Καταρρίπτεται – Aπίστευτες φωτογραφίες! Φεύγει περήφανος και ευτυχισμένος σαν χριστιανός που τον κρέμασαν οι τζιχαντιστές

In Fake news, Hoax by Γιώργος Ζαβοδημητράκης1 Comment

Κυκλοφόρησε σε πολλές ιστοσελίδες όπως pronews.gr, olagossip.gr, pentapostagma.gr και σε πολλές ακόμα δείτε ΕΔΩ, με τίτλο «Φεύγει περήφανος και ευτυχισμένος σαν χριστιανός που τον κρέμασαν οι τζιχαντιστές» ή κάτι παρόμοιο. Ας δούμε τις φωτογραφίες.

  • ΨΕΥΔΕΣ

24201242022420324205

Ας κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στο 2007 στο Ιράν, πρόκειται για τον Majid Kavousifar που μαζί με τον ανιψιό του καταδικάστηκαν σε θάνατο  καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία ενός δικαστή. Δείτε λεπτομέρειες μαζί με τις φωτογραφίες στους παρακάτω συνδέσμους.

24204

http://www.executedtoday.com/2011/08/02/2007-majid-hossein-kavousifar-tehran/

http://uk.reuters.com/article/2007/08/02/uk-iran-rights-execution-idUKHOS22472320070802

http://news.bbc.co.uk/2/hi/6927434.stm

Το 2013 είχε παρουσιαστεί και σε ξένες ιστοσελίδες, μάλιστα έγραφαν ότι ο άνδρας αυτός καταδικάστηκε σε θάνατο από ιρανικό δικαστήριο επειδή αρνήθηκε να αποκηρύξει τον χριστιανισμό.

http://www.christianpost.com/news/hoax-christian-martyr-in-facebook-photo-actually-a-convicted-murderer-91509/

Εδώ κλείνει το άρθρο με τις επίμαχες φωτογραφίες που καμία σχέση δεν έχουν με τον τρόπο που παρουσιάστηκαν.

Ας δούμε τώρα και μια πραγματική είδηση, το 2010 ο Youcef Nadarkhani Ιρανός χριστιανός πάστορας είχε καταδικαστεί σε θάνατο  για αποστασία από το Ισλάμ και αθωώθηκε το 2012 κατόπιν πιέσεων των δυτικών χωρών.

Δείτε λεπτομέρειες αν θέλετε στους παρακάτω συνδέσμους.

http://edition.cnn.com/2010/WORLD/meast/12/07/iran.christian.death.sentence/

https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2011/09/29/statement-press-secretary-conviction-pastor-youcef-nadarkhani

http://therightscoop.com/hallelujah-iranian-pastor-yousef-nadarkhani-acquitted-of-apostasy-and-released-from-prison/

Ευχαριστούμε πολύ τον αναγνώστη μας που μας ενημέρωσε.

Γιώργος Ζ.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Θυμάστε τις εξεγέρσεις των μουρλών με τα σκίτσα του Μωάμεθ; Μια λεπτομέρεια που δεν τονίστηκε αρκετά, τότε, ήταν ότι οι υπεύθυνοι που ξεσήκωσαν τους όχλους δε χρησιμοποίησαν μόνο τα σκίτσα του (δανέζου, αν θυμάμαι καλά) σκιτσογράφου, αλλά και διάφορα άλλα που μάζεψαν από το ίντερνετ, τα οποία ψευδώς απέδωσαν σε αυτόν, για να ερεθίσουν ακόμα περισσότερο το τυφλωμένο από την πίστη ακροατήριό τους. Το αποτέλεσμα το θυμάστε.

    Όπως βλέπετε, την ίδια τακική ακολουθούν και οι προπαγανδιστές της «απο’ δω», χριστιανικής-φονταμενταλιστικής, πλευράς. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια συγκλονιστική φωτογραφία από τη Μ. Ανατολή, Ασία και Αφρική μας έρχεται με παραποιημένη ιστορία και περιγραφή, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο προπαγάνδας.

    Τέτοιου είδους στοχευμένη διασπορά ψευδών ειδήσεων, αγγίζει τα όρια της ρητορικής μίσους και θα έπρεπε να τιμωρείται, αλλά απ’ ότι φαίνεται, εφόσον επιβεβαιώνει τα στερεότυπά μας δεν ασχολείται κανείς με την καταδίκη τους, έστω και λεκτική.

    Αυτά, και τις καλημέρες μου Ellinika Hoaxes