Καταρρίπτεται – ΦΩΤΟ που ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ: Μεταλλαγμένες μαργαρίτες άνθισαν στη Φουκουσίμα

In Hoax, Διάφορα θέματα by Γιώργος Ζαβοδημητράκης0 Comments

Μια εικόνα που ανεβάζει κάποιος χρήστης στο twitter είναι αρκετή για να παίξει και στα ειδησεογραφικά ιστολόγια τούτου του τόπου.

Χωρίς τίτλο


 

Μια εικόνα που δείχνει την τεράστια ζημιά που προκάλεσε στη φύση το πυρηνικό ατύχημα στην Φουκουσίμα τέσσερα χρόνια πριν κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Όπως βλέπετε, λίγες μεταλλαγμένες μαργαρίτες άνθισαν στο σημείο με έναν πολίτη να τις φωτογραφίζει και να τις ανεβάζει στο Twitter.

fou11.jpg

Να σας υπενθυμίσουμε ότι ήταν την Άνοιξη του 2011 όταν το σφοδρό χτύπημα του Εγκέλαδου ταρακούνησε ολόκληρο το βορειοανατολικό κομμάτι της Ιαπωνίας και εξαπέλυσε τεράστιου μεγέθους τσουνάμι.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν εκρήξεις σε αντιδραστήρες του σταθμού που οδήγησαν σε διαρροή μεγάλης ποσότητας ραδιενέργειας στο περιβάλλον.

Το είδαμε στο Star


 

Στο newsit ενημερωνόμαστε πως η αιτία της μετάλλαξης είναι η κορυνοβακτηρίωση, μια ορμονική ανωμαλία, στο άρθρο όμως αφήνεται να αιωρείται ότι οφείλεται στη ραδιενέργεια. Δείτε το άρθρο στο παρακάτω σύνδεσμο.

«Σιαμαίες» μαργαρίτες στη Φουκουσίμα – Η επίδραση της ραδιενέργειας;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ραδιενέργεια είναι η αιτία για τη μετάλλαξη αν δεν υπήρχαν αντίστοιχες περιπτώσεις σε περιοχές που δεν υπήρχε πρόβλημα με τη ραδιενέργεια και οφείλονται στη κορυνοβακτηρίωση, ας δούμε μερικές περιπτώσεις.

Από τη Βόρεια Βραβάντη στην Ολλανδία.

https://de.m.wikipedia.org/wiki/Datei:Mutant_daisy.jpg

Στο Island Park στο Idaho.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fasciation#/media/File:MulesEarFasciated_107393.jpg

 

http://m.snopes.com/nuclear-mutant-daisies/

Η κορυνοβακτηρίωση είναι μια ανωμαλία που εμφανίζεται στο πάνω μέρος του φυτού και πολύ σπάνια εμφανίζεται το επόμενο έτος που οι μαργαρίτες θα ξανακάνουν την εμφάνιση τους.

http://www.biodiverseed.com/post/96262982568/fasciated-daisy-fasciated-stems-are-produced-due

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω η μετάλλαξη στις μαργαρίτες δεν οφείλεται στη ραδιενέργεια αλλά στη κορυνοβακτηρίωση που όπως είδαμε εμφανίζεται και σε περιοχές που δεν έχουν πληγεί από τη ραδιενέργεια.

Γιώργος Ζ.

 

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.