Καταρρίπτεται – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΟΡΟΣ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ!!!

23

Πέρασαν οι μέρες, η ελληνική πολιτική σκηνή ξανάκανε το show της και σειρά πλέον έχουν οι κλασσικές ψευτοϊστορίες που κυκλοφορούν στο ελληνικό διαδίκτυον. Όπως ξέρετε οι περισσότεροι αναγνώστες μας, δεν ασχολούμαστε με πολιτικά θέματα, εκτός κι αν αφορούν κάποιον τρανταχτό μύθο, οποίος συσχετίζεται μ’αυτά εμμέσως. Κάθε φορά λοιπόν που προκύπτουν τέτοια θέματα, είναι καθήκον μας , να ξεκαθαρίζουμε τις (πάγιες) θέσεις μας, ώστε να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση θα προσεγγίσουμε ένα θέμα που λόγω εποχής και συγκυριών, είναι της «μόδας» να διαδίδεται με ταχύτητες φωτός. Ένα θέμα που θα το αναλύσουμε όσο πιο διεξοδικά μπορούμε παρακάτω.

2fake


Εδώ και λίγες μέρες σε πολλές σελίδες και blogs παίζει διαρκώς η συγκεκριμένη είδηση, η οποία άλλοτε δίνει έμφαση στα θρησκευτικά κι εθνικά θέματα κι άλλοτε στην παιδεία (όπου αμέσως μετά θίγει τα δύο παραπάνω)

12004850_420886294788879_6743156580180418642_nΑΡΘΡΑ 12

Άρθρο 1: Πολυπολιτισμική Παιδεία σε όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας, από 11.9.2016.
Άρθρο 2: Κατάργηση Θρησκευτικών Εορτών και Εθνικών σε όλα τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από 11.9.2017.
Άρθρο 3: Κατάργηση Εκκλησιασμού μαθητών, από 11.11.2016.
Άρθρο 4: Υποχρεωτική επίσκεψη σε Συναγωγή και Ισλαμικό Τέμενος από Εκπαιδευτική Βαθμίδα του Δημοτικού και σταδιακώς σε εκπαιδευτικές βαθμίδες Γυμνασίου και Λυκείου, από 11.11.2016.
Άρθρο 5: Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Βαθμίδα του Δημοτικού του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγωγήσεως από 11.9.2016 και παροχή δωρεάν προφυλακτικών σε όλους τους μαθητές από εκπαιδευτική βαθμίδα του Δημοτικού, από 11.10.2016.
Άρθρο 6: Κατάργηση μαθήματος Ελληνικής Ιστορίας, κατάργηση για την Ελληνική Επανάσταση, εισαγωγή μαθήματος Ευρωπαϊκής Αναγεννήσεως με κυρίαρχο ζήτημα την Γαλλική και Ιταλική Επανάσταση του Γαριβάλδη του 1843. Εφαρμογή Μεταρρυθμίσεως από 11.12.2018.
Άρθρο 7: Πρακτική εφαρμογή του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγωγήσεως σε όλες τις Σχολικές Βαθμίδες, από 11.12.2017.
Άρθρο 8: Κατάργηση Εθνικών Εορτών και Παρελάσεων, από 16.10.2016.
Άρθρο 9: Εισαγωγή εορτών για το περιβάλλον σε όλες τις Σχολικές Βαθμίδες, από 17.10.2016.
Άρθρο 10: Κατάργηση Θεολογικών Σχολών σε Πανεπιστήμιο από 16.10.2016. Μετατροπή σε Θρησκειολογικές Σχολές του Τμήματος των Φιλοσοφικών Σχολών. Κατάργηση μαθήματος Θρησκευτικών σε όλες τις Εκπαιδευτικές Βαθμίδες, από 11.9.2016, και εισαγωγή μαθήματος Θρησκειολογίας από 12.9.2016.
Άρθρο 11: Κατάργηση πολλών Καθηγητών σε εκπαιδευτικές Βαθμίδες και εισαγωγή Διαδικτύου, από 1.1.2017.
Άρθρο 12:
12 Α: Εισαγωγή εικόνων-slides στο μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγωγήσεως, από 19.9.2016.
12 Β: Εισαγωγή Ηλεκτρονικής ταυτοποιήσεως των μαθητών, από 20.9.2017.
12 Γ: Εισαγωγή Ηλεκτρονικής Μπάρας ασφαλείας σε όλα τα Σχολικά και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και εισαγωγή μαθητών-σπουδαστών-καθηγητών στα Σχολικά και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα με Κάρτα Ασφαλείας.
12 Δ: Εκδρομές Σχολείων Εκπαιδευτικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων σε μέρη σεξουαλικής απελευθερώσεως, από 17.9.2017.
12 Ε: Απελευθέρωση σεξουαλική των μαθητών, από 16.9.2016.

Το είδαμε στο axarnea.gr , στο logia-tou-aera , στο makeleio και σε καμιά 200ριά ακόμα μπλογκς.


Καταρχάς με το που μπεις σε αυτές τις σελίδες και παρατηρήσεις το περιεχόμενό τους καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχει καμία έμπιστη πηγή που να σου δείχνει τη γνησιότητα του. Η μία πηγή οδηγεί σε ένα ακόμα πιο φανατισμένο blog και με τη σειρά του εκείνο το blog οδηγεί σε κάποιο ακόμα χειρότερο. Βέβαια όπως αρμόζει σε οποιονδήποτε που λειτουργεί με τη λογική του, για να καταρρίψει το οτιδήποτε, πρέπει πρώτα απ’όλα να παραθέσει τα στοιχεία του. Όπως μπορείτε να δείτε στο ΦΕΚ του 3ου μνημονίου εδώ δεν αναφέρεται τίποτα σχετικά με τα παραπάνω μνημονιακά άρθρα.

Για να είμαστε όμως πιο ακριβείς, θα παραθέσουμε κι από το εκπαιδευτικό site esos με ακρίβεια όλες τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης που πήρε προκειμένου να εφαρμοστεί το μνημόνιο :

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου (μνημόνιο), που κατέθεσε προς ψήφιση, στη Βουλή, δεσμεύεται:

1. Να ευθυγραμμίσει τον αριθμό διδακτικών ωρών ανά μέλος του προσωπικού, καθώς και την αναλογία μαθητών ανά τάξη και ανά εκπαιδευτικό, με τις βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2018

2. Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων θα συνάδει με το γενικό σύστημα αξιολόγησης της δημόσιας διοίκησης.

3. Το υπουργείο παιδείας , σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, θα επικαιροποιήσουν, έως τον Απρίλιο του 2016, την αξιολόγηση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος που εκπόνησε ο ΟΟΣΑ το 2011 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΟΣΑ). Η εν λόγω επανεξέταση θα καλύπτει όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των δεσμών μεταξύ έρευνας και εκπαίδευσης και της συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίων, Ερευνητικών Ιδρυμάτων και επιχειρήσεων με σκοπό την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

4. Μεταξύ άλλων η επανεξέταση θα αξιολογήσει την υλοποίηση της μεταρρύθμισης του “Νέου Σχολείου”, το περιθώριο περαιτέρω εξορθολογισμού (των τάξεων, σχολείων και Πανεπιστημίων), τη λειτουργία και διακυβέρνηση των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την αποδοτικότητα και αυτονομία των δημοσίων εκπαιδευτικών μονάδων και την αξιολόγηση και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

5. Η επανεξέταση θα προτείνει συστάσεις, σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ

6. Με βάση τις συστάσεις της επανεξέτασης, το υπουργείο Παιδείας θα εκπονήσει επικαιροποιημένο εκπαιδευτικό σχέδιο και θα υποβάλει προτάσεις για δράσεις το αργότερο έως τον Μάιο του 2016, και εφόσον είναι δυνατόν, τα μέτρα θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ πριν από το ακαδημαικό έτος 2016-17.

7. Διασφάλιση και δίκαιη μεταχείριση όλων των φορέων παροχής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών ιδρυμάτων, καθορίζοντας ελάχιστα πρότυπα.


Με λίγα λόγια κι όπως μπορείτε να δείτε, οι δεσμεύσεις κατά κύριο λόγο δεν αφορούν άμεσα, τα εκπαιδευτικά θέματα (ούτε καν τα εθνικά και τα θρησκευτικά), αλλά πιο πολύ μιλούν για την οικονομική διαχείριση της εκπαίδευσης (έλεγχοι,αυξήσεις ωραρίων κτλ κτλ). Θα επισημάνω παράλληλα πως το Υπουργείο Παιδείας ξανάλλαξε όνομα και αν στην περίπτωση που ήθελαν να πετάξουν τα θρησκευτικά (και τις εορτές) απ’ έξω δεν θα άλλαζαν και τη λέξη Θρησκευμάτων από το όνομα; Αντιθέτως από Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων μετονομάστηκε σε Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Αλλά επειδή ο συγκεκριμένος μύθος έχει «βάθος», πρέπει να το ερευνήσουμε ακόμα περισσότερο. Στο site λοιπόν paradrasi κυκλοφορεί εδώ και αρκετούς μήνες, το πρωτότυπο hoax (από το οποίο απομόνωσαν τον τομέα της παιδείας), το οποίο δεν θα παραθέσω ολόκληρο, απλά μερικές εικόνες το οποίο και συνοδεύουν. Στις εικόνες αυτές υποτίθεται ότι βλέπουμε το νέο (ανθελληνικό πάντα) υπερμνημόνιο το οποίο προετοιμαζόταν από το 2014. Τα παρακάτω έγγραφα όμως ξεκάθαρα δεν είναι αυθεντικά. Είναι κακοεκτυπωμένες φωτοτυπίες στις οποίες έχουν πέσει και λάδια από πιτόγυρα πάνω τους (εκτός κι αν είναι τα δάκρυα κάποιου πολιτικού, χα-χα-χα), συν ότι πέρα από ονόματα κτλ, δεν έχει ούτε αριθμό μητρώου ούτε κάποιο άλλο στοιχείο που δείχνει ότι είναι έγγραφο κυβέρνησης. Και συν ένα στοιχείο που μας το επισήμανε ένας αναγνώστης μας… Το έγγραφο λέει MOMERANDUM ενώ το μνημόνιο είναι MEMORANDUM. Σε ευχαριστούμε αναγνώστη για αυτή την επισήμανση!

1

2

3

5

4

Τέλος πρέπει να επισημάνω ξανά ότι επειδή καταρρίπτουμε έναν μύθο σχετικά με το μνημόνιο, δεν σημαίνει ότι παραθέτουμε και πολιτική άποψη. Σαν άνθρωποι κι εμείς, γνωρίζουμε πως οι καιροί είναι δύσκολοι και είναι τελευταία μας προτεραιότητα το να προπαγανδίσουμε έστω κι έμμεσα για ένα θέμα, που είναι εντελώς εκτός της θεματολογίας της σελίδας μας. Ο δικός μας αγώνας είναι να προσπαθούμε να διατηρούμε την αλήθεια , που σε καιρούς δύσκολους σαν αυτούς, ίσως να είναι κι ένα από τα σημαντικότερα έργα που μπορεί να κάνει ένας απλός άνθρωπος.

Σπύρος Α.

http://www.sven-giegold.de/wp-content/uploads/2015/08/MoU-draft-11-August.pdf

http://www.tanea.gr/files/1/2015/fek.pdf

 

 

 • Giorgos Christian

  και κλεινει το αρθρο ο ανωνυμος συγγραφεας καπως ετσι «Ο δικός μας αγώνας είναι να προσπαθούμε να διατηρούμε την αλήθεια , που σε καιρούς δύσκολους σαν αυτούς, ίσως να είναι κι ένα από τα σημαντικότερα έργα που μπορεί να κάνει ένας απλός άνθρωπος.

  Σπύρος Α.»

  Οπως εχω σχολιασει και σε αλλες δηθεν καταρριψεις σας, θελω να πω στα προβατα που τις πιστευουν κι επαυξανουν (μαλλον δικοι σας πληρωμενοι ειναι) οτι, τουλαχιστον στα αλλα μπλογκ που ντεμεκ λενε ψεμματα οι αρθρογραφοι υπογραφουν το ονομα τους χωρις φοβο, ενω ο δικο σας ο Σπυρος Α. δεν τολμα γιατι γραφει μπουρδες. Σκοπο σας ειναι επικρατησει η νεοταξικη κατοχη του τσιριζα και λοιπων δημιων των Ελληνων…τελικα το Σπυρο Α. μπορει να τον λενε Ισαακ η Αδαμ, καταλαβενετε εσεις τωρα….

  • Σπύρος Α

   ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ κλααααιω

   • John Smith

    Έλα ρε, πληρώνεις και κόσμο να σε πιστεύει; Για λέγε, πόσα τους δίνεις -να δω αν με συμφέρει;

    Τι κόλλημα έχει ο από πάνω με τα ψευδώνυμα, τη στιγμή που και ο ίδιος ψευδώνυμο χρησιμοποιεί; Πάντως μη φοβάσαι, δεν πιστεύει σοβαρά ότι γράφεις μπούρδες. Απλά ανησυχεί μη σού ‘ρθει τελικά να το κάνεις και χάσει το μονοπώλιο…:)

    Πέραν της πλάκας, συνέχισε έτσι. Πρέπει τα ψέματα να βγαίνουν στη φόρα, και είναι καλό που κάποιοι έχουν τη διάθεση να το κάνουν.

    • Giorgos Christian

     εσυ βλακα genius (not) ψευδωνυμα μπορουν να χρησιμοποιουν οι χρηστες αλλα ΟΧΙ και οι συγγραφεις…υπαρχει διαφορα κι αν δεν την καταλαβαινεις σου αξιζει η μοιρα σου! κατα τα αλλα μας εκανες και γελασαμε χαχ, οπως ο σπυρος α, που μη εχοντας απαντηση προτιμησε να προσποιηθει οτι γελασε ενω εκλεγε….

     • John Smith

      Φυσικά, έχεις απόλυτο δίκιο (not), καθώς η αξιοπιστία ενός άρθρου δεν κρίνεται από αυτά που γράφει αλλά από το αν ο συγγραφέας τα γράφει με ψευδώνυμο ή όχι. Πάλι καλά που ξέρεις να βάζεις προτεραιότητες.

      Επίσης υποθέτω ότι δεν πρόσεξες ότι πλέον τα άρθρα είναι όλα ενυπόγραφα -δεν είναι πάντως δύσκολο, ένα απλό scroll προς τα πάνω να κάνεις το βλέπεις-, άρα το όλο σου επιχείρημα πάει περίπατο. Δεν πειράζει πάντως, αφού μας έκανες και γελάσαμε.

      Και επί τη ευκαιρία, επειδή βλέπω ότι ξέρεις ποιους πληρώνει ο Σόρος και ποιους όχι, για πες μας που το έμαθες. Γιατί αυτά είναι μυστικά που δεν βγαίνουν παρά έξω, άρα και εσύ είσαι του κυκλώματος. Εκτός και αν απλά γράφεις μπούρδες…

   • Giorgos Christian

    κλαψε γιατι δε σου δινει αρκετα ο σορος…παντως το τρικ του σιωνιστικου διεθνιστικου σαιτ σας δεν ειναι και πολυ περιπλοκο, δεν απαιτει υψηλο αικιου, στην ουσια ειστε 5-6 ατομα με 100 λογαριασμους ντισκας,φβ κτλ… τα υπολοιπα ειναι ευκολα, μιξαρετε μια λιστα με απιστευτες συνομωσιες και τρανταχτες αποδεδειγμενες αληθειες οπως οι αεροψεκασμοι, ωστε να περασετε τις αληθειες ως απιστευτες συνομωσιες φταγμενες για κλικ-μπειτ…και ο σκοπος σας επιτευχθει, ατομα οπως ο john smith παρακατω (αν δεν ειναι ο σπυρος Α, εσυ δηλαδη) εχουν φαει την πατατα με το συνοδευτικο κουτοχορτο -για σαλατα ντε- που σερβιρετε λες και ειναι συναγριδα…

 • Γιώργος Αντωνίου

  Να καταργηθούν άμεσα τα θρησκευτικά από τα σχολεία.Δε μπορεί να υποχρεώνονται οι προοδευτικοί μαθητές να μαθαίνουν ιστορίες που θεωρούν συνωμοσίες των παππάδων κ.τ.λ. Να καταργηθούν και οι παρελάσεις.Εντάξει, κάποιοι πολέμησαν,σκοτώθηκαν τώρα είμαστε οκ. γιορτάζουμε και από τα καφέ. Παράλληλα και δικαίως να καταργηθούν οι αργίες – άδειες – γιορτές Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Φώτων, Πάσχα, 3 ιεραρχών (για τα σχολεία), Αγ. πνεύματος, 15Αύγουστου, 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου και να γιορτάζετε μόνο τη 17 Νοεμβρη για να χαίρεστε τη δημοκρατία – ελευθερία που αξίζετε και την εργατική Πρωτομαγιά, δικαιωματικά, μιας και θα δουλεύετε ένα μήνα παραπάνω. Γιατί το νόμισμα έχει 2 όψεις ψευτοπροοδευτικοί.

  • Giorgos Christian

   εσυ πρεπει να πας να ζησεις στη χωρα σου γιατι δεν εισαι Ελληνας,και δεν σ αρεσει η ελλαδα και τα εθιμα της, αραγε ποιος θα αλλαξει εμεις η εσυ;

 • Molossis_Apeirotan

  Δεν διάβασα όλο το κείμενο, αλλά το ένα κομμάτι που διάβασα είναι εκείνο για τα θρησκευτικά -και μόνο εκείνο θα σχολιάσω- και την λογική σας ότι αν τους ενδιέφερε να αφαιρέσουν τα θρησκευτικά θα άλλαζαν και την ονομασία του υπουργείου, το οποίο δεν στέκει, γιατί αν υποθέσουμε ότι είναι αληθές το δημοσίευμα το οποίο εσείς αναλύετε γιατί είναι ψεύτικο, αναφέρει ότι θα καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών -το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι μιλάει κυρίως για τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό- και θα προστεθεί μάθημα για ιουδαϊσμό και ισλαμισμό όπως και επισκέψεις σε συναγωγές και τεμένη αντίστοιχα, οπότε δεν υπάρχει λογική στο επιχείρημα σας να αφαιρεθεί η λέξη «θρησκευμάτων» από το υπουργείο, όταν σκοπός τους δεν είναι να μας κάνουν άθεους, αλλά αλλόθρησκους.

 • lol.Με το που είδα τη λέξη «πολυπολιτισμικότητα» κατάλαβα τι θα επακολουθούσε!

  Σχετικό/Άσχετο: το ελληνάκι στο μπλογκ του το 2010 με το κλασικό -πλέον- ποστ του με τίτλο «Δεν είμαστε Ουγκάντα»,

  http://ellinaki.blogspot.gr/2010/06/blog-post_14.html
  είχε κάτσει και το είχε ψάξει για το εάν άλλη χώρα στον κόσμο ονομάζει το Υπουργείο της Παιδείας της και …Θρησκευμάτων!

  (spoiler: ούτε η Ουγκάντα, αλλά ούτε το Ιράν, ούτε η Σ. Αραβία και φυσικά καμιά δυτική χώρα δεν εμπλέκει στο ίδο υπουργείο παιδεία και θρησκεία. Σε κάτι τέτοια δεν παιζόμαστε!)

 • Γεο
 • Μάνος

  Tελικά παραμύθι ήτονε; Και είχα μια ελπίδα ρε παιδί μου

 • skinhead_Oi

  Μα βρε Έλληνα αν δεν σε ποτίζουν με έθνος και θρησκεία, τότε με τι θα σε ποτίσουν; με πραγματική γνώση; Δεν τους συμφέρει..

 • Πρόδρομος

  Να συμπληρώσω στις «παρατυπίες», πως το κείμενο είναι διάσπαρτο με απομεινάρια της καθαρεύουσας: «εις εκπαιδευτικάς», «δια όλας τας», «δύνανται». Καθώς η επίσημη γλώσσα του κράτους είναι η δημοτική, αποκλείεται κείμενο πρόσφατου νόμου να περιέχει τέτοιες διατυπώσεις.

  Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον πάντως πως υπάρχουν άτομα που στον ελεύθερο χρόνο τους κάθονται και γράφουν φανταστικά μνημόνια. 😀

  • «υπάρχουν άτομα που στον ελεύθερο χρόνο τους κάθονται και γράφουν φανταστικά μνημόνια. :-D»
   ___________

   λολ

  • Giorgos Christian

   και ειναι ακομα πιο εξαιρετικα ενδιαφερον που υπαρχουν ατομα που γραφουν τετοια μλπογκ οπως αυτο και αλλοι που τους παραδεχονται οπως εσυ

 • Kritmanen

  Αυτό που βγήκε σήμερα με την Ελληνίδα μηχανολόγο που εκδικήθηκε τον κακό Σόιμπλε μέσω της απάτης με τη VW το έχετε πάρει χαμπάρι; Πολύ γέλιο.

 • Γιώργος Μεταξάς

  Νομίζω ότι το κείμενο που δημοσιεύετε δεν χρειάζεται σχόλια, αλλά με την ευκαιρία νομίζω ότι δεν θα ήταν άσχημη ιδέα αν οι επίσημες παρελάσεις κλπ κινητοποιήσεις για 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου γίνονταν εναλλάξ, δηλ μια χρονιά για τη μια γιορτή και την επόμενη χρονιά για την άλλη. Ο εορτασμός στα σχολεία να παραμείνει ως έχει.

 • Θανάσης Μιχάλης

  Που εδώ που τα λέμε, μακάρι να ίσχυαν τα παρακάτω:
  Άρθρο 2: Κατάργηση Θρησκευτικών Εορτών (ΟΧΙ Εθνικών) σε όλα τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από 11.9.2017.
  Άρθρο 3: Κατάργηση Εκκλησιασμού μαθητών, από 11.11.2016
  Άρθρο 7: Πρακτική εφαρμογή του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγωγήσεως σε όλες τις Σχολικές Βαθμίδες, από 11.12.2017
  Άρθρο 8: Κατάργηση (ΟΧΙ Εθνικών Εορτών) αλλά ΝΑΙ των Παρελάσεων, από 16.10.2016.
  Άρθρο 9: Εισαγωγή εορτών για το περιβάλλον σε όλες τις Σχολικές Βαθμίδες, από 17.10.2016.
  Άρθρο 10: Κατάργηση Θεολογικών Σχολών σε Πανεπιστήμιο από 16.10.2016. Μετατροπή σε Θρησκειολογικές Σχολές του Τμήματος των Φιλοσοφικών Σχολών. Κατάργηση μαθήματος Θρησκευτικών σε
  όλες τις Εκπαιδευτικές Βαθμίδες, από 11.9.2016, και εισαγωγή μαθήματος Θρησκειολογίας από 12.9.2016.
  12 Α: Εισαγωγή εικόνων-slides στο μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγωγήσεως, από 19.9.2016.12 Δ: Εκδρομές Σχολείων Εκπαιδευτικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων σε μέρη σεξουαλικής απελευθερώσεως, από 17.9.2017.
  12 Ε: Απελευθέρωση σεξουαλική των μαθητών, από 16.9.2016.

  Δεν θα συμφωνούσα με τίποτα στην κατάργηση των εθνικών εορτών, καθόσον καλό είναι να τιμούμε τους ήρωες της χώρας μας, αλλά χωρίς τις παρελάσεις που προάγουν εθνικιστικά αισθήματα. Η θρησκεία είναι καιρός να μπεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας στην εκπαίδευση και να έχει χώρο μόνο στην προσωπική πεποίθηση του καθενός, και τέλος η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι κάτι που ήδη έπρεπε να έχουμε εδώ και δεκαετίες και καλό θα ήταν να εφαρμοζόταν…

  • leon06010

   Δλδ, π.χ., η Γαλλία ή ο Καναδάς που κρατούν τα Χριστούγεννα ως αργία είναι οπισθοδρομικές;
   Εκείνο δε το slides με το οποίο τόσο συμφωνείς είναι το αποκορύφωμα. Σε ποιά εποχή ζεις;
   Όσο για το Άρθρο 7: Πρακτική εφαρμογή του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγωγήσεως σε όλες τις Σχολικές Βαθμίδες, από 11.12.2017 και το 12 Ε: Απελευθέρωση σεξουαλική των μαθητών, από 16.9.2016, τα αφήνω ασχολίαστα. Θαρρεις κ οι μαθητές είναι αυστηρά παρθένοι.

   • The Dutch

    Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν έχει να κάνει μόνο με το πως να πηδήξεις ή να πηδηχτείς.Σου μαθαίνει για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα,για ασφαλές σεξ και διάφορα άλλα που δε χρειάζεται αν μπω στον κόπο να αναφέρω,μπορείς να σκεφτείς και εσύ μερικά που θα βοηθούσαν για παράδειγμα,να μην χρειάζεται να φτάσουν κοπέλες στην έκτρωση μετά από την σεξουαλική επαφή.

    • leon06010

     Συμφωνώ απόλυτα. Για να έχει νόημα όμως η πρακτική εφαρμογή όλων αυτών πρέπει πρώτα να κάνεις σεξ, σωστά; Στη θεωρία όλα καλά, στην πράξη όμως;
     Νομίζω όμως ότι πρώτα και πάνω απ’όλα είναι καθήκον των γονέων να διδάξουν στα παιδιά τους πέντε πράγματα γύρω από το σεξ. Ιδεαλιστικό; Ίσως, αλλά αυτοί (πρέπει να) πονούν το παιδί τους και την υγεία του. Το Σχολείο χέστηκε! Δε διαφωνώ να γίνεται σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο, το αντίθετο μάλιστα, αλλά πρέπει να συνοδευτεί από ριζική αναδιαμόρφωση από το Νηπιαγωγείο ακόμα.
     Για να επανέλθω, το αρχικό κείμενο,μπαμ κάνει ότι είναι μούφα. Κι επ’αυτού δεν νομίζω να διαφωνείς

     • dt

      Για αυτό έχουν γράψει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε όλες τις σχολικές βαθμίδες για να λέει όποιος το διαβάζει: Μα καλά θα βάλουν 6χρονα παιδιά να κάνουν σεξ!!! Διαιδωστε! Κάτι ήπιο όμως στο Γυμνάσιο και κάτι 100% σοβαρό στο Λύκειο νομίζω θα ήταν ό,τι καλύτερο αντί για Κατήχηση στην Ορθοδοξία (λέμε με ελληνικά θρησκευτικά).