Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – ΤΡΟΜΟΣ – ISIS ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΦΑΓΕΣ…HOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – ΤΡΟΜΟΣ – ISIS ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΦΑΓΕΣ…

8 Αυγ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Όταν το είχα δει, είπα να μην ασχοληθώ. Αλλά βλέπω στο facebook, να αναπαράγεται ακόμη και σήμερα. Έτσι θα είναι καλό να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Πρώτα θα διαβάσουμε την δημοσίευση.


 

ΤΡΟΜΟΣ – ISIS ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΦΑΓΕΣ…

26801

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ… ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

Έχουν έρθει στην Ελλάδα οργανωμένες ομάδες ISIS, αλλά και διαφόρων μισθοφόρων από Ευρώπη και Βαλκάνια, λένε διασταυρωμένες πηγές. Ο στόχος τους είναι να αιματοκυλήσουν την Ελλάδα, μόλις υπάρξει γενική αναμπουμπούλα του λαού την στιγμή που η κυβέρνηση θα ανακοινώσει «πρόβλημα». Επίσης, οι πηγές λένε ότι έχει δοθεί στις ένοπλες αυτές μουσουλμανικές ομάδες λίστα 1800 ατόμων που θα σφαχτούν άμεσα και ότι το σχέδιο περιλαμβάνει γενικές σφαγές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Μέσα στους πρώτους στόχους θα είναι αστυνομικά τμήματα και στρατόπεδα. Αμέσως μετά λίγες μέρες θα εισβάλλουν οι Τούρκοι στην Ελλάδα.
***
Η μόνη άμυνα που μπορούμε να προβάλλουμε προτού και αν ξεσπάσουν τέτοιου είδους γεγονότα είναι να ενωθεί η Ορθόδοξη εκκλησία των Ελλήνων και να δώσει άμεσα εντολή κάθαρσης της Ελλάδος. Κι επειδή δεν υπάρχει δυστυχώς κανείς από τους τώρα ιεράρχες να είναι πρόθυμος να ενώσει την εκκλησία, θα πρέπει ο λαός να φωνάξει ενωμένος κάποιον που να πληρεί τις προϋποθέσεις, έστω και για λίγο χρονικό διάστημα, μέχρι να γίνει η κάθαρση και στον χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και να αναλάβουν οι άξιοι ιερείς.

26802

http://web.archive.org/web/20150808101621/

http://www.donotlink.com/g9md

http://www.donotlink.com/g9me

http://www.donotlink.com/g9mf

http://www.donotlink.com/g9mg


 

Πιστεύω πως οι περισσότεροι καταλαβαίνουμε πως το παραπάνω δημοσίευμα είναι μια μπούρδα, αλλά πως μπορείς να αποδείξεις πως οι ισχυρισμοί του είναι αβάσιμοι; Πως μπορείς να αποδείξεις πως δεν υπάρχει η λίστα που αναφέρει και οι μισθοφόροι από την Ευρώπη; Πως μπορείς να βρεις στοιχεία για κάτι ανύπαρκτο που βγήκε από τη φαντασία κάποιου; Είναι αδύνατο να βρεις οποιοδήποτε στοιχείο αλλά μπορείς να βρεις τα σφάλματα μιας τέτοιας ανάρτησης και με αυτά να βγάλεις το συμπέρασμά σου. Σε παλιότερο άρθρο μας, με τίτλο “Πως μπορούμε να καταλάβουμε αν μια ανάρτηση είναι hoax.” είχαμε αναλύσει τον τρόπο.

Πριν περάσω στην ανάλυση του παραπάνω δημοσιεύματος που ο μόνος του στόχος είναι να τρομοκρατήσει, να ξεκαθαρίσω πως με αυτή την ανάρτηση δεν ισχυρίζομαι πως είναι αδύνατον να εισέλθει στην Ελλάδα μια οποιαδήποτε φανατική ομάδα ανθρώπων με σκοπό και να διαπράξει π.χ. ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Το έργο το έχουμε δει να γίνεται σε αρκετές χώρες. Για αυτό υπάρχει και η αντιτρομοκρατική και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Με αυτήν την ανάρτηση εξετάζω μόνο το συγκεκριμένο άρθρο. 

Όπως έγραψα και παραπάνω υπάρχει τρόπος να καταλάβουμε αν μια δημοσίευση είναι μπούρδα.

1ο  Αρθρογράφος. Στο δημοσίευμα δεν υπάρχει καμιά υπογραφή. Ανώνυμα μπορούμε να ισχυριστούμε οτιδήποτε.

2ο Χρόνος. Στο άρθρο δεν υπάρχει καμιά αναφορά του χρόνου που αυτές οι ομάδες έχουν έρθει στην Ελλάδα. Έτσι το παραπάνω δημοσίευμα μπορεί να το δούμε να αναπαράγεται ξανά και ξανά

3ο Ονόματα. Στο άρθρο διαβάζουμε για μια λίστα 1800 ατόμων αλλά δεν υπάρχει κανένα όνομα ή παραπάνω στοιχείο και ποιες είναι οι διασταυρωμένες πηγές;

4ο Απίστευτοι ισχυρισμοί και αποδείξεις. Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη για τους ισχυρισμούς του άρθρου. Όσο πιο απίστευτοι και τρελοί ισχυρισμοί υπάρχουν σε ένα κείμενο, τόσο πιο ατράνταχτες αποδείξεις και στοιχεία θα πρέπει να το συνοδεύουν. Αν δεν υπάρχουν τότε η ανάρτηση είναι προϊόν φαντασίας του αρθρογράφου.

5ο Λογικά σφάλματα. Στο παραπάνω άρθρο υπάρχουν πολλά λογικά σφάλματα. Τη σχέση έχουν οι Τούρκοι με τις ομάδες ISIS και με Ευρωπαίους μισθοφόρους. Η μόνη άμυνα είναι να ενωθεί η Ορθόδοξη εκκλησία των Ελλήνων και να δώσει άμεσα εντολή κάθαρσης της Ελλάδος; Δεν υπάρχει η αντιτρομοκρατική και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών; Η εκκλησία θα δώσει εντολή κάθαρσης; Οι ιερείς που έχουμε δεν είναι άξιοι και θα πρέπει να βρούμε άξιους να αναλάβουν;

6ο Άλλες αναρτήσεις και αναπαραγωγές. Δείτε σε ποιες σελίδες που κυκλοφόρησε η παραπάνω ¨είδηση¨ που φυσικά δεν υπάρχει σε κανένα μεγάλο έντυπο ή σελίδα.

7ο Γιατί ο αρθρογράφος δεν πήγε να καταθέσει τα στοιχεία που έχει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών; Μην μου πείτε πως το έχει κάνει και δεν το γνωρίζουμε. (θα το καταλάβετε παρακάτω)

Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω το άρθρο είναι μια μπούρδα που αναπαράχθηκε σε διάφορες σελίδες που δεν σέβονται τον αναγνώστη τους και αναπαράγουν ότι βρεθεί μπροστά τους. Αλλά από πού έχει ξεκινήσει;

Σε έρευνα βρήκαμε να το έχει αναπαράγει η Κυρία Τουφεξή στις 17 Ιουλίου 2015. Κακά τα μαντάτα για το άρθρο.

http://web.archive.org/web/20150808111321/http://www.volcanotimes.com/2015/07/blog-post_845.html

Και δεν είναι η πρώτη φορά που το αναπαρήγαγε. (Δύο φορές κακά μαντάτα για το άρθρο.)  Το ίδιο άρθρο το βλέπουμε και 6 μήνες πριν, στις 27 Ιανουαρίου…

http://web.archive.org/web/20150808111840/http://www.volcanotimes.com/2015/01/blog-post_713.html

26803

… και έχει πηγή το blog ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ που είναι η αρχική πηγή της μπούρδας με ημερομηνία Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014. Δηλαδή ένα χρόνο πρίν!

http://web.archive.org/web/20150808112354/http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2014/08/blog-post_17.html

26804

Και ρωτάω σαν χαζούλης, τι κάνουν αυτές οι ομάδες ένα ολόκληρο χρόνο στην Ελλάδα; Ακόμη να οργανωθούν; Μήπως το μετάνιωσαν; Μήπως λόγο των αεροψεκασμών που εισέπνευσαν στην Ελλάδα ξέχασαν στο σκοπό τους και κάνουν διακοπές; Γιατί, ένα ολόκληρο χρόνο δεν συνέβει τίποτα από όσα το άρθρο υσχιρίζεται;

Το παραπάνω άρθρο είναι μια μπούρδα που κυκλοφορεί εδώ και ένα χρόνο από το blog ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ και καταρρίπτεται γιατί δεν παρουσιάζει κανένα στοιχείο και εδώ και ένα χρόνο δεν συνέβει τίποτα από όσα αναφέρει.

Εκείνος ο νόμος περί διάδοσης ψευδών ειδήσεων που προκαλούν ανησυχία στους πολίτες υπάρχει ακόμη;

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.