Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Η φωτογραφία που σοκάρει! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑHOAXES

Καταρρίπτεται – Η φωτογραφία που σοκάρει! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ

26 Σεπ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές και θα το ξαναγράψουμε. Μην πιστεύετε ότι διαβάζετε στο διαδίκτυο. Ο καθένας μπορεί να πάρει μία εικόνα και να γράψει μια φανταστική ιστορία. Αυτό έγινε και στην παρακάτω περίπτωση.

28901


Η φωτογραφία που σοκάρει! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ

Όχι μόνο την πόσταρε στο λογαριασμό του περήφανος για το «κατόρθωμά» του αλλά υπάρχουν και κάποιοι που τον επιδοκίμασαν για αυτή την αποτρόπαια πράξη του κάνοντας like στην ανάρτησή του.

Ένας «χρήστης» (και εσκεμμένα αποφεύγω το χαρακτηρισμό «άνθρωπο») του facebook ανέβασε στο κοινωνικό δίκτυο τη φωτογραφία με ένα νεκρό σκύλο γράφοντας με γκρίκλιζ ότι «αυτό το γαμώσκυλο το βρήκα μπροστά στην αυλή μου στο χωριό. Το παλιοβρωμιάρικο καθόταν έξω από την πόρτα και ήθελε να τρώει συνέχεια. Του δώσαμε λίγο φόλα και ησυχάσαμε»!

28901

Ευτυχώς όμως εκτός από τους άλλους «χρήστες» (γιατί κι αυτοί δεν αξίζουν τη λέξη «άνθρωποι») του κοινωνικού δικτύου που του έκαναν like, συναινώντας έτσι στην αποτρόπαια πράξη του υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αντέδρασαν δημοσιοποιώντας το έγκλημα και αναφέροντας πως «Ενημερώνω όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις, όλων των ειδών του ζωικού βασιλείου πως ΠΡΕΠΕΙ όλες οι οργανώσεις και όλος ο κόσμος να κινηθούν εναντίον του συγκεκριμένου με το όνομα ….., ο οποίος δολοφόνησε με φόλα ένα σκυλάκι, μια αθώα ψυχούλα… και όχι μόνο το παραδέχεται αλλά καμαρώνει κιόλας. Το προφίλ του συγκεκριμένου ατόμου είναι ακόμα ενεργό…».

Επειδή ο «χρήστης» μάλλον κατάλαβε ότι η ομολογία της πράξης του επιφέρει ποινές βιάστηκε να την κατεβάσει και για αυτό δεν δημοσιοποιούμε το όνομά του. Ωστόσο ενημερώσαμε και τους υπεύθυνους του facebook για το έγκλήμά του και όλα θα πάρουν τη νόμιμη οδό…!

Το είδαμε στο newsit.gr και στο tro-ma-ktiko.blogspot.gr που το έχει σε κακό να γράψει την πηγή.


28902

Συγνώμη, αλλά οι φιλοζωικές οργανώσεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αξιόποινη πράξη.  Η ανάρτηση του νεαρού (και πιθανότατα ανήλικου) είναι μια φάρσα, μια τρολιά, ένα κακόγουστο αστείο. Ο νεαρός πήρε μια παλιά φωτογραφία και έγραψε μια φανταστική ιστορία.
Η φωτογραφία υπάρχει στο διαδίκτυο από το 2011 και είναι από την Ισπανία, (Τολέδο). 28903 28904

http://www.galgonews.com/2011/07/santa-olalla-murcia-galgo-puppies-murdered-and-left-in-the-street.html
Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Google Images και το TinEye, μας βοηθούν να διαπιστώσουμε αν μια εικόνα είναι προγενέστερη από την είδηση την οποία επικαλείται. Είναι από τα απλούστερα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και με τα οποία ελέγχουμε αν μια φωτογραφία είναι ψεύτικη.
Αν τα χρησιμοποιούσαν θα καταλάβαιναν τη φάρσα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως το fb, twiter, youtube κ.τ.λ. δεν είναι αξιόπιστες πηγές, γιατί ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα λογαριασμό και να ισχυρίζεται οτιδήποτε.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.