Ποιοι είμαστε
Αρχική Ευρωπαίοι πρόσφυγες; Ναι.ΔΙΑΦΟΡΑ

Ευρωπαίοι πρόσφυγες; Ναι.

27 Σεπ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στο Facebook ποστ του Ahmet Aykac όπου βλέπουμε ένα πλοίο, το Vlora, στο οποίο κρέμμονται οι άνθρωποι σαν τσαμπιά σταφύλια.

Στο κείμενο που το συνοδεύει αναφέρει πως οι άνθρωποι αυτοί είναι Ευρωπαίοι πρόσφυγες που έφυγαν προς τη Βόρεια Αφρική κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου και μας προτρέπει, την επόμενη φορά που θα κακολογήσουμε τους Σύριους, να μιλήσουμε με τους παπούδες μας.

Vlora

Η φωτό αυτή είναι αληθινή και οι άνθρωποι σε αυτό το καράβι είναι Ευρωπαίοι, αλλά δεν είναι την εποχή του B’ΠΠ. Πρόκειται για το περιβόητο πλοίο Vlora που ξεκίνησε από τα παράλια της Αλβανίας και έφτασε στο Μπάρι της Ιταλίας με 20.000 Αλβανούς οι οποίοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το καταπιεστικό καθεστός που υπήρχε στη χώρα το 1991.

Μιας και είμαι κάποιας ηλικίας το θυμάμαι το γεγονός και τα πλάνα στις τηλεοράσεις.

Δείτε και το βίντεο.

Ας μην υιοθετούμε κάθε ένα ποστ σαν αληθινό, βιαστικά και χωρίς κριτική σκέψη. Όχι τίποτε άλλο αλλά λειτουργούμε άθελά μας, ως παραχαράκτες της ιστορίας με πολλές συνέπειες για τα παιδιά μας που τα διαβάζουν και δεν έχουν τη γνώση να κρίνουν σωστά.

Greek Skeptic

Αρθρογράφος - Ερευνητής