Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Πήγε διακοπές, έμεινε έγκυος και ψάχνει τον πατέρα μέσω youtubeHOAXES SCAMS

Καταρρίπτεται – Πήγε διακοπές, έμεινε έγκυος και ψάχνει τον πατέρα μέσω youtube

5 Σεπ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Το βίντεο με την 26χρονη Γαλλίδα,  Natalie Amyot, που πήγε διακοπές, έμεινε έγκυος και ψάχνει τον πατέρα μέσω youtube, αναπαράχθηκε σε πάρα πολλές σελίδες τις προηγούμενες ημέρες, αλλά τελικά η ιστορία της Γαλλίδας δεν είναι πραγματική.

Ας δούμε ένα δημοσίευμα με το βίντεο της νεαρής Γαλλίδας.


Πήγε διακοπές, έμεινε έγκυος και ψάχνει τον πατέρα μέσω youtube [εικόνες & βίντεο]

28001
H Natalie Amyot, μια γαλλίδα 26 ετών, έγινε διάσημη παρά τη θέλησή της. Εμεινε έγκυος και ψάχνει τον πατέρα του παιδιού της μέσω Youtube, έναν αυστραλό που συνάντησε στις διακοπές.

Ανέβασε το βίντεό της στις 30 Αυγούστου και από τότε έχει ακούσει πολλά η Ναταλί. Πολλοί την κατηγορούν ότι επινόησε την ιστορία για να γίνει διάσημη.
Πριν από μερικούς μήνες, η Ναταλί βρισκόταν στην Αυστραλία για τις διακοπές της. Εκεί συνάντησε έναν όμορφο Αυστραλό και πέρασε μαζί του μια νύχτα. Εξι εβδομάδες αργότερα κατάλαβε ότι είναι έγκυος. Το πρόβλημα είναι ότι έχασε το τηλέφωνό του. Μη μπορώντας να τον ειδοποιήσει για τα νέα, αποφάσισε να ανεβάσει στο youtube ένα βίντο και ρωτάει όλους τους χρήστες μήπως τον ξέρουν.

28002
«Καλημέρα, είναι η Ναταλί, έρχομαι από τη Γαλλία και έκανα αυτό το βίντεο γιατί χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Πριν από τρεις μήνες ήρθα στην Mooloolaba, πέρασα τέλεια και συνάντησα απίθανους ανθρώπους. Όταν ήμουν στο O’Malley’s συνάντησα ένα αγόρι πολύ όμορφο. Τον ερωτεύτηκα αμέσως και περάσαμε μια όμορφη νύχτα μαζί. Το άλλο πρωί, επέστρεψα στο Παρίσι και έχασα το τηλέφωνό του. Εξι εβδομάδες αργότερα, ανακάλυψα ότι ήμουν έγκυος. Γύρισα στην Αυστραλία για να προσπαθήσω να τον ξαναβρώ», λέει η γυναίκα στο βίντεο και ζητάει από τους χρήστες να της απαντήσουν στην σελίδα facebook που δημιούργησε για το σκοπό αυτό.

28003Πολλοί χρήστες την στηρίζουν στην προσπάθειά της να βρει το αγόρι αλλά κάποιοι δηλώνουν καχύποπτοι. Αλλοι στηρίζουν τον αγώνα της αλλά την κατηγορούν ότι φέρθηκε ανεύθυνα.
Η Ναταλί δηλώνει πληγωμένη από την τροπή που πήρε η ιστορία της, η οποία κάνει τον γύρο των ΜΜΕ στην Αυστραλία.
«Αχ, Θεέ μου, είμαι στις ειδήσεις!» έγραψε στο facebook και πρόσθεσε:
“Τρέμω, κλαίω…Κι αν δεν θέλει πια να με δει; Ισως να είναι άτολμος. Είμαι τόσο μόνη πια…»

28004

http://www.donotlink.com/gkqa


 

Όπως γράψαμε παραπάνω η ιστορία δεν είναι πραγματική.

Όταν δημοσιεύτηκε το βίντεο πολλοί θέλησαν να βοηθήσουν, αλλά αρκετοί δεν πίστεψαν την ιστορία της για τους παρακάτω λόγους.

1. Πολλοί τόνισαν πως δεν έχει καθαρή προφορά Γαλλίδας.

2. Στο βίντεο λέει πως έχασε το τηλέφωνό της και δεν μπορεί να τον βρει, αλλά σε ερωτήσεις που της έγιναν απάντησε πως δεν γνωρίζει το όνομά του. Με τι όνομα τον αποθήκευσε στο τηλέφωνο; Ο ανώνυμος γαλανομάτης εραστής;

3. Έγινε μέλος στο youtube στις 19 Αυγ. 2015, δημοσίευσε το μοναδικό βίντεο του λογαριασμού στις 30 Αυγ 2015 και την ίδια μέρα δημιούργησε και το προφίλ στο facebook.

4. Η αναζήτηση στο google για το όνομα natalie amyot έβγαζε μόνο αποτελέσματα σχετικά με το βίντεο.

5. Ανακάλυψαν μια φωτογραφία από την Mooloolaba, εκεί που υποτίθεται πως πήγε διακοπές και γνώρισε τον ανώνυμο γαλανομάτη εραστή, με μια κοπέλα που της μοιάζει καταπληκτικά αλλά με διαφορετικό όνομα, Alizee Michel.

28005

http://www.warwickdailynews.com.au/photos/buy/1222176/

6. Ανακάλυψαν λογαριασμό στο instagram με το όνομα Alizee_M Ο λογαριασμός κλείδωσε μόλις ανακαλύφθηκε.

28006 280077. Μόλις αποκαλύφθηκε το όνομα  Alizee Michel ήταν αρκετά εύκολο να βρεθούν κι’ άλλες φωτογραφίες. Μία από αυτές είναι του Φεβρουαρίου στο Penguin Island και έτσι καταλαβαίνουμε πως δεν επισκέφτηκε την Αυστραλία πριν από τρεις μήνες όπως λέει.

28008

8. Το βίντεο της Ναταλί και η ιστορία της μοιάζει πολύ με το ψεύτικο βίντεο του εθνικού οργανισμού τουρισμού της Δανίας πριν από 6 χρόνια.

http://video.news.com.au/v/392053/Denmarks-viral-tourism-ad-depicts-young-mother-seeking-babys-father

Μετά από αυτά παραδέχτηκαν πως όλη ιστορία ήταν ένα κόλπο μάρκετινγκ που πληρώθηκε $900 από τον κτηματομεσίτη Nigel Lucas για να ενισχύσει τον τουρισμό στην παράκτια πόλη Mooloolaba.

28009

Έτσι όλη η ιστορία ήταν μια επανάληψη του ψεύτικου βίντεο της Δανίας και μας έμεινε μία και μοναδική απορία.

Στην παραλία η Michel πατάει σε σκαμνάκι;

28011-horz2

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.