Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ – ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΥΦΩΝΑΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!HOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ – ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΥΦΩΝΑΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

7 Σεπ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Μεγάλος τυφώνας θα χτυπήσει την Ελλάδα; Δεν το πιστεύω αλλά ας δούμε το τρομολαγνικό άρθρο. 


 

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ | ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΥΦΩΝΑΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

o8dkpe

Μεγάλος τυφώνας σύμφωνα με πρόβλεψη του Greek-Weather.Org, θα κινηθεί μετά τα μέσα του Σεπτεμβρίου προς την χώρα μας.

Αρχικά, αρκετή υγρασία θα σταλθεί από τον Ατλαντικό Ωκεανό στην Μεσόγειο, όπου και θα δημιουργηθεί ένα αρχικά ισχυρό σύστημα καταιγίδων το οποίο όμως στην πορεία και κινούμενο ανατολικότερα και προς την Ιταλία και την Ελλάδα, θα λάβει όπως τονίζει το Greek-Weather.Org, τη μορφή ακόμα και τυφώνα.

Αυτός ο τυφώνας ακόμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με κάποια ονομασία διότι ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί, ωστόσο θα δώσει σφοδρές καταιγίδες, ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλάζι, ενώ θα συνοδεύεται και από θυελλώδεις ανέμους εντάσεως ακόμα και άνω των 10 μποφόρ.

Οι περιοχές που φαίνεται να επηρεάζονται από αυτή την μεγάλη κακοκαιρία, θα είναι οι περιοχές της δυτικής, βόρειας και πιθανόν και κεντρικής Ελλάδας. Τα τμήματα που θα επηρεαστούν ιδιαίτερα από τη χώρα μας, θα είναι τα νησιά του Ιονίου πελάγους, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά Ελλάδα, αλλά και μεγάλο τμήματα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Τέλος, το Greek-Weather.Org, κάνει λόγο για ένα σπάνιο φαινόμενο για την Ευρώπη, το οποίο όμως θα δώσει ακραία καιρικά φαινόμενα και θα είναι ικανό να προκαλέσει ζημιές, ίσως στην χειρότερη των περιπτώσεων και θανάτους. Το καλά οργανωμένο αυτό σύστημα, θα σημάνει και την έναρξη του Φθινοπώρου, καθώς θα ρίξει κατακόρυφα τη θερμοκρασία.

Ο τυφώνας αυτός, θα έχει κίνηση από την δυτική προς την ανατολική Μεσόγειο, ενώ στο πέρασμα του πάνω από την Ελλάδα, θα πάρει μία πορεία πιο βόρεια, βορειοανατολική και θα χτυπήσει και χώρες των Βαλκανίων όπως η Βουλγαρία, τα Σκόπια, η Αλβανία και η Ρουμανία και η Σερβία. Μετά το πέρασμα του αυτό θα εξασθενήσει και θα διαλυθεί, καθώς σταδιακά θα μετατρέπεται σε νέφη καταιγίδων και απλών βροχοπτώσεων.

Στις παρακάτω εικόνες βλέπεται χαρακτηριστικά με το σκούρο χρώμα, το ”μάτι” που θα έχει αυτός ο τυφώνας κινούμενος προς την Ελλάδα αλλά και το πως θα κινηθεί πάνω από τη χώρα μας.

13z496u

2ihv95y

2hge5xd

 

http://web.archive.org/web/20150907122421/http://greek-weather.org/viewtopic.php?f=32&t=11926

http://web.archive.org/web/20150907123341/http://greeksfun.org/viewtopic.php?f=17&t=3967

 

 


 

Η “είδηση” του τυφώνα που θα χτυπήσει την Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο Greek-Weather.Org αλλά για να τη διαβάσεις χρειάζεται να χαρίσεις άλλο ένα κλικ στη δεύτερη σελίδα που διαχειρίζεται ο νεαρός Άρης από τη Θεσσαλονίκη. Σχεδόν όλες οι προβλέψεις του καιρού δημοσιεύονται στο greeksfun.org για να πάρει και αυτό την ανάλογη επισκεψημότητα και στις δημοσιεύσεις του Greek-Weather.Org θα βρείτε μόνο το λίνκ.

Εδώ και 2 χρόνια που παρακολουθώ το Greek-Weather.Org έχω διαβάσει απίστευτες προβλέψεις. Κάθε 2-3 μέρες μια απίστευτη θεομηνία χτυπάει την Ελλάδα, οι βροχές βαπτίζονται θεομηνίες και υπέρ-καταιγίδες, η χιονόπτωση βαπτίζεται χιονοθύελλα, και οι σεισμοί των 3-3,5 Ρίχτερ ονομάζονται ισχυροί, ενώ δεν λείπουν και οι παραπλανητικοί τίτλοι.

Μάλιστα πέρυσι τον Σεπτέμβριο μέτρησα και πόσες υπέρ-καταιγίδες και θεομηνίες χτύπησαν την Ελλάδα μέσα σε ένα μήνα.

Αλλά το παραπάνω άρθρο είναι ένα βήμα παραπέρα από αυτά που έχω δει μέχρι σήμερα. Τυφώνας θα χτυπήσει την Ελλάδα. ΤΥΦΩΝΑΣ, όχι τροπική καταιγίδα ή υπερ-καταιγίδα… ΤΥΦΩΝΑΣ. Πόσους τυφώνες έχετε δει ή γνωρίζετε να έχουν χτυπήσει την Ελλάδα; Εγώ κανένα. Πού είναι οι προειδοποιήσεις από τους μετεωρολόγους;

Τι είναι ο τυφώνας. 

640px-Hurricane_Isabel_from_ISS

Ο κυκλώνας Ιζαμπέλ από δορυφόρο, στις 15 Σεπτεμβρίου 2003. Φαίνονται καθαρά το κεντρικό μάτι του τυφώνα , ο δακτύλιος γύρω από το μάτι όπου πνέουν οι ισχυρότεροι άνεμοι, γνωστός ως το τοίχωμα του ματιού και οι ζώνες βροχής.

Τροπικός κυκλώνας ή τυφώνας και στον Βόρειο Ατλαντικό hurricane, ονομάζεται στη Μετεωρολογία ένα σύστημα θύελλας με κλειστή περιστροφική (κυκλωνική) κυκλοφορία γύρω από ένα ήρεμο κέντρο χαμηλής βαρομετρικής πίεσης, γνωστό ως μάτι του κυκλώνα. Το όνομα υπογραμμίζει την προέλευσή τους στην τροπική ζώνη και την κυκλωνική φύση τους.
Τα συστήματα αυτά δημιουργούνται πάνω από θερμούς ωκεανούς ή μεγάλες θάλασσες υπό ορισμένες προϋποθέσεις, αλλά ποτέ πάνω από στεριές, και όταν φτάνουν σε ψυχρότερα νερά ή στεριά, διαλύονται. Παράγουν βαριές καταιγίδες και εξαιρετικά σφοδρούς ανέμους και αποτελούν τους μεγαλύτερους μετεωρολογικούς κινδύνους των ναυτιλλομένων στις τροπικές θάλασσες, καθώς και των πληθυσμών των παράκτιων περιοχών που πλήττονται από αυτά.

Ιδιότητες. 

  1. Η διάμετρος των τροπικών κυκλώνων είναι συνήθως μικρότερη των 500 μιλίων (800 km) σε αντίθεση με τις υφέσεις που φθάνουν συνήθως τα 1.000 μίλια (1.800 km).
  2. Οι άνεμοι των τροπικών κυκλώνων πνέουν από την περιφέρεια προς το κέντρο, στο βόρειο ημισφαίριο αντίθετα της φοράς των δεικτών του ωρολογίου, ενώ στο νότιο ημισφαίριο σύμφωνα με αυτή.
  3. To σύστημα των καταιγίδων περιστρέφεται γύρω από ένα κέντρο χαμηλής βαρομετρικής πίεσης, γνωστό ως μάτι του τυφώνα (eye of the hurricane). Η διάμετρος του ματιού συνήθως κυμαίνεται από 20 ως 40 μίλια (30 ως 64 χιλιόμετρα). Στο μάτι επικρατεί άπνοια ή πνέουν ασθενείς άνεμοι, μαζί με ηλιοφάνεια ή αστροφεγγιά.[1]
  4. Οι ισχυρότεροι άνεμοι του κυκλώνα πνέουν πάντα στον δακτύλιο γύρω από το μάτι, το λεγόμενο τοίχωμα του ματιού (eyewall).
  5. Για να καταγραφεί επισήμως ως τυφώνας, πρέπει η σταθερή ταχύτητα των ανέμων να είναι μεγαλύτερη ή ίση με 74 mi/h (118 km/h), δηλαδή να φτάσει τα 12 Μποφόρ. Αν είναι από 8 ως 11 Μποφόρ (39 – 73 mi/h ή 63 – 117 km/h), τότε καταγράφεται ως τροπική καταιγίδα (tropical storm), ενώ αν είναι ως 38 mi/h (62 km/h), τότε καταγράφεται ως τροπική ύφεση (tropical depression) ή απλώς βαρομετρικό χαμηλό.
  6. Η ατμοσφαιρική πίεση που παρατηρείται στο κέντρο τους (στο μάτι του τυφώνα) πέφτει κάτω από τα 980 mbar, αν και στους πιο ακραίους της Κατηγορίας 5, το ανώτατο επίπεδο στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, πέφτει κάτω από τα 920 mbar.
  7. Συνοδεύονται με πυκνή νέφωση, καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες. Οι κακοκαιρίες αυτές μπορεί να είναι μεν μεγάλης έντασης, αλλά όμως μικρότερης σχετικά έκτασης των υφέσεων (των εξωτροπικών).

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82

Στην πρόβλεψη του “μετεωρολόγου” διαβάζουμε:
Ο τυφώνας αυτός, θα έχει κίνηση από την δυτική προς την ανατολική Μεσόγειο, ενώ στο πέρασμα του πάνω από την Ελλάδα, θα πάρει μία πορεία πιο βόρεια, βορειοανατολική και θα χτυπήσει και χώρες των Βαλκανίων όπως η Βουλγαρία, τα Σκόπια, η Αλβανία και η Ρουμανία και η Σερβία. Μετά το πέρασμα του αυτό θα εξασθενήσει και θα διαλυθεί, καθώς σταδιακά θα μετατρέπεται σε νέφη καταιγίδων και απλών βροχοπτώσεων.

Οι τυφώνες όμως στο βόρειο ημισφαίριο έχουν πορεία αρχικά Δ. – ΒΔ. και στη συνέχεια στρέφουν κατά την ανάδρομο φορά (δηλαδή από Δ, ΒΔ, Β, ΒΑ). Ο “μετεωρολόγος” ανακάλυψε και τον μοναδικό τυφώνα με αντίθετη πορεία.

800px-Global_tropical_cyclone_tracks-edit2

Χάρτης του συνόλου των τροχιών όλων των τροπικών κυκλώνων την περίοδο 1985 – 2006.

Ακόμη διαβάζουμε:

Αυτός ο τυφώνας ακόμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με κάποια ονομασία διότι ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί, ωστόσο θα δώσει σφοδρές καταιγίδες, ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλάζι, ενώ θα συνοδεύεται και από θυελλώδεις ανέμους εντάσεως ακόμα και άνω των 10 μποφόρ.

Όμως στο λήμμα της wiki διαβάζουμε πως ακριβώς δημιουργούνται οι τροπικοί κυκλώνες δεν είναι ακόμα πλήρως γνωστό και εξακολουθεί να αποτελεί θέμα τρέχουσας επιστημονικής έρευνας. Ο διαχειριστής εκτός από τον τυφώνα, ανακάλυψε και το τρόπο που μπορούμε να προβλέπουμε τους τυφώνες.

Ακόμη βλέπουμε πως ο τυφώνας δεν έχει κάποιο όνομα, έτσι θα τον ονομάσουμε εμείς. Στην αρχή σκεφτήκαμε με ένα φίλο να του δώσουμε το όνομα Φωφώ αλλά το σωστό είναι να πάρει το όνομα του “μετεωρολόγου” που τον ανακάλυψε. Έτσι από δω και πέρα ο τυφώνας θα ονομάζετε Άρης και τον περιμένουμε στα μέσα του Σεπτέμβρη και να κάνω και εγώ μια πρόβλεψη. Το άρθρο του “μετεωρολόγου” θα διαγραφεί μόλις φτάσει η ημερομηνία.

Πραγματικά στεναχωριέμαι να βλέπω φίλους μου να την πατάνε από την πιο αναξιόπιστη σελίδα “καιρικών προβλέψεων” και από τον νεαρό θεσσαλονικιό που δεν έχει καμιά σχέση με την μετεωρολογία και διαγράφει – μπλοκάρει όσους διαμαρτυρηθούν για την τρομολαγνεία.

Αν σας ενδιαφέρει να ενημερώνεστε για τα πραγματικά ακραία καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρη την Ευρώπη, σας προτείνουμε τη σελίδα www.meteoalarm.eu που περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες συνέπραξαν για τη δημιουργία της και είναι μια μοναδική πρωτοβουλία του Eumetnet, που είναι το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών μέσα στα ευρύτερα πλαίσια του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) και όχι τη σελίδα του Άρη με τους ανύπαρκτους τυφώνες.

Όπως θα καταλάβατε ο τυφώνας Άρης που θα χτυπήσει την Ελλάδα στα μέσα Σεπτέμβρη,  είναι μόνο στο μυαλό του διαχειριστή του Greek-Weather.Org και καταρρίπτεται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.