Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – FDA: Ενέκρινε νέο αναισθητικό πιστόλι με βελάκια για παιδιά. Κυκλοφορεί τον Αύγουστο στην Ελλάδα. Κόστος: 26 ευρώHOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – FDA: Ενέκρινε νέο αναισθητικό πιστόλι με βελάκια για παιδιά. Κυκλοφορεί τον Αύγουστο στην Ελλάδα. Κόστος: 26 ευρώ

16 Ιου
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα η ψευδής είδηση που ισχυρίζεται ότι το FDA ενέκρινε αναισθητικό πιστόλι με βελάκια για παιδιά. 

Ας τη διαβάσουμε…


 

FDA: Ενέκρινε νέο αναισθητικό πιστόλι με βελάκια για παιδιά. Κυκλοφορεί τον Αύγουστο στην Ελλάδα. Κόστος: 26 ευρώ

24101b

Το FDA ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι έδωσε έγκριση για την εμπορική προμήθεια των νέων αναισθητικών όπλων, ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μπορούν οι γονείς να ηρεμήσουν παιδιά που πάσχουν από ADHD (Σύνδρομο διάσπασης της προσοχής) και γενικά υπερκινητικά παιδιά.
Το νέο προϊόν είναι κατασκευασμένο ώστε να ρίχνει ένα παιδί για ύπνο σε 4 δευτερόλεπτα  και δεν έχει επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών.

Το νέο αυτό εργαλείο θα αποτελέσει μια μεγάλη βοήθεια για τους γονείς με υπερκινητικά παιδιά , καθώς έχει απόσταση βολής 3-4 μέτρα και η επίδραση του διαρκεί 4-6 ώρες. Ο κατασκευαστής από την άλλη τονίζει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παραπάνω από 1 με 2 φορές ημερησίως, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί εθισμός στο ενεργό προϊόν του φαρμάκου.

“Με την δραματική αύξηση της υπερκινητικότητας, υπήρχε μεγάλη ζήτηση για έναν τέτοιο προϊόν” εξηγεί ο William Murray, διευθύνον σύμβουλος της εταιρίας παρασκευής.

Τα μικροβέλη που χρησιμοποιούνται δεν έχουν καμία επίδραση στην υγεία των παιδιών.

Ήδη έχουν αρχίσει αντιδράσεις στην Αμερική καθώς οργανώσεις γονέων αναφέρουν : “Είναι γελοίο να αρχίσουμε να πυροβολάμε με αναισθητικό τα παιδιά μας επειδή δεν θέλουν να κοιμηθούν”

Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει στις 5 Αυγούστου , με διάθεση σε τεράστια αλυσίδα φαρμακείων στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Ο γονέας θα μπορεί να το αγοράσει χωρίς συνταγή γιατρού και η τιμή θα είναι 26 ευρώ.


24103

 

Οι ισχυρισμοί του άρθρου είναι ψευδείς. Το FDA δεν ενέκρινε κανένα αναισθητικό πιστόλι για χρήση σε παιδιά, το πιστόλι δεν υπάρχει και φυσικά, δεν θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.

Την φωτογραφία την έχουν πάρει από την εταιρία groendijkdesign, είναι ένα πιστόλι σπρέι και δεν εκσφενδονίζει βελάκια.

Η “είδηση” μας έρχεται από την σατυρική σελίδα World News Daily Report, και είναι ακόμη ένα σατυρικό άρθρο της συγκεκριμένης σελίδας που δεν έχει ίχνος αλήθειας και η ιστοσελίδα World News Daily Report δημοσιεύει αποκλειστικά σατιρικά άρθρα, που αρκετά ιστολόγια τα παρουσιάζουν σαν πραγματικές ειδήσεις.

Μάλιστα για του λόγου το αληθές μεταφράζουμε το disclaimer

To worldnewsdailyreport.com είναι μία σατιρική web έκδοση ειδήσεων και πολιτικής, η οποία μπορεί ή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πραγματικά ονόματα, συχνά σε ημι-πραγματικό ή ως επί το πλείστον πλασματικό τρόπους. Όλα τα άρθρα ειδήσεων που περιέχονται σε worldnewsdailyreport.com είναι μυθοπλασία, και πιθανώς ψευδείς ειδήσεις. Οποιαδήποτε ομοιότητα με την αλήθεια είναι καθαρά  τυχαία, εκτός από όλες τις αναφορές σε πολιτικούς ή / και διασημότητες, στην οποία περίπτωση θα βασίζονται σε πραγματικούς ανθρώπους, αλλά εξακολουθεί να είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου μυθοπλασία 

 

Είναι υπεύθυνη για αρκετά άρθρα που κυκλοφόρησαν, όπως τα παρακάτω.

Κάνναβη από το διάστημα.

Γιόκο Ονο: Είχα μια ερωτική σχέση με την Χίλαρι Κλίντον το ’70

Μεταμόσχευση καρδιάς για 6η φορά για τον 99χρονο Ντέιβιντ Ροκφέλερ

Πρώην πράκτορας της CIA ομολόγησε λίγο πριν πεθάνει, ότι δολοφόνησε την Μέριλιν Μονρόε

Τον βρήκαν ζωντανό μετά από 17 χρόνια επιβίωσης σε συντρίμμια λόγω σεισμού!

Γεγονός ο πρώτος θάνατος ανθρώπου από γενετικά μεταλλαγμένη τροφή

Μωρό γεννήθηκε 18 κιλά και είναι μόλις τριών ημερών

Το Ινστιτούτο Smithsonian παραδέχεται ότι κατέστρεψε χιλιάδες σκελετούς γιγαντιαίων ανθρώπων στις αρχές του 1900

Γάμος γυναίκας με άλογο στη Δανία.

Βρήκαν λείψανα του αιγυπτιακού στρατού από την ‘Εξοδο του Μωυσή

Βρέθηκε ο Δούρειος Ίππος

Ινδός, 179 ετών

 

Στα ελληνικά ιστολόγια που αναπαρήγαγαν το σατυρικό άρθρο σαν πραγματική είδηση, πρόσθεσαν και ημερομηνία κυκλοφορίας στην ελληνική αγορά ( 5 Αυγούστου) και την τιμή (26 ευρώ) που θα έχει το πιστόλι με τα βελάκια που υπάρχει μόνο στη φαντασία.

Με την συγκεκριμένη “είδηση” έχει ασχοληθεί και το hoax-slayer

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.