Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – ΦΩΤΟ που ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ: Μεταλλαγμένες μαργαρίτες άνθισαν στη ΦουκουσίμαHOAXES ΔΙΑΦΟΡΑ

Καταρρίπτεται – ΦΩΤΟ που ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ: Μεταλλαγμένες μαργαρίτες άνθισαν στη Φουκουσίμα

24 Ιου
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Μια εικόνα που ανεβάζει κάποιος χρήστης στο twitter είναι αρκετή για να παίξει και στα ειδησεογραφικά ιστολόγια τούτου του τόπου.

Χωρίς τίτλο


 

Μια εικόνα που δείχνει την τεράστια ζημιά που προκάλεσε στη φύση το πυρηνικό ατύχημα στην Φουκουσίμα τέσσερα χρόνια πριν κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Όπως βλέπετε, λίγες μεταλλαγμένες μαργαρίτες άνθισαν στο σημείο με έναν πολίτη να τις φωτογραφίζει και να τις ανεβάζει στο Twitter.

fou11.jpg

Να σας υπενθυμίσουμε ότι ήταν την Άνοιξη του 2011 όταν το σφοδρό χτύπημα του Εγκέλαδου ταρακούνησε ολόκληρο το βορειοανατολικό κομμάτι της Ιαπωνίας και εξαπέλυσε τεράστιου μεγέθους τσουνάμι.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν εκρήξεις σε αντιδραστήρες του σταθμού που οδήγησαν σε διαρροή μεγάλης ποσότητας ραδιενέργειας στο περιβάλλον.

Το είδαμε στο Star


 

Στο newsit ενημερωνόμαστε πως η αιτία της μετάλλαξης είναι η κορυνοβακτηρίωση, μια ορμονική ανωμαλία, στο άρθρο όμως αφήνεται να αιωρείται ότι οφείλεται στη ραδιενέργεια. Δείτε το άρθρο στο παρακάτω σύνδεσμο.

“Σιαμαίες” μαργαρίτες στη Φουκουσίμα – Η επίδραση της ραδιενέργειας;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ραδιενέργεια είναι η αιτία για τη μετάλλαξη αν δεν υπήρχαν αντίστοιχες περιπτώσεις σε περιοχές που δεν υπήρχε πρόβλημα με τη ραδιενέργεια και οφείλονται στη κορυνοβακτηρίωση, ας δούμε μερικές περιπτώσεις.

Από τη Βόρεια Βραβάντη στην Ολλανδία.

https://de.m.wikipedia.org/wiki/Datei:Mutant_daisy.jpg

Στο Island Park στο Idaho.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fasciation#/media/File:MulesEarFasciated_107393.jpg

 

http://m.snopes.com/nuclear-mutant-daisies/

Η κορυνοβακτηρίωση είναι μια ανωμαλία που εμφανίζεται στο πάνω μέρος του φυτού και πολύ σπάνια εμφανίζεται το επόμενο έτος που οι μαργαρίτες θα ξανακάνουν την εμφάνιση τους.

http://www.biodiverseed.com/post/96262982568/fasciated-daisy-fasciated-stems-are-produced-due

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω η μετάλλαξη στις μαργαρίτες δεν οφείλεται στη ραδιενέργεια αλλά στη κορυνοβακτηρίωση που όπως είδαμε εμφανίζεται και σε περιοχές που δεν έχουν πληγεί από τη ραδιενέργεια.

Γιώργος Ζ.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής