Καταρρίπτεται – To Γυράδικο του Ινδού με κρέας σκύλων στην Θεσσαλονίκη

In Fake news, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες. by Θοδωρής Δανιηλίδης9 Comments

Μια καινούργια ανοησία αναπαράγεται εδώ και λίγες μέρες σε διάφορες σελίδες και blogs. Ένας Ινδός θέλει να ανοίξει γυράδικο στη Θεσσαλονίκη με κρέας σκύλου. 

27401


 

Πρέπει να διαβάσετε

ΣΟΚ : To Γυράδικο του Ινδού με κρέας σκύλων στην Θεσσαλονίκη! 

Το άρθρο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα press-news. Τα συμπεράσματα δικά σας:

Μια μη συνηθισμένη αγορά, Tomohon, έχει αναπτυχθεί στην Ινδονησία, η οποία βγάζει κέρδη ψήνοντας σκυλιά και γατιά.Τα άμοιρα ζώα στριμώχνονται σε μικροσκοπικά κλουβιά περιμένοντας τη σειρά τους. Τα κιβώτια και τα κλουβιά φορτώνονται με ζώα ζωντανά και μη.
Τους βάζουνε φωτιά, τα σφάζουν και τα ετοιμάζουν για να σερβιριστούν.Tο χειρότερο είναι οτι Ινδος που έχει μεταναστεύσει στην Θεσσαλονίκη σκέφτεται να ανοίξει γυράδικο! Ναι γυράδικο, καλά ακούσατε και μάλιστα στην Παπαναστασίου (κοντά στο γήπεδο του Αρη, Περιοχή Χαριλάου) και να ψήνει σκύλους! Ο Θεός να βάλει το χέρι του, αλλιώς θα το βάλω εγώ!

ΠΗΓΗ: tv69.gr

27403

http://www.donotlink.com/ghfa


Το copy-paste δούλεψε και πάλι, «Το άρθρο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα press-news.» αλλά από κάτω έχει πηγή το tv69.gr. Ώρες ώρες πιστεύω πως ούτε καν διαβάζουν αυτά που κοπιάρουν.

Ναι το άρθρο δημοσιεύτηκε στο press-news αλλά με πηγή το tv69.gr που είναι και η αρχική πηγή της, ας την πούμε είδηση.

Τι κάνεις αν θέλεις να κάνεις ντόρο μήπως και γίνει γνωστή η soft-τσοντοσελίδα σου; Επινοείς μια ας πούμε είδηση που θα παίξει σε διάφορες σελίδες που  αναπαράγουν ότι βρεθεί μπροστά τους και την κοτσάρεις ανάμεσα από πισινούς και στήθη.

http://web.archive.org/web/20150828074059/http://tv69.gr/%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%8C%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%AD/

Αν προσέξουμε στην αρχική πηγή στις πρώτες τρεις αράδες του κειμένου, υπάρχουν 4 tags (Ινδονησία, σκυλιά, κλουβιά και φωτιά) Αν κάνεις κλικ στα tags μεταφέρεσαι στη σελίδα paraskhnio.gr που από εκεί αντέγραψαν την φωτογραφία και τις τρεις πρώτες αράδες της ας την πούμε είδηση.

27404

27405

Μετά τις πρώτες τρεις σειρές του κειμένου που αντέγραψαν, πρόσθεσαν την δική τους φανταστική ιστορία, μπερδεύοντας την Ινδονησία με την Ινδία (Ινδός)

Είχαμε τον Κινέζο που θέλει να ανοίξει αλυσίδα με γύρο σκύλου, τώρα έχουμε και τον Ινδό από την Ινδονησία.

Τέλος επειδή πολλοί φιλόζωοι σίγουρα θα αναρωτιούνται “οκ, μπορεί το συγκεκριμένο κείμενο να είναι ψεύτικο, αλλά εάν ένας Ινδός θελήσει να ανοίξει εστιατόριο με κρέας σκύλου, θα είναι νόμιμο;”. Η απάντηση είναι όχι. Η ελληνική (και η ευρωπαϊκή) νομοθεσία απαγορεύει ρητά την κακοποίηση, την εμπορική εκμετάλλευση και την βρώση ή πώληση κρέατος, ζώου συντροφιάς ή ακόμα και αδέσποτου ζώου συντροφιάς. Οι εξής νόμοι το τονίζουν: “B. Νόμος 4039/2012 «Δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση για κερδοσκοπικό σκοπό»” και “Άρθρο 54β: Τροποποίηση του άρθρου 8 του ν. 1197/1981 «Περί Προστασίας των Ζώων»(Α΄240)”. Επίσης μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ επί του θέματος, όπου είχε τεθεί κι ερώτημα στη Βουλή το 2011. Συνεπώς, η βρώση σκύλων (ή κατοικίδιων ζώων) απαγορεύεται και νομικά αλλά και ηθικά.

http://www.odigostoupoliti.eu/nomos-42352014-zoa-sintrofias-ke-adespota/

http://www.opengov.gr/ypaat/?p=997

http://www.dogacademy.gr/%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1/law-1197-1981.html

https://nomoi.info/%CE%A6%CE%95%CE%9A-%CE%91-15-2012-%CF%83%CE%B5%CE%BB-1.html

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/7336839.pdf

Ο Ινδός αν τελικά ανοίξει το σκυλο-γυράδικο θα πρέπει να πουλάει το σκυλο-πιτόγυρο 100-200 ευρώ γιατί το πρόστιμο είναι 10.000 ευρώ για κάθε ζώο.

27406

https://nomoi.info/%CE%A6%CE%95%CE%9A-%CE%91-15-2012-%CF%83%CE%B5%CE%BB-13.html

Όπως καταλάβατε η ας την πούμε είδηση του Ινδού από την Ινδονησία και το σκυλο-γυράδικο στη Θεσσαλονίκη, καταρρίπτονται.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι τα σχόλια που συνοδεύουν τις αναρτήσεις της, ας την πούμε είδηση του Ινδονήσιου Ινδού

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 • pardalokathiki.blogspot.com

  Κρέας σκύλου και βλακείες. Σαν τα γατομπίφτεκα δεν έχει!

 • ToSaP

  Παιδιά κρέας σαν το αλογάκι, δεν έχει…

 • Μου θύμισε τις τρελές αρβύλες που κυκλοφορούν από διάφορους ότι άνοιξε η ταδε ταβέρνα ή το τάδε γυράδικο και εξαφανίστηκαν οι γάτες και οι σκύλοι από την περιοχή.
  Δεν είμαι καλός στα λοτζιστικς, αλλά και …νόμιμο να ήταν, υποψιάζομαι οι γάτες και οι σκύλοι δεν πρέπει να είναι τόσο αποδοτικοί σε σχεση με τα γουρουνάκια στην παραγωγή γύρου (μα τι καθομαι και γραφω τώρα ο καμένος)

 • nefeli

  ελεος φρικτο …..ελεος

 • Yannis Nikolouzos

  οκ, μπορεί το συγκεκριμένο κείμενο να είναι ψεύτικο, αλλά εάν ένας
  Ινδός θελήσει να ανοίξει εστιατόριο με κρέας σκύλου, θα είναι νόστιμο;

  • Vicarious

   Χαχαχα!

  • The Dutch

   Ρώτα στην Κίνα που η κουλτούρα τους έχει και τέτοια φαγητά μέσα,θα σε εκπλήξει..

   • Christos Ricudis

    Το οτι σε γενικές γραμμές οι κινέζοι μπορούν να φάνε τα πάντα, ισχύει. Ωστόσο αυτό είναι η μιση αλήθεια. Η άλλη μισή ειναι οτι αυτά που τρώνε στο 99% των περιπτώσεων (απο κρέατα) είναι χοιρινό, κοτόπουλο, πάπια, και βοδινό. Γατόσκυλα και λοιπά, θα πρέπει να ψάξεις αρκετά για να βρείς – σερβίρονται σε ελάχιστα μέρη ως η σπεσιαλιτέ του τάδε εστιατορίου, και σε καμμιά περίπτωση δεν ειναι το φαγητό που θα φάει κάποιος κάθε μέρα.

 • Optimus

  Κ μολις ετοιμαζομουν να σας στειλω το link της εν λογω «ειδησης» αλλα με προλαβατε! 🙂