνες και αναφορές έδειξαν ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να γίνει επικίνδυνη)

 • The promotion of homeopathy is not ethical. (Η προώθηση της ομοιοπαθητικής δεν είναι ηθική)

Δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο τις δηλώσεις.

http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/mar/12/no-scientific-case-homeopathy-remedies-pharmacists-placebos

Αυτό όμως το η ομοιοπαθητική μπορεί να γίνει επικίνδυνη μου θύμισε τη περίπτωση του 9 μηνών κοριτσιού που πέθανε γιατί οι γονείς το έτρεχαν σε ομοιοπαθητικό γιατρό για να το θεραπεύσει από έκζεμα. Συνέπεια αυτού του τραγικού γεγονότος ήταν να καταδικαστούν και οι γονείς για ανθρωποκτονία από αμέλεια αλλά και ο ομοιοπαθητικός για ανθρωποκτονία από βαριά εγκληματική αμέλεια.

Δείτε την ιστορία στο παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.smh.com.au/national/parents-guilty-of-manslaughter-over-daughters-eczema-death-20090605-bxvx.html

Σε ένα καλό συνωμοσιολόγο που σέβεται τον εαυτό του θα του περάσει η ιδέα πως είτε τον απείλησαν, είτε τα πήρε από τις φαρμακευτικές, ας δούμε όμως τι δήλωσε και το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής Ιατρικής (NCCIH), πρώην Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής (NCCAM) των Η.Π.Α.

Δηλώνει λοιπόν και παραδέχεται πως…..

Μερικές από τις κυριότερες έννοιες της ομοιοπαθητικής δεν συμβαδίζουν με τις θεμελιώδεις έννοιες της χημείας και της φυσικής. Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί με επιστημονικούς όρους το πως ένα φάρμακο που περιέχει ελάχιστο ή κανένα ενεργό συστατικό θα μπορούσε να έχει κάποια επίδραση. Αυτό, με τη σειρά του, δημιουργεί μεγάλες προκλήσεις για την αυστηρή κλινική έρευνα των ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Για παράδειγμα, δεν μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει ότι ένα ιδιαίτερα αραιωμένο φάρμακο περιέχει αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία, ή να αναπτύξει αντικειμενικές μετρήσεις που δείχνουν την επίδραση των ιδιαίτερα αραιωμένων φαρμάκων στο ανθρώπινο σώμα.

A number of the key concepts of homeopathy are not consistent with fundamental concepts of chemistry and physics. For example, it is not possible to explain in scientific terms how a remedy containing little or no active ingredient can have any effect. This, in turn, creates major challenges to rigorous clinical investigation of homeopathic remedies. For example, one cannot confirm that an extremely dilute remedy contains what is listed on the label, or develop objective measures that show effects of extremely dilute remedies in the human body.

Δείτε το στο παρακάτω σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Εθνικό Κέντρου Συμπληρωματικής Ιατρικής (NCCIH), πρώην Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής (NCCAM) των Η.Π.Α

https://nccih.nih.gov/health/homeopathy

Όπως είδατε δεν χρησιμοποίησα πηγές από ιατρικές και επιστημονικές έρευνες, έρευνες που ένα συνωμοσιολογικό μυαλό τις κατατάσσει σε κατευθυνόμενες και πληρωμένες, χρησιμοποίησα πηγές της εναλλακτικής ιατρικής όπου φαίνεται καθαρά πως δεν αποδεικνύεται επιστημονικά ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα έχουν επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Αρθρογράφος - Ερευνητής