Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη NASA αυτό που έγραφαν οι Έλληνες πριν από 2.500 χρόνια;HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Καταρρίπτεται – Επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη NASA αυτό που έγραφαν οι Έλληνες πριν από 2.500 χρόνια;

23 Σεπ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Τώρα σοβαρά, υπάρχει  πιθανότητα να είναι αληθινοί οι ισχυρισμοί του άρθρου; Σαφώς και όχι αλλά ας το δούμε, δεν βαριέσαι…

Χωρίς τίτλο

 

Η NASA επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί έχουν υποψιαστεί ότι στο φεγγάρι μας υπάρχουν… τεχνητές δομές.

Στη φωτογραφία που ελήφθη από τη NASA AMES RESEARCH.CENTER μπορούμε να δούμε δύο πιθανές δομές. Στη φωτογραφία φαίνεται καθαρά ένα γεωμετρικό σχήμα με τετράγωνη βάση το οποίο προφανώς αντιστοιχεί σε κάποιο είδους κτιρίου…

Στα δεξιά της φωτογραφίας θα δείτε ένα τριγωνικό αντικείμενο που θα μπορούσε να μοιάζει με μία γέφυρα ή ένα είδος αψίδας.

Μήπως αυτό είναι απόδειξη ότι η NASA κρύβει πολλά από τον κόσμο;

Τι έγραφαν οι Έλληνες πριν από 2500 χρόνια περίπου:

Ο Πυθαγόρας μάς πληροφορεί σχετικά με τη σελήνη ότι κατοικείται από Θεϊκά όντα όμοια με τους κατοίκους της γης.
Υπάρχουν όλα όσα βλέπουμε στη γη με τη μοναδική διαφορά ότι οι σεληνιακές μέρες είναι 15 φορές μεγαλύτερες από τις δικές μας, σύμφωνα με το periergaa.
Ο Ορφέας λέει για την σελήνη που έχει βουνά, πολιτείες και σπίτια.

Πως έχει στερεό έδαφος όπως η γη και θεϊκούς κατοίκους. Τις πληροφορίες αυτές μας τις δίνουν Πλούταρχος και Διογένης ο Λαέρτιος. Ο Ορφέας γνώριζε το σεληνιακό ημερολόγιο των 12 μηνών και τις φάσεις της σελήνης. Μιλά για την περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο, τις εύκρατες, τροπικές και πολικές ζώνες της γης, τις εκλείψεις της σελήνης, τα ηλιοστάσια, τις ισημερίες, τις κινήσεις των πλανητών και την παγκόσμια έλξη και επιμένει στο θέμα των κατοίκων της σελήνης, ότι είναι αυτοί που περιπλανήθηκαν από πλανήτη σε πλανήτη.

Ο Σωκράτης τη χαρακτηρίζει: «Μεγάλη κούφια σφαίρα που στο εσωτερικό της υπάρχουν θάλασσες και στεριές και κατοικούν άνθρωποι σαν εμάς». Αυτά αναφέρει ο Ξενοφάνης για το δάσκαλο του. Αυτά που έλεγε ο Σωκράτης τα υποστηρίζουν και σύγχρονοι αστρονόμοι.

Κατά την ελληνική μυθολογία η Σελήνη είναι η κόρη του Τιτάνα Υπερίωνα και της Τιτανίδας Θείας. Είναι αδελφή της Ηούς(Αυγής) και του Ήλιου ο οποίος τη φωτίζει πάντα φανερώνοντας την αδελφική του αγάπη. Αναπαρίσταται συνήθως, είτε να ιππεύει στο πλάι έναν ίππο, είτε να οδηγεί ένα άρμα από ένα ζευγάρι δυνατών αλόγων (ή ταύρων). Η Σελήνια σφαίρα της ή η ημισέληνος της αναπαρίσταται συνήθως, είτε ως στέμμα στο κεφάλι της, είτε ως μια ανυψωμένη πτυχή της λαμπερής της κάπας. Αρκετοί μύθοι τη θέλουν να οδηγεί ένα κοπάδι από ταύρους και για αυτό και παρομοιάζουν την ημισέληνό της με τα κέρατα του ταύρου.

Το είδαμε στο defencenet.gr


Η ιστορία είχε παίξει και με τίτλο

Καταστρέφει η Nasa τα αρχαία κτίρια στη Σελήνη; 

Ας δούμε αποσπάσματα του άρθρου…

Είναι γνωστό πως η NASA κρύβει σημαντικά πράγματα για την Σελήνη, όπως την ύπαρξη παράξενων δομών και κατασκευών σύνθετης αρχιτεκτονικής που θεωρούνται εξωγήινες βάσεις ή βάσεις αρχαίων αστροναυτών που έφτασαν ως εκεί. Αλλά υπάρχει και κάτι σημαντικότερο που κυκλοφορεί τελευταία, όσο εξωφρενικό κι αν ακούγεται. Ότι δεν τις κρύβει μόνο αλλά, επιπλέον, τις κατατσρέφει.

Η ιδέα ότι Σελήνει φιλοξενεί κόσμο και κτίρια υπάρχει εδώ και αιώνες και, μπορούμε να τις βρούμε ακόμα και σε αρχαία ελληνικά κείμενα, όπου σε κάποια από αυτά αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι Έλληνες της προϊστορίας ζούσαν και πριν έρθει η Σελήνη πάνω από την Γη, ενώ εικάζεται πως ο τρωικός πόλεμος έγινε για τον έλεγχο της Σελήνης -κάτι που σημαίνει πολλά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, εξετάζοντας τις αποστολές της NASA LRO/LCROSS το 2009. Ας δούμε πρώτα την επίσημη εκδοχή:

Στις 18 Ιουνίου 2009, η NASA ξεκίνησε μια νέα διπλή αποστολή με έναν ανιχνευτή στο μέγεθος ενός αυτοκινήτου που ονομάζεται Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) και ένα μικρότερο διαστημικό σκάφος που ονομάζεται LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite).

Το LRO έχει σχεδιαστεί για να παρέχει λεπτομερείς χάρτες της σεληνιακής επιφάνειας. Το LCROSS έχει μιας-χρήσης αυτοκαταστροφική αποστολή: στέλνεται σε ακριβή και προσεκτικά σχεδιασμένη πορεία σύγκρουσης σε μια συγκεκριμένη περιοχή, σε έναν κρατήρα που βρίσκεται κοντά στο νότιο πόλο της Σελήνης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού, οι επιπτώσεις από την σύγκρουση του LCROSS θα καθόριζε την παρουσία (ή την απουσία) του νερού στο αιώνια σκιασμένο κρατήρα.

Παρά το γεγονός ότι η NASA μετέδωσε ζωντανά την εκδήλωση, υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι το βίντεο κατασκευάστηκε, όπως ακριβώς και του Νηλ Αρμστρονγκ το 1969 που, αφού προσεληνώθηκε, πάτησε το πόδι του στην επιφάνειά της. Μάλιστα, αυτή η “παραγωγή” δεν θα απαιτούσε και πολύ μεγάλη προσπάθεια, δεδομένου ότι το βίντεο δεν έδειξε σχεδόν τίποτα.

“… Αλίμονο, η υπόσχεση του γιγανιταίου λοφίου από τα συντρίμμια του αντικτύπου ήταν αόρατα από τη Γη, αφήνοντας στο δεκτικό κοινό ένα αίσθημα εξαπάτησης”, είπε ο κορυφαίους σεληνιακός και πλανητικός επιστήμονας Δρ Paul Spudis.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή την θεωρία; Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω φωτογραφία. Δείχνει δύο ερευνητές της NASA τους Anthony Colaprete και η Karen Gundy-Burlet που εργάζονται στο Ερευνητικό Κέντρο Ames στη Silicon Valley.

Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά κοντά στο χέρι του Colaprete :

LCROSS mipos i nasa katastrefei ta arxaia ktiria sti selini 3

 


Δεν το συνεχίζω το άρθρο, καταλάβατε το νόημα άλλωστε.

Σκοπός της αποστολής  LCROSS ήταν να χτυπηθεί η σελήνη δημιουργώντας έναν μεγάλο κρατήρα ώστε οι επιστήμονες να μπορέσουν να δουν αν υπήρχε νερό.

http://lcross.arc.nasa.gov/mission.htm

http://lcross.arc.nasa.gov/observation.htm

Η φωτογραφία για την οποία γίνεται ο λόγος είναι η παρακάτω και μπορείτε να την δείτε σε δημόσια θέα στην ιστοσελίδα της Nasa.

http://www.nasa.gov/mission_pages/LCROSS/multimedia/gallery/LCROSS_SOC.html

 

LCROSS project scientists Anthony Colaprete and Dr. Kim Ennico review early results from the centaur and spacecraft impacts.

 

H Nasa ουδέποτε επιβεβαίωσε τα όσα το άρθρο ισχυρίζεται περί κτηρίων στη σελήνη, αντίθετα, ο επιστήμονας της φωτογραφίας που ακούει στο όνομα Anthony Colaprete το 2012 είχε απαντήσει σε email εξηγώντας τι είναι αυτό το τετράγωνο που φαίνεται στη φωτογραφία.

NASA Composit Moon Structure.

 

From: Colaprete, Anthony (ARC-SST)
To: me
Date: 3/16/2012 12:23:11 AM
Subject: RE: Please solve a mystery

Hi Edward,

Sorry for the slow reply, I have been in a workshop the last couple days and am way behind on email.

First off, the image isn’t staged! It was taken during the final descent of the Centaur stage to the moon. Kim and I (and another person behind us) are in the Science Operations Center (SOC) for LCROSS. What Kim and I are looking at are displays of our instrument data (cameras, spectrometers, etc….several of the camera feeds we streamed real-time to the web during the mission). The image of interest is a simulation of the moon’s surface generated from a digital elevation model and illumination models. It was made prior to the impact of the Centaur with the same lighting conditions as those at the day/time of impact. We knew where we wanted to impact (based on our expectation of the most likely location of hydrogen/water), but there was some uncertainty as to exactly where we would actually impact. We had a number of observatories on the ground (for example in Hawaii) trying to look for the impact plume (most didn’t see it, but some did) and we wanted to be able to tell the observatories if they needed to adjust their pointing based on the actual impact location. To do this we placed a grid on the image and provided the same grid to the observatories (in the perspective they would see it from on the ground). At the time of impact flash or plume detection in our cameras I was to identify the grid point and call it out to the person behind me (the person behind me was in direct communication with all the ground observatories, coordinating that part of the observation)…sort of like calling out a letter/number in bingo. The image with grid and the one corresponding to the view as seen from Hawaii on that night is attached to this email.

So, no it is not a base, but rather just a reference grid, and that watch has since broken, so I wouldn’t recommend it. I hope this helps.

Tony

au4f62ce67

https://www.metabunk.org/debunked-what-is-this-square-in-a-nasa-photo.t476/

Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ψηφιακό πλαίσιο το οποίο δείχνει το σημείο που θα χτυπούσαν στη σελήνη, πρόκειται για ένα σημείο αναφοράς και τίποτα άλλο. Ούτε κτήρια αρχαίων πολιτισμών, ούτε κατοικίες όντων με θεία υπόσταση, μάλλον η Nasa δεν παίρνει στα σοβαρά τους αρχαίους προγόνους μας.

Γιώργος Ζ.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής