Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – ΣΑΛΟΣ- ΒΡΕΘΗΚΕ Η Θρυλική «ΠΥΛΗ Του ΑΔΗ»!!! ΓΙΑΤΙ Φρουρείται Από Το Υπουργείο Άμυνας;HOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – ΣΑΛΟΣ- ΒΡΕΘΗΚΕ Η Θρυλική «ΠΥΛΗ Του ΑΔΗ»!!! ΓΙΑΤΙ Φρουρείται Από Το Υπουργείο Άμυνας;

9 Ιου
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Η είδηση κυκλοφορεί και αναπαράγεται από το 2012, αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα…

Πριν την καταρρίψουμε, ας διαβάσουμε τι ισχυρίζεται.

ΣΑΛΟΣ- ΒΡΕΘΗΚΕ Η Θρυλική «ΠΥΛΗ Του ΑΔΗ»!!! ΓΙΑΤΙ Φρουρείται Από Το Υπουργείο Άμυνας;

24001

Aμύθητος αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε στη Μεσσηνία-Άνω του ενός δισ. ευρώ εκτιμάται μόνο η αξία των χρυσών κτερισμάτων!!! Η πύλη του Άδη στην Ιθώμη και το μεγάλο μυστικό!!!

Ναι όσο απίστευτο και να φαίνεται, βρέθηκε ο θολωτός τάφος του θρυλικού Βασιλιά της Αρχαίας Μεσσήνης, Αριστόδημου, ο οποίος για αιώνες τώρα ήταν βασική επιδίωξη της αρχαιολογικής υπηρεσίας και εκατοντάδων επίδοξων θησαυροκυνηγών, οι υποίοι είχαν κυριολεκτικά ανασκάψει την ανατολική πλευρά του ιερού όρους της Μεσσηνίας, Ιθώμη, όπου κατά τον Παυσανία είχε… ταφεί ο εν λόγω βασιλιάς. Πολλοί πίστευαν από τα παλαιότερα χρόνια, ότι ο τάφος του Αριστόδημου ο οποίος είχε θυσιάσει την κόρη του,σύμφωνα με χρισμό του μαντείου των Δελφών, προκειμένου να απελευθερωθεί η Μεσσηνία από τους Σπαρτιάτες, ότι βρίσκεται κοντά στο χωριό Αριστοδήμειο της Ιθώμης και για το λόγο αυτό έδωσαν στο χωριό αυτό το όνομα του θρυλικού βασιλιά.

Νεότερες μελέτες ιστορικών είχαν αποφανθεί ότι ο περιβόητος τάφος με τους αμύθητους θησαυρούς, βρίσκεται κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού “Βαλύρα”, όπου κατά την ιστορία διάβηκε ο λυράρης της αρχαιότητας Θάμυρις και συνέβη το γνωστό περιστατικό της ρίψης της λύρας στο νερό μετά της τύφλωσή του από τις εννέα Μούσες. Έκτοτε η περιοχή αυτή οργώνονταν κατά καιρούς από λαθροανασκαφείς, οι οποίοι εφοδιασμένοι με ανιχνευτές μετάλλων προσπαθούσαν τις νύχτες να εντοπίσουν τον θησαυρό που θα τους έκανε βαθύπλουτους. Εις μάτην όμως, γιατί παρά τις δεκάδες τρύπες που δημιούργησαν σκάβοντας, ο θησαυρός ήταν αδύνατον να εντοπιστεί.Όμως όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος, όπως λέει και ο σοφός λαός.

Και η στιγμή που ήρθε ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μια ομάδα ανθρώπων της περιοχής που αγαπούν την πολιτιστική παράδοση της περιοχής τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την προστατεύσουν και να την προβάλουν.

Η πύλη του Άδη στην Ιθώμη και το μεγάλο μυστικό!!!

Η ομάδα αυτή των ανθρώπων του πολιτισμού της Ιθώμης, αξιοποιώντας αρχαίες γραφές σύμφωνα με τις οποίες, κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού ΄΄Βαλύρα” ή κατά την σύγχρονη ονομασία “Μαυροζούμενα”, υπάρχει η πύλη του Άδη, εκεί που δηλαδή περνούσαν οι ψυχές των αποθανόντων για τον άλλο κόσμο στην αρχαιότητα, την εντόπισαν έχοντας ο βοηθό τους την σύγχρονη τεχνολογία GPS και έφθασαν μετά από πολύ κόπο στο επίμαχο σημείο, καθώς ήταν καλυμμένο από οργιώδη βλάστηση και μια πέτρινη πλάκα η οποία είχε ελαφρώς μετακινηθεί στο διάβα των αιώνων.

Η είσοδος στην φερόμενη ως πύλη του Άδη άφησε την ερευνητική ομάδα εμβρόντητη καθώς βρέθηκαν σε μια φυσική σπηλιά,διαστάσεων εδάφους 7,63 Χ 8,45 m , η οποία περίτεχνα είχε μετατραπεί σε υπόγειο θολωτό τάφο.

Στο βορινό μέρος υπάρχει μαρμάρινος τάφος με την επιγραφή “Αριστοδήμω Μεσσηνίων Βασιλεί” , ο οποίος είναι ανέγγιχτος και τριγύρω διάφορα ειδώλια απόατόφιο χρυσάφι, λήκυθοι οι οποίες περιέχουν χρυσαφένια ομοιώματα κλώνων ελιάς, χρυσαφένια κτερίσματα και χρυσοελεφάντινο αγαλματίδιο του Ιθωμάτα Διός.

Αμέσως η ομάδα ενημέρωσε τις αρχές ασφαλείας του νομού,τον καθηγητή αρχαιολογίας κ.Πέτρο Θέμελη οποίος κατέφθασε αμέσως από την Αρχαία Μεσσήνη, τον υπουργό Πολιτισμού και τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να προστατευθεί πάση θυσία ο μεγάλος και ανεκτίμητος αυτός θησαυρός.

Σύμφωνα με μεταλλειολόγο που συμμετείχε στην ομάδα, η αξία σε χρυσό των ευρημάτων εκτιμάται σε περίπου ένα δισ. ευρω, ενώ συμπεριλαμβανομένης της αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής τους αξίας, κατά τον κ.Θέμελη, τούτη ανέρχεται στο 100/πλάσιο!!! Το περιστατικό αυτό που συνέβη λίγο πριν το μεσημέρι εχθές Σάββατο, σύμφωνα με ασφαλείς και καλά διασταυρωμένες πληροφορίες μας, έχει προκαλέσει σεισμό στο κυβερνητικό επιτελείο.

Ήδη η περιοχή,σύμφωνα με το pentapostagma.gr, έχει περικυκλωθεί από ένοπλους άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι καμουφλάρονται σε κάθε σημείο πρόσβασης στην περιοχή για την πιθανότητα ληστείας. Ακόμα έχουν επιστρατευθεί και σύγχρονα συστήματα δορυφορικής παρακολούθησης που διέθεσε το υπουργείο άμυνας.

https://archive.is/uQbeL

Δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα ΕΔΩ

Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα ισχυρίζεται το άρθρο, αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα…

Το έχουμε δει να αναπαράγεται από την 1 Απρ 2012 που έκανε την εμφάνισή του και όπως καταλάβατε είναι ένα πρωταπριλιάτικο αστείο που ξεκίνησε από το blog, ithominews.blogspot.gr

Στις 26 Ιαν 2013 το ίδιο blog αναφέρει:
“περσινό(01/04/2012) πρωταπριλιάτικο ψέμα μας  με τίτλο:’ Αμύθητος αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε στη Μεσσηνία-Άνω του ενός δισ. ευρώ εκτιμάται μόνο η αξία των χρυσών κτερισμάτων!!! Βρέθηκε ο θολωτός τάφος του θρυλικού Βασιλιά της Μεσσήνης,Αριστόδημου”
http://ithominews.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9580.html

Στις 7 Οκτ 2013 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία διαβάζουμε:
Τοπικό σάιτ της Μεσσηνίας αναπαρήγαγε χθες ένα παλιό πρωταπριλιάτικο αστείο σαν πραγματικότητα.
Το αστείο έλεγε ότι βρέθηκε «η πύλη του Αδη στην Ιθώμη» και «ο θολωτός τάφος του θρυλικού βασιλιά της Αρχαίας Μεσσήνης Αριστόδημου» με «αμύθητους θησαυρούς – άνω του ενός δισ. ευρώ η αξία των χρυσών κτερισμάτων!». Επειδή απέχουμε από την Πρωταπριλιά, αναζητήσαμε την έφορο Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κ. Καραπαναγιώτου, η οποία θυμήθηκε ότι και πριν από δύο χρόνια τη ρωτούσαν για το ίδιο ακριβώς και διευκρίνισε ότι ουδείς αρχαιολόγος της υπηρεσίας ή οποιοσδήποτε άλλος προέβη σε τέτοια ανακάλυψη στην περιοχή που εποπτεύει.

Τα ίδια ακριβώς μας επανέλαβε και η γεν. διευθύντρια Αρχαιοτήτων Μαρία Βλαζάκη, την οποία βρήκαμε στην Ουάσιγκτον όπου μετέβη για την έκθεση των Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ούτε η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού είχε ενημέρωση περί της «φοβερής» αυτής αρχαιολογικής «ανακάλυψης». Το κακό είναι ότι όταν αποκαλυφθεί κάτι σημαντικό, ουδείς θα τους πιστεύει.

Έτσι η “είδηση” για τον τάφο του βασιλιά της Αρχαίας Μεσσήνης Αριστόδημου και την πύλη του Άδη στην Ιθώμη, καταρρίπτεται. 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.