Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Η Ιρλανδία του Άρη! Η NASA μας δουλεύει “ψιλό γαζί”HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Καταρρίπτεται – Η Ιρλανδία του Άρη! Η NASA μας δουλεύει “ψιλό γαζί”

18 Ιου
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Δεν άργησε να κυκλοφορήσει και στην Ελληνική μπλογκόσφαιρα μια φωτογραφία με τον ισχυρισμό πως η NASA να χρησιμοποιεί ένα τοπίο της Ιρλανδίας και λέει πως είναι από τον Άρη. Για να τη δούμε; 


 

 

Η Ιρλανδία του Άρη! Η NASA μας δουλεύει “ψιλό γαζί”

25201

Έχει η Αγγλία…Καλαμάτα;

Έτσι κι εδώ: Έχει ο Άρης Ιρλανδία;;;

Τι λόγους έχει η NASA να χρησιμοποιεί ένα τοπίο της Ιρλανδίας και να λέει πως είναι από τον Άρη; 


Παρατηρήστε την γεωλογική δομή, τις ρωγμές, την κλίση, τα πάντα. Δεν είναι ίδια;


Ή μήπως πρόκειται για photoshop και προσπαθούν να μας μπερδέψουν;
25202

Η NASA μας δουλεύει ψιλό γαζί και τα blogs diadrastika και Αφύπνιση Συνείδησης που είδαμε την παραπάνω μπούρδα μας δουλεύουν χοντρό γαζί. Σου πετάνε και στο τέλος ένα “μήπως πρόκειται για photoshop και προσπαθούν να μας μπερδέψουν;” και έχουν καθαρίσει.

Φυσικά η δεξιά φωτογραφία είναι πλαστή. Ποτέ η NASA δεν δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία και είναι ένα φωτομοντάζ δυο πραγματικών φωτογραφιών.

Η αριστερή φωτογραφία είναι η παρακάτω και στο κέντρο της φωτογραφίας βλέπουμε ένα λευκό αυτοκίνητο. Αν υποθέσουμε πως η NASA ήθελε να μας κοροϊδέψει… θα χρησιμοποιούσαν μια φωτογραφία που έχει στο κέντρο ένα λευκό αυτοκίνητο και κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο; Δεν το νομίζω. Εκτός από αυτό η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2009. Αυτό έχει σημασία και θα δούμε γιατί παρακάτω.

http://www.public-domain-image.com/nature-landscape/mountain/slides/burren-clouds-mountains-hills.html
Για να δούμε τώρα την πραγματική φωτογραφία της NASA που είναι τμήμα από μια πανοραμική φωτογραφία που δημοσιεύτηκε το 2004. Πολύ πριν την φωτογραφία της Ιρλανδίας.
25204http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/3390857.stm

http://mars.nasa.gov/mer/gallery/press/spirit/20040112a.html

Έτσι οι ισχυρισμοί της ψεύτικης φωτογραφίας καταρρίπτονται. Ή μήπως όχι;

25205

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.