Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται : ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα πουλάνε για γλυκίσματα, αλλά είναι ένα ΝΕΟ Θανάσιμο Ναρκωτικό!HOAXES

Καταρρίπτεται : ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα πουλάνε για γλυκίσματα, αλλά είναι ένα ΝΕΟ Θανάσιμο Ναρκωτικό!

2 Σεπ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

zeledakia

Προσπαθεί να μας πείσει το δημοσίευμα ότι:

“Μέχρι στιγμής μπορεί κανείς να τα βρει σε σχήμα φράουλας και εκ πρώτης όψεως μοιάζει με τα γνωστά μας ζελεδάκια, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για υποείδος μεθαμφεταμίνης.

Μη σας ξεγελά η εμφάνιση ή ακόμη και η μυρωδιά του (που θυμίζει φράουλα): το συγκεκριμένο ναρκωτικό είναι δυνητικά θανάσιμο! Η Κρυσταλλική Μεθαμφεταμίνη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ναρκωτικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική, ενώ μπορεί να καταναλωθεί δια στόματος, μέσω της μύτης, του καπνίσματος ή με σύριγγα. Τα συγκεκριμένα ζελεδάκια-ναρκωτικά εμφανίστηκαν πρόσφατα στην Αμερική, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε γιατί ¨αύριο» μπορεί να έρθουν και στη χώρα μας!

*************

Πραγματικά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι έμποροι ναρκωτικών κατασκευάζουν και πουλάνε ναρκωτικά με γεύση φράουλας, τα οποία μάλιστα τα κατευθύνουν και σε παιδιά!

Το συγκεκριμένο hoax ξεκίνησε αρχές του 2007 από τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, δήθεν προειδοποιήση ότι κυκλοφορεί μεθαμφεταμίνη με ζάχαρη και αρωματισμένη με γεύση φράουλας, η οποία μάλιστα μοιάζει σαν ζελεδάκια ή καραμελίτσες (απο εδώ προέρχεται η σύνδεση κι ο φόβος για τα παιδιά )

Κυκλοφόρησε λοιπόν κάποιο mail – που το προώθησαν κυρίως γονείς – το οποίο ισχυρίστηκε ότι έμποροι ναρκωτικών διακίνησαν μεθαμφεταμίνη  σε παιδιά σε χρώμα ροζ, κάτι που έμοιαζε σαν φραουλίτσα.

Καθώς το e-mail παίρνει διαστάσεις και μετεξελίσσεται σε “αστικό μύθο”, αναγκάστηκε να παρέμβει ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων, κι ο εκπρόσωπος τους Michael Sanders το διαψεύδει ξεκάθαρα

Όπως καταλαβαίνεται μπορεί κάτι τέτοιο να το ξεκίνησε κάποιος με “καλές προθέσεις”, αλλά γρήγορα ξέφυγε από τον έλεγχο και μετατράπηκε σε πρόβλημα. Ο πανικός που διέσπειρε το mail, πέρασε γρήγορα σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς κτλ. Μέχρι κι ενημερωτικά φυλλάδια είχαν βγάλει οι διευθυντές των σχολείων που τα μοίραζαν στους μαθητές.

0526_strawmethΜπορεί πράγματι οι έμποροι να χρωματίσουν ναρκωτικά, αλλά να τα κατασκευάζουν σαν καραμελίτσες για να ξεγελάσουν και να τα προωθήσουν σε παιδιά ξεπερνά τα όρια της νοσηρής φαντασίας κάποιων.

Φυσικά και δεν επιβεβαιώθηκε κανένας  από τους φόβους, δεν υπήρξε κάποιος επαληθευμένος θάνατος παιδιού από μια τέτοια ουσία

Πηγές και περισσότερο υλικό για να διαβάσετε μπορείτε να βρείτε εδώ κι  εδώ κι εδώ

11903939_890798144309182_1437683919468968760_n

Αναφορικά με τη φωτογραφία που το πλαισιώνει με τα ζελεδάκια, μη φανταστείτε ότι έχει να κάνει με ναρκωτικά, απλά αυτή βρήκαν ως πιο ελκυστική για να το προωθήσουν. Η συγκεκριμένη χρησιμοποιείτε σε πολλά site πώλησης γλυκισμάτων (πχ ΕΔΩ ή ΕΔΩ)

 Γιώργος Γ. – Antichainletter