Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ : ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΚΑΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ…ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑHOAXES

Καταρρίπτεται – ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ : ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΚΑΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ…ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ

13 Ιου
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Χωρίς τίτλο

Ας δούμε τι λέει και αυτό το άρθρο το οποίο αναπαράγεται στο διαδίκτυο, δείτε ΕΔΩ


 

Χωρίς τίτλο κκκκ

Σε ένα πρόσφατο πανοικουμενιστικσό ρεσιτάλ του ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος, μιλώντας στις 3 Ιουνίου από τον κλασικό εξώστη του Βατικανού στο κοινό που βρίσκονταν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, δήλωσε με ξεκάθαρο τρόπο πως θεωρεί ότι η Αγία Βίβλος είναι το… ίδιο πράγμα με το Κοράνι των μουσουλμάνων.

Ο αρχηγός των παπικών και αρχήαιρεσιάρχης του χριστιανισμού όμως δεν αρκέστηκε σε αυτή την δήλωση. Προχώρησε ακόμα περισσότερο ισχυριζόμενος πως ο Ιησούς Χριστός, ο Μωάμεθ, ο Γιαχβέ και ο Αλλάχ, είναι το… ίδιο πράγμα δηλαδή διαφορετικά ονόματα του ίδιου Θεού. Φυσικά υπήρξε και η οικουμενιστική στήριξη αυτών των πρωτοφανών αναφορών, πως επί χρόνια ο πόλεμος χώρισε τους ανθρώπους διαφόρων θρησκειών και τώρα ήρθε η ώρα της… «ενότητας» και της σύγκλισης των θρησκευτικών δογμάτων.

Να σημειωθεί ότι πρόθεση του Πάπα όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι να πυκνώσει τις επαφές του με το μουσουλμανικό ιερατείο και θα έχει σημαντική συνάντηση σε λίγους μήνες ίσως τον επόμενο Φεβρουάριο, για να διατρανώσει την θέληση του να επιτευχτεί σύγκλιση με το Ισλάμ. Χαρακτηριστικές είναι και οι πόζες του ίδιου Πάπα που φέρεται να ασπάζεται ευλαβικά το Κοράνι.

Αλλά για το Κοράνι και για την ιερότητα του ο Πάπας δεν διεκδικεί την αποκλειστικότητα. Και ο προκαθήμενος του Φαναριού έχει στο παρελθόν δωρίσει το Κοράνι χαρακτηρίζοντας το σαν ιερό βιβλίο, ενώ το ίδιο έχουν κάνει και οι προκαθήμενοι των Ιεροσολύμων και της Αλεξανδρείας. Και όλα αυτά με το πονηρό και σατανικό δέλεαρ της… «αγάπης» και της «ενότητας»!

Δηλαδή της… «ενότητας» με τον «Έξω από εδώ»!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Το είδαμε  amfipolinews, nikosheiladakis.gr


 

Ακόμα ένα άρθρο που δεν μας δίνει παραπομπές, έτσι βάσει φωτογραφίας που χρησιμοποιείται στο άρθρο αλλά και του τίτλου διαβάζουμε σε ιστοσελίδα του εξωτερικού, την washingtonpost.com.co  (μην την μπερδεύετε με την αυθεντική  washingtonpost.com) που είχε και αντιγράψει το άρθρο ότι πηγή του άρθρου είναι η National Report.

Δείτε το άρθρο στο παρακάτω σύνδεσμο όπου στο άρθρο της εξηγεί ότι η είδηση προήλθε από τη National Report

http://www.donotlink.com/fj59

Χωρίς τίτλο

 

Η National Report είναι ακόμα μία σατιρική ιστοσελίδα και το εξηγεί και η ίδια.

http://nationalreport.net/disclaimer/

Δείτε το σατιρικό αυτό άρθρο που παρουσιάστηκε σαν πραγματική είδηση και δεν είναι το πρώτο, ούτε θα είναι και το τελευταίο, στην αρχική πηγή του.

http://nationalreport.net/pope-francis-followers-koran-holy-bible/

Χωρίς τίτλο

 

Εδώ κλείνει το σατιρικό της υπόθεσης.

Στο άρθρο αναφέρει ότι ο πάπας έκανε αυτή τη δήλωση στις 3 Ιούνη, ας το ξαναδούμε.

Σε ένα πρόσφατο πανοικουμενιστικσό ρεσιτάλ του ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος, μιλώντας στις 3 Ιουνίου από τον κλασικό εξώστη του Βατικανού στο κοινό που βρίσκονταν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, δήλωσε με ξεκάθαρο τρόπο πως θεωρεί ότι η Αγία Βίβλος είναι το… ίδιο πράγμα με το Κοράνι των μουσουλμάνων.

Αν και είδαμε πως αυτός ο ισχυρισμός προέρχεται από σατιρική ιστοσελίδα, στις 3 Ιουνίου όντως ο πάπας μίλησε και αναφέρθηκε στο πόλεμο, την φτώχεια και μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που περνάνε οι άνθρωποι στη Κίνα εξαιτίας του ναυαγίου του φέρυ στο ποταμό Yangtze και δεν φαίνεται να κάνει αυτό τον ισχυρισμό.

http://www.news.va/en/news/general-audience-of-3-june-2015

http://www.news.va/en/news/general-audience-of-3-june-2015-the-family-17-fami

Ας δούμε και μερικές πραγματικές ειδήσεις.

Το 2014 ο πάπας είχε κάνει έκκληση στους μουσουλμάνους και στους εβραίους μαζί με τους χριστιανούς να εργαστούν από κοινού για ειρήνη και δικαιοσύνη.

http://www.naftemporiki.gr/story/811737/minuma-enotitas-xristianon-mousoulmanon-kai-ebraion-apo-ton-papa

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=599831

Και πριν λίγες μέρες στη Βοσνία προέτρεψε τους πολίτες της Βοσνίας να επιδιώξουν την ακατάλυτη εθνοτική και θρησκευτική αρμονία με στόχο να επουλώσουν τις βαθιές πληγές του πολέμου του 1992 – 1995 που κατέστρεψε την χώρα

http://www.naftemporiki.gr/story/962648/episkepsi-tou-papa-fragkiskou-sto-saragebo

Γιώργος Ζ.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής