Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Ζωντανό μαμούθ σε βίντεο του 1943!HOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – Ζωντανό μαμούθ σε βίντεο του 1943!

23 Ιου
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Αυτό το βρίσκω, αρκετά ενδιαφέρον. Ζωντανό μαμούθ σε βίντεο του 1943!

25701

Για να δούμε τι ισχυρίζεται η “είδηση” και αν το βίντεο είναι πραγματικό.


Ζωντανό μαμούθ σε βίντεο του 1943! – Eίναι αληθινό;

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε ένα πολύ περίεργο παλιό βίντεο του 1943 που δείχνει ένα ζωντανό μαμούθ! Η ιστορία που το συνοδεύει είναι εξίσου περίεργη.
Το 1943 μετά τη μάχη του Στάλινγκραντ χιλιάδες Γερμανοί ,απλοί στρατιώτες αλλά και αξιωματικοί,πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τον Σοβιετικό Στρατό. Κατόπιν χιλιάδες από αυτούς τους αιχμαλώτους πολέμου στάλθηκαν στη Σιβηρία σε μια πορεία θανάτου.

Ανάμεσα σ’ αυτούς τους αιχμαλώτους ήταν και ο Γερμανός πολεμικός ανταποκριτής Χόλγκερ Χίλντεμπραντ. Κατά τη διάρκεια της πορείας θανάτου προς τη Σιβηρία,ο Χίλντεμπραντ που είχε μαζί του μια κάμερα,συνέχισε να τραβάει λήψεις. Προφανώς οι Σοβιετικοί του το είχαν επιτρέψει.

Ο ίδιος πέθανε στη Σιβηρία δύο χρόνια αργότερα,το 1945. Μετά το θάνατό του η κάμερα και τα προσωπικά του αντικείμενα κατέληξαν στα χέρια της εγγονής του.
Στην κάμερα,ανάμεσα στις λήψεις που είχε τραβήξει ο Χίλντεμπραντ υπήρχε και μία η οποία πραγματικά ήταν εκπληκτική: έδειχνε ένα ζωντανό μαμούθ μέσα στο χιόνι της Σιβηρίας!

Όλη αυτή η ιστορία ακούγεται πολύ παράξενη.Πώς κατέληξαν τα προσωπικά αντικείμενα και η κάμερα στα χέρια της εγγονής του; Ο Χίντεμπραντ πέθανε μόλις δύο χρόνια μετά τη σύλληψή του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και οι Σοβιετικοί τότε δεν ενδιαφέρθηκαν για τα περιεχόμενα της κάμερας και επέτρεψαν στην εγγονή του να τα παραλάβει;
Πολύ περίεργα όλα αυτά και μυρίζει παραμύθι.Παρ’όλα αυτά το βίντεο πράγματι τραβήχτηκε το 1943!

Δείτε το!

25706

http://www.donotlink.com/g1fv


Να σας βγάλουμε εμείς από την απορία αν είναι γνήσιο το βίντεο και πως επέτρεψαν σε ένα αιχμάλωτο πολέμου να έχει κάμερα μαζί του και πως αυτή κατέληξε στα χέρια της εγγονής του μετά από το θάνατό του.

Φυσικά τίποτα από αυτά δεν συνέβει. Η “είδηση” είναι κατασκευασμένη και το βίντεο πλαστό. Είναι από τις κλασικές περιπτώσεις που κατασκευάζουν ένα βίντεο ή κάποια φωτογραφία και γράφουν μια φανταστική ιστορία.

Το βίντεο είναι τμήμα από τη σειρά ντοκιμαντέρ του BBC, Walking with Beasts και το 6ο επεισόδιο με τίτλο – Mammoth Journey. Από αυτό το ντοκιμαντέρ έχουν πάρει ένα μικρό τμήμα, το έκοψαν, αντέστρεψαν την εικόνα και το μετέτρεψαν σε ασπρόμαυρο για να φαίνεται παλιό.

25702 25705

Δείτε την επίμαχη σκηνή στο 19:05

https://youtu.be/qswRoAUwqtw?t=1144

Έτσι η είδηση πως βρέθηκε βίντεο του 1943 με ζωντανό μαμούθ και η ιστορία του Γερμανού αιχμαλώτου, καταρρίπτεται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.