Καταρρίπτεται – Η φωτογραφία που σοκάρει! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ

In Fake, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες., Αθλιότητες, Φάρσες, Χωρίς κατηγορία by Θοδωρής Δανιηλίδης2 Comments

Το έχουμε γράψει πολλές φορές και θα το ξαναγράψουμε. Μην πιστεύετε ότι διαβάζετε στο διαδίκτυο. Ο καθένας μπορεί να πάρει μία εικόνα και να γράψει μια φανταστική ιστορία. Αυτό έγινε και στην παρακάτω περίπτωση.

28901


Η φωτογραφία που σοκάρει! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ

Όχι μόνο την πόσταρε στο λογαριασμό του περήφανος για το «κατόρθωμά» του αλλά υπάρχουν και κάποιοι που τον επιδοκίμασαν για αυτή την αποτρόπαια πράξη του κάνοντας like στην ανάρτησή του.

Ένας «χρήστης» (και εσκεμμένα αποφεύγω το χαρακτηρισμό «άνθρωπο») του facebook ανέβασε στο κοινωνικό δίκτυο τη φωτογραφία με ένα νεκρό σκύλο γράφοντας με γκρίκλιζ ότι «αυτό το γαμώσκυλο το βρήκα μπροστά στην αυλή μου στο χωριό. Το παλιοβρωμιάρικο καθόταν έξω από την πόρτα και ήθελε να τρώει συνέχεια. Του δώσαμε λίγο φόλα και ησυχάσαμε»!

28901

Ευτυχώς όμως εκτός από τους άλλους «χρήστες» (γιατί κι αυτοί δεν αξίζουν τη λέξη «άνθρωποι») του κοινωνικού δικτύου που του έκαναν like, συναινώντας έτσι στην αποτρόπαια πράξη του υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αντέδρασαν δημοσιοποιώντας το έγκλημα και αναφέροντας πως «Ενημερώνω όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις, όλων των ειδών του ζωικού βασιλείου πως ΠΡΕΠΕΙ όλες οι οργανώσεις και όλος ο κόσμος να κινηθούν εναντίον του συγκεκριμένου με το όνομα ….., ο οποίος δολοφόνησε με φόλα ένα σκυλάκι, μια αθώα ψυχούλα… και όχι μόνο το παραδέχεται αλλά καμαρώνει κιόλας. Το προφίλ του συγκεκριμένου ατόμου είναι ακόμα ενεργό…».

Επειδή ο «χρήστης» μάλλον κατάλαβε ότι η ομολογία της πράξης του επιφέρει ποινές βιάστηκε να την κατεβάσει και για αυτό δεν δημοσιοποιούμε το όνομά του. Ωστόσο ενημερώσαμε και τους υπεύθυνους του facebook για το έγκλήμά του και όλα θα πάρουν τη νόμιμη οδό…!

Το είδαμε στο newsit.gr και στο tro-ma-ktiko.blogspot.gr που το έχει σε κακό να γράψει την πηγή.


28902

Συγνώμη, αλλά οι φιλοζωικές οργανώσεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αξιόποινη πράξη.  Η ανάρτηση του νεαρού (και πιθανότατα ανήλικου) είναι μια φάρσα, μια τρολιά, ένα κακόγουστο αστείο. Ο νεαρός πήρε μια παλιά φωτογραφία και έγραψε μια φανταστική ιστορία.
Η φωτογραφία υπάρχει στο διαδίκτυο από το 2011 και είναι από την Ισπανία, (Τολέδο). 28903 28904

http://www.galgonews.com/2011/07/santa-olalla-murcia-galgo-puppies-murdered-and-left-in-the-street.html
Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Google Images και το TinEye, μας βοηθούν να διαπιστώσουμε αν μια εικόνα είναι προγενέστερη από την είδηση την οποία επικαλείται. Είναι από τα απλούστερα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και με τα οποία ελέγχουμε αν μια φωτογραφία είναι ψεύτικη.
Αν τα χρησιμοποιούσαν θα καταλάβαιναν τη φάρσα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως το fb, twiter, youtube κ.τ.λ. δεν είναι αξιόπιστες πηγές, γιατί ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα λογαριασμό και να ισχυρίζεται οτιδήποτε.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Είναι «λίγη φόλα», όχι «λίγο φόλα».
    :p

    Πάντως, είναι απίθανο, πως όλοι όταν βλέπουν τέτοιες αναρτήσεις, διερρειγνείουν τα ημάτιά τους!

  • Klein Mein

    Υπαρχει ακομα κοσμος που δινει κλικς στο τρομ(π)ακτικο ??? Ακομα και ο τροπος που ανοιξε ,ειναι εμετικος !!!