Καταρρίπτεται – Έλιωσε αυτοκίνητο από τον καύσωνα (ΦΩΤΟ)

In Χωρίς κατηγορία by Θοδωρής Δανιηλίδης5 Comments

Η είδηση, πως τα πλαστικά από ένα Renault Megane έλιωσαν στην γειτονική Ιταλία από τον καύσωνα, κυκλοφόρησε στις 11 Αυγ. 2015. Αλλά είναι δυνατόν να λιώσουν τα πλαστικά ενός αυτοκινήτου από τον καύσωνα; 

Πρώτα θα θυμηθούμε την είδηση.


 

27201

Απίστευτο! Έλιωσε αυτοκίνητο από τον καύσωνα (ΦΩΤΟ)

Οι θερμοκρασίες στη γειτονική Ιταλία ανέβηκαν επικίνδυνα και ένα Renault Megane «λύγισε» από τον καύσωνα.
Βρετανός τουρίστας απαθανάτισε την εκπληκτική στιγμή που το αυτοκίνητο άρχισε να λιώνει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

27202

 

Ο 48χρονος John Westbrook από το Κεντ έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν είδε το πλαστικό να στάζει από το Renault Megane που ήταν σταθμευμένο στην παράκτια πόλη Caorle, στη βόρεια Ιταλία.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Μέρη του αυτοκινήτου κυριολεκτικά έλιωναν στον δρόμο.

Κομμάτια του προφυλακτήρα είχαν λιώσει και οι πλαϊνοί καθρέφτες είχαν αρχίσει να λυγίζουν.

Υποθέτω πως το ηθικό δίδαγμα είναι να μην εμπιστεύεστε γαλλικά αυτοκίνητα», σημείωσε στην Dailymail.

27203

http://web.archive.org/web/20150824193455/http://www.newsit.gr/kosmos/Apisteyto-Eliose-aytokinito-apo-ton-kaysona-FOTO-/423382


 

Και ποια σελίδα δεν αναπαρήγαγε την παραπάνω είδηση που ξεκίνησε από ένα βίντεο και τους ισχυρισμούς ενός Βρετανού τουρίστα αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Η dailymail και η mirror στις 10 Αυγ 2015 δημοσίευσαν φωτογραφίες από ένα βίντεο και τους ισχυρισμούς του John Westbrook, Βρετανού τουρίστα που έκανε διακοπές στην Ιταλική πύλη Caorle. Στις 11 Αυγ. 2015 την είδηση την δημοσίευσε και η telegraph και από εκεί και μετά μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο και φυσικά στις περισσότερες Ελληνικές ιστοσελίδες και blogs.

Αλλά τα πλαστικά των αυτοκινήτων δεν λιώνουν στους 37 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που είχε η Caorle εκείνες τις ημέρες και χρειάζεται μια άλλη πηγή θερμότητας για να έχουμε το αποτέλεσμα που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι να έχει πάρει κάτι φωτιά κοντά στο αυτοκίνητο, όπως στις παρακάτω φωτογραφίες.

27205 27206

Και αυτό ακριβώς έχει συμβεί.

Τα ξημερώματα στις 9 Αυγ. 2015, βάνδαλοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων και προκλήθηκαν ζημιές και σε 2 αυτοκίνητα.

http://web.archive.org/web/20150824202839/http://nuovavenezia.gelocal.it/venezia/cronaca/2015/08/10/news/bruciati-due-cassonetti-paura-in-corso-chiggiato-1.11918218

Η Ιταλική ιστοσελίδα bufale.net εντόπισε το σημείο που ήταν παρκαρισμένο το Renault Megane και στην απέναντι μεριά του δρόμου, τους κάδους που έβαλαν φωτιά οι εμπρηστές.

27208 27209 27210

Η ίδια ιστοσελίδα σχολιάζει «Πώς είναι δυνατόν ότι ο κ John Westbrook να μην έχει συνειδητοποιήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον εμπρησμό κοντά στο σταθμευμένο αυτοκίνητο; Μάλλον έχουμε να κάνουμε με έναν φαρσέρ.

Έτσι οι ισχυρισμοί του Βρετανού τουρίστα και φυσικά τα δημοσιεύματά, καταρρίπτονται. Τα πλαστικά των αυτοκινήτων δεν λιώνουν στου 37 βαθμούς Κελσίου.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Μάγκες στα ellinikahoaxes.gr. Όχι μόνο ελληνικές παπαριές αλλά και ξένες καταρρίπτουν. Το λέω με κάθε θαυμασμό και όχι με ειρωνεία.

  • Γιώργος Μεταξάς

    Και όμως έχει συμβεί να λυώσουν πλαστικά σε αυτοκίνητο από τον ήλιο, αν θυμάμαι καλά στο Λονδίνο. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο απέναντι σε κτήριο, που η καμπύλη της καλυμμένης με αντανακλαστικά τζάμια πρόσοψής του συγκέντρωνε τις ακτίνες του ήλιου πάνω στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

  • Daneel Olivaw