Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Κομήτης που χτύπησε την Ανταρκτική πριν από 13.000 χρόνια εξαφάνισε αρχαίο πολιτισμό!HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Καταρρίπτεται – Κομήτης που χτύπησε την Ανταρκτική πριν από 13.000 χρόνια εξαφάνισε αρχαίο πολιτισμό!

14 Ιου
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Ψευδογιατροί, ψευδοεπιστήμονες και ψευδοαρχαιολόγοι, τι να πω απ’όλα έχει ο μπαξές. Διαβάζεις άρθρα και σε πιάνει το κεφάλι σου για το πόσο βάθος έχουν κάποιες απάτες και τα ελληνικά συνωμοσιολογικά blogs μοιάζουν γατάκια μπροστά τους. Το παρακάτω κείμενο κυκλοφορεί παγκοσμίως εδώ και κανά μήνα, χωρίς να συναντώ ούτε στο ελληνικό αλλά ούτε και στο παγκόσμιο ιστολόγιο, κάποιο δυνατό κύμα απάρνησής του. Posing_for_a_picture_in_front_of_Atlantis

commet1


 

Νέες επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι ένας κομήτης που έπεσε στη Γη πριν από περίπου 13.000 χρόνια στην περιοχή της Ανταρκτικής κατέστρεψε και εξαφάνισε αρχαίο πολιτισμό.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο πολιτισμός φαίνεται να ήταν ένας από τους σημαντικότερους της εποχής του, καθώς οι έρευνες έδειξαν ότι ο συγκεκριμένος πολιτισμός ήταν αρκετά πιο εξελιγμένος σε σύγκριση με άλλους πολιτισμούς της ίδιας περιόδου.

Μάλιστα, ο συγγραφέας  Graham Hancock, που παίρνει μέρος στις έρευνες, υποστηρίζει πως η εξέλιξη των μαθηματικών και της αστροφυσικής οφείλεται σε αυτόν τον εξαφανισμένο πολιτισμό.commet2Παράλληλα, ο ίδιος υποστηρίζει πως υπάρχουν μυστικές καταγραφές ότι η Γη όντως χτυπήθηκε από κομήτη πριν από περίπου 12.800 χρόνια στην περιοχή της Ανταρκτικής.

Παρόλα αυτά πολλοί ειδικοί και ερευνητές διατηρούν επιφυλάξεις για τα ευρήματα της ομάδας, καθώς τονίζουν πως πέρα από τους ισχυρισμούς δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις για κάτι τέτοιο.


 

Το είδαμε εδώ

Πώς ένας πρώην ναρκομανής μεσήλικας δημοσιογράφος μπορεί να βγάλει εκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγα χρόνια; Απλά πουλώντας παραμύθια. Ο Graham Hancock είναι ιδιαίτερα γνωστός στον συνωμοσιολογικό κόσμο (αν και είναι από τους πιο μετριοπαθείς συνωμοσιολόγους) αλλά και στους αρχαιολόγους. Από τη δεκαετία του 1990 μέχρι και προσφάτως, ο Graham προσπαθεί με κάθε μέσον να αποδείξει την ύπαρξη μιας “Μητέρας των πολιτισμών” δηλαδή των πρώτο πολιτισμό απ’όπου προέρχονται όλοι οι υπόλοιπο, καθώς και τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα. Ο Graham Hancock όντας ένας από τους γνωστότερους ψευδοαρχαιολόγους, φημίζεται για τις ανορθόδοξες μεθόδους άντλησης στοιχείων. Ένα ιδιαίτερο γνώρισμα όλων των ψευδοεπιστημόνων, το οποίο χρησιμοποιείται ως ακρογωνιαίος λίθος ως προς τη διατήρηση των θεωριών τους.

Βέβαια η ιστορία δεν σταματά εκεί. Στα πλαίσια της Δημοκρατίας και την ελεύθερης έκφρασης της γνώμης, ο Graham κατάφερε να διαφημιστεί ιδιαίτερα από πολλά και γνωστά ξένα κανάλια (BBC, Channel 4) αλλά μέχρι και σήμερα από “έγκυρους” δικτυακούς ιστότοπους. Ακόμα κι όταν το BBC βγήκε δημοσίως και ζήτησε συγγνώμη, (με μαύρη καρδιά πάντα) δεν μπορούσε πλέον να σταματήσει την αναστάτωση και τον διαφημιστικό αρμαγεδών που είχε δημιουργήσει. Οι λίγες φωνές που ακούγονταν εστίαζαν πάντοτε στον τρόπο που ο Graham αντλεί τα στοιχεία του. Μια κλασσική συνταγή, με την οποία παίρνεις την “δραματικότερη και εμπορικότερη αφρόκρεμα” διαφόρων αρχαιολογικών ευρημάτων και τη συνδυάζεις με τοπικούς μύθους διαφόρων εθνών και με την προσωπική σου άποψη. Έστω λοιπόν ότι στην Ανταρκτική υπήρξε η συγκεκριμένη πτώση μετεωρίτη, από που συμπεραίνει ο κύριος Hancock ότι εξαφανίστηκε κάποιος πολιτισμός; Το παραλήρημα προφανώς συνεχίζεται με τη δήλωση πως αυτός ο πολιτισμός ήταν ιδιαίτερα αναπτυγμένος τεχνολογικά και πως οι επιζήσαντες της καταστροφής, μετανάστευσαν σε άλλες ηπείρους.

Ο συσχετισμός με τη χαμένη Ατλαντίδα είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρος και αναρωτιέμαι, όχι σαν επιστήμονας ή σαν κάποιος ειδικός, αλλά σαν απλός λογικός άνθρωπος, γιατί επιμένουν ορισμένοι σ’ αυτήν την ιστορία. Ένας μύθος που πλάσθηκε από τον Πλάτωνα προκειμένου να θίξει τα πολιτικά δρώμενα της Αρχαίας Αθήνας. Πως κάποιος ο οποίος βασίζεται σε μύθους και σε επιλεκτικά στοιχεία καταφέρνει και αποκτά τόση φήμη και τόσο χρήμα; Ένα άτομο που ακόμα και οι επιστήμονες πλέον δειλιάζουν να τον αγγίξουν. Προφανώς υπάρχει και κόσμος ο οποίος του αντιτίθεται στα ίσα, αλλά δυστυχώς όταν έχεις ένα σχετικά ιντελεξουάλ υφάκι και έναν άσο στο μανίκι σου, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πώληση εκατομμυρίων βιβλίων, τότε δύσκολα σε αγγίζει κάποιος. Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί περί ύπαρξης προηγμένου τεχνολογικα, πολιτισμού στην Ανταρκτική είναι εντελώς άτοποι. Δεν υπάρχουν απτά αρχαιολογικά ευρήματα παρά μόνο σκεπτικιστικές και μυθοπλαστικές υποθέσεις ενός μη αρχαιολόγου (αλλά ούτε καν ιστορικού) ανθρωπάκου.

Συνιστώ να διαβάσετε τις πηγές τις οποίες παραθέτω στο τέλος του κειμένου στις οποίες θα βρείτε ακόμα περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο που λειτουργεί ο Graham Hancock. Ο κάθε αρθρογράφος εστιάζει με διαφορετικό αλλά και με ιδιαίτερο τρόπο πάνω στις ασάφειες και τις ασυναρτησίες των θεωριών του Hancock.

Σπύρος Α. 

https://en.wikipedia.org/?title=Graham_Hancock

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής